Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizor multimedialny jako transport audio

Lukas3317

Rekomendowane odpowiedzi

Tematów takich już parę jest, aczkolwiek mój przypadek jest trochę inny. Głównie zależy mi na jakości audio. Mam sporą kolekcję muzyki na komputerze w formacie FLAC. Strumieniuję je do tv i światełkiem do daca. Czy takie rozwiązanie jest dobre. Jak ma się jakość takiego dźwięku? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakie gęste pliki przepuści przez siebie mój tv. (philips 46pfl5507K) Wiem, że prostym rozwiązaniem jest kupienie starego cd jako transportu, ale strumieniowanie jest o wiele wygodniejsze w użytkowaniu. Czy jest może jakiś inny dobry sposób na odsłuch FLAC z kompa. Na pewno nie będę kupował dodatkowego odtwarzacza sieciowego.

To nie kupuj i słuchaj z telewizora :) Telewizor służy do oglądania. Niestety prawda jest taka że z gówna bata nie ukręcisz, zawsze wyjdzie gówno.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Jak masz kompa to potrzebujes dac'a z usb. Twój nie ma?

Wtedy po grzyba odtw. sieciowy. Ja w chacie testowałe granie flaców z taniutkiego bluray'a sony po rca cyfrowym do wejścia cyfr. w moim naim nac172 xs (pre amp z odtw. sieciowym i dac) vs. te same pliki grane wprost z pamięci usb na naim'ie. Nokaut. Z tv płasko, płytko bez życia i barwy. A ten sam dac!

????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.