Skocz do zawartości
IGNORED

zamiana amplitunera

karburatorix

Rekomendowane odpowiedzi

zamieniłem ostatnio amplituner yamaha yamaha dsp ax1 na denona avc a1 sr nie wiem jak gra denon myślę że lepiej od yamahy miał ktoś jakieś doświadczenia z tymi sprzętami?? Yamaha była świetna miałem ją rok czasu grała z kolumnami przód dali 606 tył b&w 302 i centralny jamo 12 sub paradigm ps1200v2 jak dla mnie rewelacja szczególnie kiedy zamieniłem ją z technicsa sa ax6 z dedykowanym procesorem AC 500 teraz nie wiem co mnie czeka ale jestem dobrej myśli kiedyś był to flagowy model denona,jest jeszcze kwestia rozkodowania dzwięku w formacie 192khz24bit czyatam tu i tam nie bedzie problemu choć format 5.1 bedzie chyba tylko 96/24 stereo w 192/24 nie powinno być kopotu....Proszę o podzielenie śię doświadczeniem ewentualnymi sugestiami co do konfiguracji może zmiana kolumn?? Jako żródła używam odtwarzacza multimedialnego Hyundai M Box L110 może to zły pomysł i trzeba by go też wymienić na coś lepszego ...Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/115532-zamiana-amplitunera/

Skonfiguruj wszystko, pobaw się, potestuj i sam oceń. To tobie sie ma podobać, nie wyobrażam sobie żebyś mógł być z takiego topowego modelu niezadowolony, one są po to żeby była rewelacja ;>

POdobnie z odtwarzaczem, jeżeli pliki i funkcje których potrzebujesz śmigają jak należy to o to w tym chodzi ;)

Tak to pokrzepiające tak właśnie to powinno być:) ....po cichu myślę sobie że wyrwie mnie z fotela,tak jeszcze w kwestii samego odtwarzacza to czy on mi wypuści sygnał cyfrowy 192/24?? tu mam kłopot,jak to się ma z takimi właśnie urządzeniami że nie wyastarczy tylko digital out ale co owe wyjście wypuścić potrafi ? jest tutaj tabelka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co z niej wnioskuje że nie zawsze jest tak że poleci 24/192

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie zawsze jest tak że poleci 24/192

No cóż... Szczegółowe parametry sygnału mogą być dostępne w menu lub (częściej) pomijane przez producenta, bo sądzi, że przeciętnego klienta i tak to nie interesuje. Na pewno nie będą na wyjściu lepsze, jak w materiale źródłowym- najczęściej nie stosuje się upsamplerów. (Teoretyzuję, bo nie znam Twojego odtwarzacza, piszę na podstawie tego, z czym się spotkałem osobiście.)

miałem niedawno przez rok wzmacniacz a/v yamaha dsp ax1 do kina było bardzo dobrze w kinie stereo w miarę (wiem przewaga wzmacniaczy stereo nad tymi z kina jest dla mnie oczywista) zachciało mi się Denona avc a1 sr piękna maszyna ale niestety po przybyciu do mnie do domu sprzęcik zepsuty szkoda ... i naprawa a zasadzie bez żadnej pewności że będzie ok więc zwracam i zapominam o denonie z dużym żalem

Teraz czas na yamahe dsp az1 i tu prośba jak to cacko się spisuje fajnie by było opisać i odnieść się do yamahy dsp ax1 jeżeli ktoś ma dokładnie takie doświadczenie to świetnie :):),jeżeli ta AZ1ka jest komuś znana chętnie zapoznam sie z opiniami.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.