Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie źródło dźwięku stereo z spotify ?

Stereo601

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie !

Chciałbym poprawić dźwięk z mojego stero.

Posiadam nowe kolumny Audio Pro Avanto FS 20 i wzmacniacz sony str gx315 z allegro.

Jako źródło dźwięku używam smartfona z androidem...

Gra to bardzo dobrze ale kolumny w salonie grały kescze lepiej niż u mnie w domu.

Zdaje sobie sprawę że wąskim gardłem w moim systemie jest chyba źródło... ?

Szukam więc małego odtwarzacza z dobrym DAC i obsługą spotify.

Idealnie było by gdyby miał też cyfrowy lub analogowy korektor barwy dźwięku.

Ile trzeba na to wydać pieniędzy? Może jakiś przenośny odtwarzacz spełni moje oczekiwania?

Nie chcę kupować wielkiego odtwarzacza strumieniowego za ponad 1000zł.

Dzięki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W dziale pc-audio przeczytaj wątek "linuxowe granie". Łącznie wyjdzie z 500-600pln.Taniej będzie ciezko znaleźć.

Ukryta Zawartość

Posiadam nowe kolumny Audio Pro Avanto FS 20 i wzmacniacz sony str gx315 z allegro.

Jako źródło dźwięku używam smartfona z androidem...

Gra to bardzo dobrze ale kolumny w salonie grały kescze lepiej niż u mnie w domu.

Źródło to jedno. Polecam odtwarzanie z PC, a najlepiej zakup najtańszego thin clienta i postawienie np. na pendrive Daphile (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Do tego DAC z wejściem USB, z wyjściami RCA.

Druga sprawa to fakt, że w 99% przypadków system w domu gra "gorzej niż w sklepie" z powodu akustyki.

Podejrzewam, że po drobnej adaptacji akustycznej uzyskasz znacząca poprawę jakości dźwięku.

Ukryta Zawartość

Było o tym już 20 tysięcy razy.. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Witam.

Dzięki za rady!

Daphile jest bardzo ciekawe. Poczytałem też zaproponowene wątki. Chciałbym jednak ominąć kupno komutera\terminala.

Mam następujące opcje i powiedzcie mi która najbardziej poprawi dźwięk:

1. Kupno DAC do telefonu z androidem :

Ukryta Zawartość

2. Transporder Audio bluetooth z wbudowanym dobrym DAC ( wiem że bluetooth minimalnie ingeruje w sygnał ale może dobry DAC poza telefonem zmieni bilans na plus?)

3. Kupno jakiegoś innego małego odtwarzacza z obsługą spotify do 500zł. Ale jakiego?

4. Posiadam telewizor sony bravia 656w (ma wyjście optyczne) Jeśli umiałbym 'wysłać' dźwięki z telefonu lub spotify na tv i kupić DAC do tv. Niestety nie umię uruchomić spotify na tv....

5. Pozostanie przy telefonie jako odtwarzacz i zakup lepszego wzmacniacza, np Pioneer a30 (mam sony str gx315 z allegro)

Ukryta Zawartość

Niech mnie ręka Boska broni,żebym coś Ci miał wciskac namolnie.Tylko czytam Twój wpis,próbuję zrozumieć czego potrzebujesz,i gdzie się to rozmija,z tym co Ci zaproponowalismy.Nie wiem jak dokładnie przeczytałes wpisy na temat daphile,więc opisze Ci po prostu jak to działa. Kupujesz tani terminal,instalacja zajmuje godzinę, wrzucasz ten terminal gdziekolwiek.Do szafki,pod biurko,za szafkę ,whatewer,to nie ma znaczenia,bo go więcej nie musisz oglądać, dotykać, nic. Całkowite sterowanie tym,odbywa się z poziomu dowolnego smartfona,tabletu,laptopa,z dowolnym systemem operacyjnym.Czyli wydaje mi się ze to jest Twoim celem.Wchodzisz do domu,włączasz wzmacniacz odpalasz aplikację na swoim samsungu i sluchasz muzyki ze spotify,albo swoich plików.Teraz najpiękniejsze.Sam system jest DARMOWY,a jakość muzyki z daphile REWELACYJNA.

Dzięki. Jest to rozsądna opcja !

Zanim kuipię terminal i DAC mam jeszcze pytania:

Jaki DAC kuipic do terminala (do 500 zl) ?

Czy jeśli kuipie ten terminal i DAC (łącznie 700 zł) czy poprawa dźwięku będzie większa niż po zmianie wzmacniacza na pioneer a30 ? ? ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.