Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe stereo do 4000-4400

gros1k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

prosiłbym o pomoc w doborze kompletnego zestawu do salonu wzmacniacz + źródło + kolumny podłogowe.

Co ważne zestaw musi być nowy, potrzebuję FV.

Pomieszczenie 26m2 w kształcie prostokąta.

Muzyka jaka będzie lecieć to house, rock i filmowa.

Wstępnie zastanawiałem się nad zestawem Harman HK980(mam możliwość zakupu nowego) + Pioneer N-30 i do tego kolumny podłogowe Pylon pearl 25 lub monitor audio Mr4.

Co myślicie o takim połączeniu?

Może warto lepiej pójść w amplituner typu Onkyo 8050 albo harman hk3770?

Kolumny będę mógł przesłuchać przed zakupem, ale np HK980 nie mam możliwości.

Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc :)

https://www.audiostereo.pl/topic/114839-nowe-stereo-do-4000-4400/

Witaj,

moim zdaniem znacznie lepszym rozwiązaniem pod względem brzmienia będzie wybór jednego z sieciowych amplitunerów stereofonicznych. Masz do wyboru Onkyo TX-8050, Yamaha R-N500 oraz dwa modele Harman Kardon HK3700 oraz lepszy HK3770.

Do jednego z powyższych amplitunerów proponuję wybrać jako opcja bardziej budżetowa Pylon Audio Pearl 25, natomiast jeśli mógłbyś trochę zwiększyć budżet, bardzo namawiam na konfigurację, opartą na najnowszej konstrukcji Pylon Audio Sapphire 31. Alternatywą natomiast do tych kolumn jest kolumna Indiana Line Tesi 560.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, jeśli masz taką możliwość,zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. Oczywiście w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

moim zdaniem znacznie lepszym rozwiązaniem pod względem brzmienia będzie wybór jednego z sieciowych amplitunerów stereofonicznych. Masz do wyboru Onkyo TX-8050, Yamaha R-N500 oraz dwa modele Harman Kardon HK3700 oraz lepszy HK3770.

Do jednego z powyższych amplitunerów proponuję wybrać jako opcja bardziej budżetowa Pylon Audio Pearl 25, natomiast jeśli mógłbyś trochę zwiększyć budżet, bardzo namawiam na konfigurację, opartą na najnowszej konstrukcji Pylon Audio Sapphire 31. Alternatywą natomiast do tych kolumn jest kolumna Indiana Line Tesi 560.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, jeśli masz taką możliwość,zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. Oczywiście w przypadku pytań służę pomocą.

Zwróć uwagę na amplitunery Harman zwłaszcza na model 3770, myślę że zagra dużo lepiej niż hk 980 a posiada jeszcze lepsze wyposażenie. Harman bardzo dobrze czuje się w muzyce którą podałeś. Jest dynamiczny i posiada dobry bas. Co do kolumn zacznij od Tagi Harmony 606 F se posłuchaj Pylonów 25, Klipsch F 20. Każda z nich zagra trochę inaczej, po odsłuchu wybierzesz które najbardziej Ci się spodobają.

Zastanawiałem się nad ew zmianą kierunku, tzn zamiast amplitunera iść w stronę samego wzmacniacza.

Jako źródła dźwięku używałbym Raspberry Pi (mam) z modułem Hifiberry. Kiedyś zmieniłbym na jakąś porządną strumieniówkę.

Jaki nowy wzmacniacz w cenie do 2k byście polecili do kolumn podłogowych?

Z wymagań to jedynie by miał wyjście słuchawkowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.