Skocz do zawartości
IGNORED

Temat/katalog wspólne zamówienia el.

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

dodal bym do wspolnego zamowienia potki alpsa z elfy

ja osobiscie potrzebuje 2 szt 50 K zeby cena byla ok trzeba zamowic min 10 szt

nastepny prog cenowy to 30 szt

>DeTom

Z tych rezystorów RWE0207 0.25W potrzebuję następująco:

22k - 18 szt.

680R - 10 szt.

Daj znać czy coś z tego wyjdzie :))))

Dzięki i pozdrawiam.

Wszystko wskazuje na to że zamówienie na potencjometry dojdzie do skutku. Zapraszam na e-mail. Co do rezystorów to dziś postaram się wszystko zebrać i dam znać wszystkim zainteresowanym jak się sprawy mają.

Ja w sprawie wspólnego zamówienia do Elfy.

Potrzebuję kilka drobiazgów w sumie za około 10zł - dlatego samamu nie opłaca mi się zamawiać bo koszt przesyłki będzie znacznie wyższy niż koszt części.

Jakby ktoś organizował jakieś większe zamówienie to chętnie bym się przyłączył :-)

pozdr.

Arkadix

Panowie koniec końców potencjometry z Elfy będą po 50zł razem z przesyłką za szt. W sprawie rezystorów odezwe się dziś lub jutro bo trochę chory jestem a muszę to wszystko ogarnąć.

Witam.

W związku z brakiem czasu zamówienie do Elpodu dopiero dziś ma swój finał. Pod spodem podaję wartości rezystorów które łapią się jako zamówienie w "hurcie" czyli zamówiono ich więcej niż 10szt. Taka ilość jest dla mnie ilością minimalną. Jeśli nie znajdujesz na tej liście rezystorów które chciałbyś zamówić znaczy to że musisz dla siebie zamówić 10szt z danej wartości lub ta wartość nie wejdzie do zamówienia. Przepraszam za te ograniczenie. Proszę też o potwierdzenie ponowne zamówienia podając wartość, ilość oraz moc. Rezystory obu typów mają tę samą cenę 1,25zł. Wszystkim zainteresowanym wyślę w e-mailu ostateczną sumę do zapłaty wraz z numerem konta. Oto wartości rezystorów które kwalifikują się na teraz do zamówienia:

0,25W - 47R ; 220R ; 530R ; 560R ; 625R ; 680R ; 705R ; 890R ; 1k ; 1,58k ; 5k ; 10k ; 15,8k ; 22k ; 47k ; 75k

0,5W - 220R ; 680R ; 3,6k ; 5k ; 10k ; 22k

Pozdrawiam.

Tomek

DeTom

Panowie wszystkie maile dostaje i wpisuje was na listę ale to trochę trwa. Dziś wyszło zamówienie do Elpodu. Potencjometry zamówię jutro. Wszystkim jutro wyślę potwierdzenie oraz informację ile muszą wpłacić i namiar na konto.

Witam

w koncu powoli zamykam zamówienie do Petera, jak ktos ma ochote zapraszam na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Po długich oczekiwaniach miło mi poinformować że dotarły do mnie w końcu rezystory z Elpodu. Więc już niedługo zaczne je rozsyłać. Kontakt ze mną może być nieco utrudniony gdyż zmieniam właśnie komputer. Proszę więc o cierpliwość. Na wszystkie ewentualne pytania odpowiem tylko może z drobną zwłoką.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

>DeTom

Właśnie ukończyłem mojego GC na elementach dostępnych w Opolu i jeśli z jakichś powodów zostaną Ci dwa komplety rezystorów z Elpodu dla lm3875, to chętnie je odkupię by sprawdzić różnicę. Jeśli nie to trudno, postaram się nie przegapić następnej okazji na zamówienie grupowe.

• 1 miesiąc później...

Panowie nowy rok nowe potrzeby. Tak jak wspominałem niektórym kolegom przymierzam się do kolejnych zakupów i zapraszam do dołączenia do ww. Chce zamówić MUR860 (2,2zł szt), Toshiba for Audio 2SJ201/2SK1530 (45zł dobrana para), OPA1632, IRFP240/9140 (14zł dobrana para), kondensatory 100uF/50V Rubycon ZLH, no i Elpod. Przy okazji mam też jeszcze kilka druków do Draculi (9,5zł za kanał). I to chyba tyle, zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail.

• 1 miesiąc później...

Panowie w związku z nowym projektem będę zamawiał trochę części. Jeśli ktoś chciałby się dołączyć do zamówienia to zapraszam na e-mail.

Kondensatory:

-)AEROVOX ALS30 15000uF/40V – 75zł szt. – zaciski śrubowe M5 raster 12,5mm. Doskonała wydajność prądowa i bardzo równe : 100Hz – 9,5A , 100kHz – 10A. Drogie ale genialne do zasilaczy wzmacniaczy dużej mocy.

-)RUBYCON ZLH 100uF/50V – 2,40 zł szt.

-)RUBYCON ZL 47uF/25V – 2,35zł szt.

-)RUBYCON YXF 1000uF/35V – 10zł szt.

-)ELNA RJH 120uF/50V – 4,62zł szt.

-)ELNA RJH 1000uF/35V – 8,10zł szt.

-)NIPPON SXE 1000uF/50V – 3zł szt.

-)NIPPON PS 270uF/10V – 3,5zł szt. – Nippon wycofuje się z produkcji OSCON-ów na rzecz kondensatorów z dielektrykiem polimerowym. Parametry ponoć mają takie same no i są stosunkowo tanie. Dobre będą do cyfrówki.

Rezystory ELPOD:

207 , 0,1% , 25ppm : 47R , 270R , 450R , 5k , 10k , 20k

407 , 0,1% , 25ppm : 3k6

Zamawiam tylko te wartości. Cena 1,25zł za szt.

Półprzewodniki:

-)MUR860 – 2,2zł szt.

-)2SK1530/2SJ201 – 45zł para

-)mam jeszcze jakiś zestaw tranzystorów do ALEPHA 3

Będę też zamawiał przekaźniki z TME AZ850 bistabilne na 5V powinny wyjść ok. 12zł za szt.

Na koniec płytki. O Pre już pisałem i nie będę się powtarzał zapraszam do wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Zamawiam też płytki zasilaczy pod LM337/317 oraz pod 78../79.. (rysunki poniżej) cena za szt. 5zł. Na płytkach mostek, filtr, stabilizatory, miejsce na złączki ARK, stabilizatory „plecami” do brzegów płytki co umożliwia montaż radiatorów, na 337/317 diody LED sygnalizujące obecność zasilania.

post-1340-100007060 1170284480_thumb.jpg

post-1340-100007061 1170284478_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>DeTom

Bingo !!!! Podaj jeszcze raster dla kondensatorów w płytce pod 78xx/79xx. Wstępnie jestem zainteresowany 8 szt.

Kiedy orientacyjnie będą do odbioru bo niebawem wyjeżdżam na 4 dni i nie chcę przegapić .....:))))

>DeTom

Jeżeli się mylę to mnie popraw, ale U2 (stabilizator gałęzi ujemnej) nie będzie pasował plecami na zewnąrz, lecz odwrotnie i nie będzie można zamontować radiatora ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.