Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w doborze magnetofonu Pioneer

lesio

Rekomendowane odpowiedzi

CTW208R miał na 100% nowe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak jestem pewien bo miałem katalogi Pioneera z tamtych lat i te produkowane w 1998 miały stare logo a te po 2000 już nowe chodzi o serię DR ale mówię, że nie polecam tego magnetofonu. Po 10 latach wysypał się napęd i padł potencjometr regulacji poziomu zapisu więc nie warte aby sie w niego pchać. Po 2000r były chyba jeszcze w ofercie dwa dwukaseciaki z autorewersem i tylko tyle. Z serii DR był 3 głowicowy produkowany chyba właśnie do 2000 roku potem już nie ale on miał stare logo.

O właśnie ten 208R i 606DR wtedy były jako ostatnie i miały nowe logo. Podobnie np było ze wzmacniaczami tej firmy np A307r miał stare i nowe logo.

>>>> Lesio, to ja hurtem kilka odpowiedzi i podpowiedzi ....

1. Z tego co pamiętam były chyba dwa modele z nowym logo (ukośnym) i "wzdłużnym ugięciem" frontu - niestety raczej niskiej jakości (dwukasetowych) np CTW206R. W tych czasach już firmy nie ładowali kasy w dobre decki, a firmy bardziej interesowały się formatami cyfrowymi - minidisc a także CDR. Ostatnimi deckami Pioneera które miały na calu połączyć erę audio z nadchodzącą erą cyfrową były decki CTW706DR, CTW606DR - ten sam model różne roczniki (wiedziałem niektóre 606 z nowym logo na rynku ale wydaje mi się, że to niektórzy właściciele podmienili loga ;). Najwyższym dwukaseciakiem "digital" Pioneera w tamtym czasie był CTW806DR, który doczekał się także wersji Elite CT-07D (ostatni deck Elite Pioneer'a).

2. Rozumiem, że masz dużo kaset nagranych na różnych deckach (!) i chcesz je trzymać a nowy deck ma je odtwarzać? Jeżeli tak to zwykle łączy się to z problemem różnego ustawienia głowicy i głównie z problemami reprodukcji wysokich częstotliwości ... w tej sytuacji poleciłbym ci trzy firmy (Pioneer, Yamaha, NAD) - wiele modeli w ich ofercie ma układ korygujący odtwarzanie wysokich częstotliwości. Pioneer (FLEX), Yamah, NAD (Play Trim)

3. Co do Polecanych decków Pioneera jest ich wiele (w zależności od zasobności twojej kieszeni) - ale wybacz nie chce mi się kopiować wątku Magnetofon - wrzuć tam zapytanie o polecane decki i na pewno ci ktoś pomoże!

4. Jeżeli chodzi o nagrywanie kaset jest tyle opinii ilu użytkowników magnetofonów ;) Mój sposób jest taki Dobre źródło >>> Dobry Deck (ja używam Aiwa XKS7000 i Pioneera CT910) >>> Wysokiej jakości dobrze skalibrowana kaseta (jest ich wiele) >>> wyłączam dolby B,C,S >>> ustawiam ciutkę wyższy sygnał (konieczna dobra kaseta i jej znajomość).

5. >>> muda44, a ja uwielbiam obracać LP w połowie :) bo z upore maniaka twierdzę że ok 40 minut muzyki (20+20) to najbardziej fizjologiczny czas podczas którego można się skupić nad tym czego słuchasz a płyty CD o długości prawie 80 min doprowadzają mnie do szewskiej pasji (np 75 minutowy Reload/Metallica). Oczywiście rozumiem ludzi słuchających muzyki do kotleta lub lubiących jak im cos brzęczy za uchem :) - ale to nie jest "prawdziwe" słuchanie.

Zwracam Honor . Dziękuje
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.