Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C 370 i SONY ES ?

Yankes

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z sugestią wyłączyłem.Wyjaśnij mi proszę jak ten układ degraduje dźwięk?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyświetl postUżytkownik KotD dnia 31.10.2014 - 12:32 napisał

Miałeś Krella KAV300i, że się tak kategorycznie wypowiadasz?

Szukałem przez długi czas . To co było wizualnie akceptowalne ( bez rys , obić itd ) to było w środku kombinowane .

Wyświetl postUżytkownik KotD dnia 31.10.2014 - 12:32 napisał

Ja mam taki wzmacniacz rok produkcji 1999 i na pewno nie był rozkręcany ani modyfikowany. Jak chcesz to zapraszam i sprawdzisz sam.

To tylko się cieszyć i pogratulować . Jak widać zdarzają się rodzynki . Zdarzają . Był nawet temat o gościu który takie Krelle skupuje niesprawne , naprawia je i sprzedaje w kraju .

Nie piszę o Kałuży ale o handlarzu ...

Nie neguję tego Krella za jakość grania ale chodzi o czas obecny i to co jest w obiegu . Trwałością też nie grzeszą i jak nie raz pisałem wystarczy na Ebayu wpisać Krell Kendeil ile jest tam kondów do konkretnych modeli .

Jakość wykonania i spasowania to jak dla mnie najgorsze co u siebie miałem . Piszę o KAV280CD czy S300i .

O szufladzie 280CD nawet nie warto wspominać . Niejeden przeżył lekki szok po wciśnięciu przycisku OPEN w sprzęcie który jak pamiętam kosztował przez jakiś czas około 20 000zł

Krelle SACD nawet nowe miały problemy z napędami .

Ale mniejsza z tym .

Jak ktoś ma pewne źródło to czemu nie . Aukcje i ogłoszenia należy traktować ze szczególna ostrożnością !

1. Krell- KAV 300i - nigdy go nie miałeś, ale lubisz o nim pisać.

2. Coś słabo szukałeś: :http://allegro.pl/krell-kav-300i-krell-kav-300cd-i4568739714.html (to mój były sprzęt - aktualny właściciel z tego co wiem bardzo zadowolony) - jakoś sobie nie przypominam od Ciebie telefonu - chyba, że nie chciałeś sie przedstawić.

3. Krell KAV-300i - normalnie użytkowany jest wzmacniaczem bezawaryjnym (nie porównuj go z chińskim badzieiwem s300i, którego byłeś właścicielem)

4. O jakości spasowania nie mówię - bo nawet nie widziałeś - wyśmienita.

5. Jakość brzmienia - w dalszym ciągu twierdzę, że czas nie dotknął tego urządzenia.

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Yankes, u mnie lekko kompresuje dźwięk (słyszalne w momentach gdy dużo zaczyna się dziać przy ostrym rocku - np tool) i ogranicza górę. Wydaje mi się też, że minimalnie degraduje stereofonię, sprawdź sam na własne ucho.

Gość

(Konto usunięte)

5. Jakość brzmienia - w dalszym ciągu twierdzę, że czas nie dotknął tego urządzenia.

no to są tego dwa wytłumaczenia :)

1. jeszcze się wygrzewa

2. jest zamknięty w niewidzialnej kapsule izolującej od świata / i upływającego czasu /

3.

dodam trzecią możliwość; twój idol z awatara tak na niego działa

tak czy siak, krell jak beema, gdzie się pojawi, tam problem.

Yankes, u mnie lekko kompresuje dźwięk (słyszalne w momentach gdy dużo zaczyna się dziać przy ostrym rocku - np tool) i ogranicza górę. Wydaje mi się też, że minimalnie degraduje stereofonię, sprawdź sam na własne ucho.

Jutro będzie trochę luzu i na pewno poeksperymentuję.Dzięki za istotne sugestie.

De gustibus non est disputandum

1. Krell- KAV 300i - nigdy go nie miałeś, ale lubisz o nim pisać.

Pisałem WYRAŹNIE ! W czasach kiedy szukałem takowego nie znalazłem nic ciekawego . pisałem też z wieloma osobami co go miały i sprzedały z powodów o których tez pisałem .

2. Coś słabo szukałeś: :http://allegro.pl/krell-kav-300i-krell-kav-300cd-i4568739714.html (to mój były sprzęt - aktualny właściciel z tego co wiem bardzo zadowolony) - jakoś sobie nie przypominam od Ciebie telefonu - chyba, że nie chciałeś sie przedstawić.

Szukałem kiedyś a nie przez lata i do teraz - czaisz różnicę ?

3. Krell KAV-300i - normalnie użytkowany jest wzmacniaczem bezawaryjnym (nie porównuj go z chińskim badzieiwem s300i, którego byłeś właścicielem)

W sieci jest masę informacji temu przeczącym . I pisałem o Krellu i jego wzmacniaczach a nie tylko tym modelu.

Chwila szukania

Ukryta Zawartość

4. O jakości spasowania nie mówię - bo nawet nie widziałeś - wyśmienita.

Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ?

Napisałem wyraźnie

Jakość wykonania i spasowania to jak dla mnie najgorsze co u siebie miałem . Piszę o KAV280CD czy S300i .

Jeszcze masz coś do dodania ?

BMW nie robiła gów...a wołając sobie za niego dużą kasę .

Nie wspomniałem tu że Krell S300i po graniu z dużą mocą się wyłącza ( to samo stwierdzili w teście Audio Video droższego brata ) . Burczy w nim transformator że w nocy słuchać nie idzie ( na forum są tego potwierdzenia z innymi egzemplarzami ) . Potrafi się zablokować albo całkowicie wyłączyć .

To jest firma aspirująca do miana Hi ENDu ?

A ślińcie się że macie coś takiego u siebie , klękajcie przed znaczkiem i chwalcie się kolegom .

Ja uważam że to co miałem to był BADZIEW i żart z klientów .

To co słyszałem i czytałem o nowych SACD Krella to włosy się jeżą .

Do Krella nigdy nie wrócę .

To jest moje zdanie w tym temacie i nikt nie musi się z nim zgadzać .

Jak ktoś trafi taki pewny ( ile osób tak myśli ? Gdzie są te naprawiane i ściągane do kraju trupy ? ) , zadbany egzemplarz - gratuluję i tylko się cieszyć .

Chociaż uroda na poziomie pustaka do mnie nie przemawia . A to też kwestia gustu ...

Ukryta Zawartość

Asmon,

na czym grasz po sprzedaży Krella?

KotD - na Naimach - wzięło mnie :)

Proponuję tym, którzy jeszcze tego nie zauważyli (mam nadzieję, że niewielu już takich zostało) prześledzić historyczne wynurzenia mudy44 - to chyba wystarczy.

Pojawiały się zachwyty nad różnymi urządzeniami, dopóki był ich właścicielem, wzmagały się w momencie ich sprzedaży - potem najczęściej uczucia ulegały nagłemu ochłodzeniu.

Nie wspomnę już o genialnych modyfikacjach - spotkałem już kilku takich "magików" - niczego nigdy nie kupiłbym od tego typu ludzi.

Niektórzy mówią: "Lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć" - opuszczam wątek, bo jeszcze coś znajdę :) - pozdrawiam normalnych i mających odrobinę dystansu do siebie forumowiczów.

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Pojawiały się zachwyty nad różnymi urządzeniami, dopóki był ich właścicielem, wzmagały się w momencie ich sprzedaży - potem najczęściej uczucia ulegały nagłemu ochłodzeniu.

Proszę bardzo - bez problemu podważę każdy twój zarzut .

Klub Krella i moment kiedy kupiłem S300i

Ukryta Zawartość

I wpis

Zdania na temat wykonania Krella nie zmienię .

Czy to 280Cd czy S300i to żart a raczej kpina , zobaczymy z czasem jak będzie grał bo i kable podn S300i muszę zmienić .

W jednym w czym góruje w tym momencie to przestrzeń i stereofonia . Jest muzykalny " grzeczny " na długie godziny słuchania ale reszta do A600P to dobra klasa niżej .

Wykonanie i spasowanie tu jest dosłownie PRZEPAŚĆ .

W tym wpisie mając S300i chwalę ( chwaliłem i chwalić będę ) A600P Xindaka

Ukryta Zawartość

I wpis

Blacha wygląda jak pomalowana podkładem samochodowym :)

Ale nawet nie o nią chodzi a spasowanie elementów co i też tyczyło 280CD , same śrubki nie są równo na środku otworów a jak leci . To samo z tyłu .

Ukryta Zawartość

I wpis

Udało mi się dzisiaj S300i zagotować.

Pokazał przekroczenie temperatury i odciął sygnał wejściowy .

Grałem około 20 minut z mocą ustawioną na 100 ( po XLR i czułość na -5dB ) na Kef R900 .

Czyli te 2x300W to tak na chwilę :)

Chciałby ale radiatory nie wydalają .

Coś jeszcze masz mi do zarzucenia ?

Nie wspomnę już o genialnych modyfikacjach - spotkałem już kilku takich "magików" - niczego nigdy nie kupiłbym od tego typu ludzi.

A czy spotkałeś się z moimi modyfikacjami ?

NIE . Więc o czym piszemy ?

pozdrawiam normalnych

Przeczytaj uważnie co mi zarzuciłeś i fakty które przytoczyłem .

I teraz szukaj tych odpowiednich sobie a od mojej osoby się odpimpol...

Jak masz mi coś do zarzucenia to proszę bardzo . Ale trzymaj się faktów a nie swojej fantazji .

I to jest racja .

Masa właścicieli obecnych i byłych Krella . Każdy pieje z zachwytu ale prawdy nikt nie chce pisać drodzy forumowicze .

Fakty , bo te się liczą a o faktach pisze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.