Skocz do zawartości
IGNORED

QUAD 303/33 vs QUAD 606/66 Który warto kupić?

DavidYow

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy post na tym forum a więc witam serdecznie wszystkich!

Chciałbym się was poradzić: mam możliwość zakupu wzmacniacza + przedwzmacniacza firmy QUAD 303/33 w wizualnie bdb stanie z wymienionymi kondensatorami (2 x 10000uF oraz 2 x 6800uF zamiast: 4 x 2200uF) za cenę 2500 zł. Drugim zestawem, który mnie interesuje jest również QUAD: wzmacniacz 606 + przedwzmacniacz 66 + CD player w równie bdb stanie w cenie: 3800 zł. W związku z tym, że chciałbym zmienić swój dotychczasowy wzmacniacz (Sansui 771) na coś lepszego w oko wpadły mi te dwa zestawy QUAD'a. Niestety bardzo mało jest informacji na polskich stronach o "wyrobach" tej firmy dlatego prosiłbym was drodzy forumowicze o podzielenie się waszymi doświadczeniami oraz opiniami na temat tych dwóch zestawów. Chciałbym wiedzieć czy podane powyżej ceny są "dobre" i czy warto pokusić się o któryś z nich. Na angielskich stronach czytałem wiele pochlebnych opinii dotyczących jakości dzwięku itp. Nie ukrywam że jeden z tych zestawów chciałbym podłączyć do mojego pierwszego i niedawno zakupionego gramofonu Dual 1229. Wszelkie opinie i komentarze mile widziane.

Pozdrawiam.

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Nie znam tych konstrukcji, ale wydaje mi się że bez względu na to czy to okazja czy nie, powinieneś posłuchać przed zakupem. Nie warto kupować tylko przez pryzmat ceny, zarówno jak coś jest tanie, i zarówno jak jest drogie - bo drogie nie zawsze oznacza wyczuwalnie lepsze.

Słuchałem kiedyś The Jesus Lizard na integrze Quad 77, brzmiało kapitalnie!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zestaw z 606 jest 100x lepszy od 303.

Najgorsze w quadach są te preampy, 33 to kupa.

Ogólnie nie wiem co ludzie widzą w tych quadach, dla mnie to flaki z olejem ale co kto lubi.

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Jarex - Jesus Lizard to bardzo zacna kapela, szkoda tylko ,że nie udało im się odwiedzić nigdy Polski.... :( Niestety odsłuch osobisty nie wchodzi w grę gdyż oba zestawy znajdują się za granicą. Może uda się jeszcze potargować i coś "urwać" z ceny. Dzięki.

Sam używam CD/Przetwornik/Preamp w postaci Quad 99 CDP-2 + 2 końcówki mono 99. Na pewno nie jest to zestaw "flaki z olejem". Może nie jest jakiś bardzo ekspresyjny, ale na pewno jest bardzo muzykalny. Końcówka 909 byłaby jeszcze lepsza.

Gram na Dynaudio Focus 110 ale z uwagi na zmianę pomieszczenia odsłuchowego rozglądam się za większymi kolumnami. Z wymienionych zestawów brał bym 66/606 tyle że ceny troszkę za wysokie. Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.