Skocz do zawartości
IGNORED

Qnap nie widzi filmow w telewizorze.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem chciałem udostepnic filmy na TV z NASa Qnap skopiowałem je do multimediów i TV w ogole nie widzi tych filmow co trzeba ustawić żeby widział?

NASA mi rozpoznaj wyswietla się jako siec Twonkey media, squezebox tez działa ale nie widzi filmow, przy czym w squezeieboxie sa widoczne wiec to jest jakiś problem z tym nasem ze nie wyswietla na telewizorze filmow, TV LG który na pewno obsluguje filmy i multimedia, raz jakos mi wylapalo jeden folder (reszty nie widziało) ale po restarcie to zniklo i znowu nie widzi filmow,

zna się ktoś na tych urządzeniach sieciowych bo mnie denerwuje to niedopracowanie oprogramowania? jakies rady żeby zobaczyl TV filmy?

chwilowy brak działalności w audio.

https://www.audiostereo.pl/topic/114948-qnap-nie-widzi-filmow-w-telewizorze/

1/ TV musi miec klienta DLNA.

2/ Konfiguracja serwera Twonky na Qnapie - wybrac folder dla filmow i zrestartowac serwer.

3/ Nalezy sprawdzic czy tv potrafi odtwarzac filmy w formacie, w ktorym sa zapisane, w przypadku kontenerow - profile. Transkodowania nalezy unikac, domowy Qnap czesto nie wyrabia ( za duze obciazenie, lub nie potrafi transkodowac ).

Trzeba dzwonić do NASA może coś pomogą.

Nie odbiora telefonu, juz nie maja hot-line :-(.

O'bama obcial im budzet o 4mld usd. Poza tym zbieraja na nowa rakiete nosna :-)

1/ TV musi miec klienta DLNA.

2/ Konfiguracja serwera Twonky na Qnapie - wybrac folder dla filmow i zrestartowac serwer.

3/ Nalezy sprawdzic czy tv potrafi odtwarzac filmy w formacie, w ktorym sa zapisane, w przypadku kontenerow - profile. Transkodowania nalezy unikac, domowy Qnap czesto nie wyrabia ( za duze obciazenie, lub nie potrafi transkodowac ).

ok dalem rade zaktualizowałem oprogramowanie do najnowszego i poszlo, wprawdzie kolejny problem się pojawil po aktualizacji nie chciało uruchomić NASa i musialem zrobić format, no i czeka mnie przekopiowanie całego dysku na NAS

przy okazji kilka spostrzezen odnośnie backupu na serwerach NAS które już kiedyś przytaczałem,

- NAS ze względu ze jest zawsze na własnym oprogramowaniu nie nadaje się do backupu ważnych danych - wystarczy jakakolwiek awaria i możemy utracic wszystkie dane, no chyba ze uda nam się zainstalować linuksa i mieć szczęście ze linuks zobaczy dysk i skopiujemy dane,

- zawsze musimy mieć druga kopie najlepiej na pamięci zewnętrznej odlaczalnej

dzięki takiemu "trikowi" nie stracimy danych, wprawdzie trzeba je będzie skopiować z powrotem ale dobry NAS ma wejście na dysk zewnętrzny i opcje przekopiowania z dysku na dysk.

chwilowy brak działalności w audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.