Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny podlogowe do wzmacniacza onkyo A-9070

mario1205

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na tym forum i chcialbym uzyskac fachowej porady zamierzam nabyc Onkyo A-9070 i szukam dobrego naglosnienia ktore by fajnie wspolpracowalo z tym wzmacniaczem wiem ze jest to stosunkowo nowy model ale moze mi ktos poradzi jakie kolumny do niego dobrac rozwarzam miedzy innymi B&W CM8 ,Wharfedale jade5,Dali ikon7,focal chorus 726v czy wiecej czytam opini tym wiekszy metlik w glowie nie jestem audiofilem ale raczej coneserem dobrej muzyki obecnie uzytkowalem amplituner onkyo TX SR 703 wspolpracuje z Grandhigh TS5000 ale chcialbym skonfigurowac sobie sprzecik typowo sterofoniczny kolumny moca powalaja ale mysle ze jakoscia dzwieku odbiegaja od innych marek moze to kwestia doboru wzmacniacza.Wymiary pokoju to jakies 30m/kw pokoj ma dziwny ksztalt bo jest weszy z przodu ok 3m i sie rozszerza do 6m w tej wezszej czesci chce umiescic sprzecik.Moze mial ktos stycznosc z tym wzmaczniaczem lub moze cos innego polecacie w tym samym przedziale cenowym.Dziekuje z gory za wszelkie sugestie

Witaj,

aby dobrać optymalny model kolumn, potrzebuję więcej informacji. Przede wszystkim jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. W jakim maksymalnym budżecie moźemy poruszać się.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam jestem nowy na tym forum i chcialbym uzyskac fachowej porady zamierzam nabyc Onkyo A-9070 i szukam dobrego naglosnienia ktore by fajnie wspolpracowalo z tym wzmacniaczem wiem ze jest to stosunkowo nowy model ale moze mi ktos poradzi jakie kolumny do niego dobrac rozwarzam miedzy innymi B&W CM8 ,Wharfedale jade5,Dali ikon7,focal chorus 726v czy wiecej czytam opini tym wiekszy metlik w glowie nie jestem audiofilem ale raczej coneserem dobrej muzyki obecnie uzytkowalem amplituner onkyo TX SR 703 wspolpracuje z Grandhigh TS5000 ale chcialbym skonfigurowac sobie sprzecik typowo sterofoniczny kolumny moca powalaja ale mysle ze jakoscia dzwieku odbiegaja od innych marek moze to kwestia doboru wzmacniacza.Wymiary pokoju to jakies 30m/kw pokoj ma dziwny ksztalt bo jest weszy z przodu ok 3m i sie rozszerza do 6m w tej wezszej czesci chce umiescic sprzecik.Moze mial ktos stycznosc z tym wzmaczniaczem lub moze cos innego polecacie w tym samym przedziale cenowym.Dziekuje z gory za wszelkie sugestie

no do 30m2 to juz byle czego wziac nie mozesz. a czemu akurat wybrales te, ktore wymieniles, czego dokladnie szukasz i co chcesz osiagnac?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Slucham roznej muzyki to zalezy od nastroju ale preferuje muzyke grana przez pink floyd,dire straits itp czyli pieknie brzmiace gitarki,lub boskie wokale wykonane przez Lorrenne Mckennitt, muzyka elektroniczna zadko komletnie nie slucham jazzu,moje upodobania muzyczne sa naprawde bardzo szerokie nie jestem ukierunkowany na jeden rodzaj muzyki chcialbym uzyskac naprawde b,dobry i czysty dzwiek z dobra scena nie musze miec poteznie grajacych kolumn bo juz mam tarany Gh TS5000 ktore potrafia burzyc mury musialbym po zakupie tego wzmacniacza podlaczyc go do tych kolumn i posluchac jak to bedzie chulac moze dzieki temu wzmacniaczowi uzyskam lepsza jakosc dzwieku. Wczoraj bylem na odsluchu B&W cm8 ale byly podlaczone do audiolab 8200A i zagaraly bosko oczywiscie sprzedawca zachwalal ten wzmacniacz ang produkcji no ale nic dziwnego bo byl to brytyjski sklep w uk wiec zachwalal co ich a o onkyo 9070 nie zawiele mial do powiedzenia mowil ze jeszcze nie zna tego modelu choc opowiadal ze nigdy zaden japonczyk nie zagra tak jak brytyjski sprzet audiolab,nad czy creek itp Budzet jaki moge wydac na glosniki to 7-8 tys zl.Jestem otwarty na wszystkie sugestie z waszej strony.

Zależy co lubi sprzedawca i jakie ma nastawienie.

Jak szukałem swojego wzmaka,sprzedawca powiedział że Kandy K2 jest lepszy od Ra-12 ale nie jest wart różnicy £300.

Ja z Rotela jestem zadowolony teraz testuje u siebie RCD 12 i to bedzie następny zakup!

Łokmen Saba

Jak Castle do 30m2 to Knight 5,posłuchaj ich.

Niedawno odsłuchiwałem dla porównania Spendor a5r za £1800 i przy cenie Castli nie warto tyle dopłacać,choć Spendor to b. dobre konstrukcje

Łokmen Saba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.