Skocz do zawartości
IGNORED

CD do Densena Beat

joozeek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak wszyscy gonię króliczka, więc bez dziwnych wstępów od razu przejdę do rzeczy. Od dłuższego czasu jestem dumnym posiadaczem ww densena i wciąż szukam czegoś, co zabrzmi z nim synergicznie. Próbowałem parować go z marantzami, denonem, kilkoma nadami(501,521) i najbardziej zadowolony jestem z połączenia obecnego, czyli z nadem c542. Wiem jednak, że można lepiej, stąd pytanie do bardziej doświadczonych i osłuchanych. Co dalej? Co zapewni mi odczuwalny przeskok na wyższy level, a nie zrujnuje kieszeni. Z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/114719-cd-do-densena-beat/

Trochę się zmieniło:) Densen beat 100, nad c542, audiowave 141 SE, kabel van den hul m.c D 352 hybrid i interkonekty z kabla mikrofonowego wymiennie z klotzem LaGrange, cjoć na tych mikrofonowych gra o niebo lepiej.

Gdybym miał zmienić CDka to raczej dwa urządzenia wziął bym pod uwagę:

Meridian 508.20

lub troszkę drożej

Linn Ikemi

Takie odtwarze brałem pod uwagę.

Trzeba niestety wskoczyć klasę wyżej, najlepiej na już zbalansowane urządzenia.

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Poprostu marki którymi operujesz są bardzo popularne w Skandynawii: Densen, Primare, Thule, etc.

Wracając do tematu. Z moich skromnych doświadczeń wynika, że jednak źródło odgrywa duże znaczenie w bardzo zaawansowanych zestawach. Do pewnej granicy budżetu jednak wymiana kolumn lub wzmacniacza jest w stanie wnieść zdecydowanie więcej niż źródła.

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

tylko ze te stare wzmaki densena z serii beat graja poprostu dobrze, sluchalem kiedys z minima amator, jako cd robil B400plus i naprawde przypominal ten system to co slysze z lampowego seta. Kolumn nie sluchalem z jakimi grasz, ale dlaczego nie cd densena? Zreszta bardzo dobre w normalnych pieniadzach. Ewentualnie copland. Bym szukal tez kabli z mala pojemnoscia

Trzeba konkretnie zadawać pytanie!!

Jeśli to Densen Beat 100 to jest to b. dobry wzmacniacz na początek!!.

Do tego jak najlepsze źródło i kolumny (niezbyt wymagające, żeby było dobrze)

I dużo fajnych płyt!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.