Skocz do zawartości
IGNORED

Pro-Ject Perspective do ilu licytować..?

simpla

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, noszę się z zamiarem kupna gramofonu i czytałem, że jest to dobry sprzęt.

Ile maksymalnie powinienem zapłacić za konfigurację z wkładką Sumiko Bluepoint No.2 MC i ramieniem 9" Pro-ject 9c Carbon

Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.

Jeśli już musisz kupić ten napęd to nie z tą wkładką. Kup z Ortofonem 2M Bronze.

Jeśli nie masz musu kupowania tego seta to odpuść.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• Redaktorzy

Jak w temacie, noszę się z zamiarem kupna gramofonu i czytałem, że jest to dobry sprzęt.

Zależy do czego porównywać i od Twojego doświadczenia. Miałem przez ponad dwa lata podobny model P-J 6 PerspeX z wkładką Sumiko Blue Point No. 2. W tym czasie przewinęło się u mnie kilkanaście wkładek i kilka innych gramofonów i wg mnie przez jakiś czas ten set powinien Ci posłużyć. Jak osłuchasz się z brzmieniem, to zaczniesz być bardziej wybredny i łatwiej Ci będzie szukać kolejnych wkłądek, ramion, napędów. I to będzie Twoje doświadczenie, a nie doświadczenie "wyczytane" w internecie.

Co do cen nie podpowiem. Przyjmij zasadę, że płacisz nie więcej niż 50-60% ceny sklepowej.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Dzięki, problem w tym, że ten sprzęt nie jest już dostępny w sprzedaży.

Jeśli sugerować się nowym modelem, którego cena oscyluje wokół 6500. To czy 3000 za gramofon z wkładką Sumiko będzie przyzwoitą ceną..?

Jestem na początku przygody analogowej i chciałbym od czegoś zacząć, a przy okazji się nie zrazić dokonując złego wyboru.

• Redaktorzy

Cena będzie przyzwoita, gdyż tę wkładkę używaną można sprzedać za 700-850zł, a ten gramofon za 4500 nawet 5000 zł.

Jednak radziłbym Ci kupić używany gramofon z epoki. Wyjdzie sporo taniej i masz szansę mieć lepsze ramię niż 9c oraz solidny napęd chociażby DirectDrive. Niestety taki zakup wiąże się z pewnym ryzykiem zakupu sprzętu uszkodzonego lub mocno wyeksploatowanego. Ale warto zainteresować się i poświęcić czas na szukanie. Dobrze jest odkupić sprzęt od jakiegoś melomana. Handlarz niekoniecznie może mieć dobre zamiary. Za resztę forsy kupujesz wkładkę i preamp, który odgrywa kluczową rolę w torze analogowym.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Tu masz nowy za ok. 4500 zł z wkładką.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuję za pomoc, kupiłem ten używany za 2500,- , mam nadzieję, że mi posłuży. Teraz muszę dokupić jeszcze pre. Naczytałem się dużo dobrego o Nudzie, czy Kit montażowy jest jeszcze gdzieś do dostania..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.