Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam wzmacniacza albo amplitunera do 600 zł

Junaczek69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam do was pytanko poszukuje dobrego wzmacniacza chociaż wolałbym amplituner zeby było radio mam głośniki

tonsil samba 250 chciałbym jeszcze cos dokupić może centralke a potem satelitki w przyszłość co doradzicie do 600zł dużo czytałem ale nie mogę sie zdecydować yamaha denon czy może onkyo??? Zależy mi na czystość, głębi dźwieku i delikatnym basie. Co polecicie??

Hm... na początek przygodny z słabymi kolumnami(jakościowo) jakimi są Samby 250, polecam niezawodny wzmacniacz Sony TA-F500, 550, 570ES + do tego tuner radiowy jakikolwiek, np. żeby ładnie pasował i dobrze grał: Sony ST-S550ES itp.

Wyboru masz dużo.

Amplitunerów nie polecałbym. Lepiej oddzielnie wzmacniacz + tuner.

Jeżeli chciałbyś rozbudowac system to wiedz, że wzmak stereo odpada, bo zaś trzeba będzie wymieniać skoro chcesz w przyszłości iść w kino domowe. A to znowu jeszcze większe koszta, żeby jakoś to godnie ucha grało.

Druga sprawa, że obecne kolumny są stanowczo za słabe na podstawę do rozbudowy kina!

Zostań w stereo i w przyszłości dołóż kasy do kolumn stereo, to przyniesie ogromną poprawę.

Czesc.

ja tylko napisze że zgadzam się z kolegą wyżej, kup wzmacniacz i ewentualnie tuner i ciesz się muzyką chłopie ;) (na dobrze dobranym systemie i filmy zagrają mocno i głęboko w stereo)

Nie słyszałem nic ze wzmaków sonego, bo w ogóle nie dużo słyszałem - funduszy brak na przerzucanie klocków ;p

ale seria ES, między innymi 5xx setki uchodzą za dobry i chyba dość dynamiczny, mocny sprzęt.

tuner sprawny i odpowiednio dobrany może być "czulszy" na wyłapywanie stacji niż amplituner, a i jakość podawanego sygnału na wejściu wzmacniacza może być lepsza - tak myślę ;)

w przyszłości rozważ może wymianę kolumn :)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.