Skocz do zawartości
IGNORED

Denon Heos Amp

SVART

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was posiadał lub testował Denon Heos Amp, ewentualnie Denon Heos Link?

Denon Heos Amp zainteresowałem się w trakcie AS2014, a i jeszcze raz oglądałem to maleństwo wczoraj w salonie Denon'a. Intryguje i interesuje mnie to urządzenie, nie ukrywam.

Będę wdzięczny za wrażenia i uwagi co do tego mini combo. Wydaje mi się, że to byłoby niezłe lub nawet idealne rozwiązanie do stosowania w sypialni etc., maleństwo, wszystko w jednym, mało kabli, wygoda z WiFi etc. Nic, tylko kupić monitory ze standami i grać :). Jasne jest, że po tak małym wzmacniaczu w klasie D nie można spodziewać się cudów, euforii, ale interesują mnie opinie, czy gra to chociaż przyzwoicie, jak działa WiFi, czy się nie wiesza lub czy są jakieś inne minusy. Być może z góry lepiej sobie odpuścić ten produkt i poszukać odrębnego wzmacniacza + odrębne urządzenie, do którego będziemy przesyłać muzykę z iPod'a, iPad'a etc.

Jeśli już ktoś miał okazję testować, proszę o informację z jakimi głośnikami próbowaliście.

P.s. Jest teraz bodajże opcja przetestowania Heosów w domu z opcją zwrotu (trzeba tylko zobaczyć jakie są haczyki w regulaminie co do zrotu hehe), więc może warto się zainteresować.

HEOS_AMP_ANGLED_AT.jpg

HEOS_AMP_BACK.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/115853-denon-heos-amp/

Witaj,

tak naprawdę to masz kilka niedużych urządzeń z wbudowanym wzmacniaczem, które oferują pełną funkcjonalność sieciową. Wspomniany Heos Amp, Sonos ZP120 oraz trochę droższy, ale naprawdę ciekawy Simple Audio Room Player with amp (http://www.simpleaudio.com/all-products/roomplayer-models/roomplayer-with-amp).

Jeśli nie jesteśmy audiofilami i zależy nam na miłym odsłuchu, to każde z tych urządzeń sprawdzi się idealnie. Heos będzie najbardziej dynamiczny, ma wystarczającą moc do zasilenia nawet dużych kolumn podłogowych (testowaliśmy nawet na zestawie Dali Ikon 6 MK2, było naprawdę OK). Sonos jest bardziej łagodny, spokojny, mniej szczegółowy. Simple Audio kładzie największy nacisk na jakość dźwięku, jest przy tym urządzeniem 24-bitowym, ma także najlepszy wzmacniacz. Niestety jest także droższy, kosztuje trochę ponad 3000 zł. Każde z urządzeń ma bardzo dopracowane oprogramowanie, nie ma żadnych problemów ze stabilnością.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównanie poszczególnych systemów, mamy wszystkie dostępne. Jest także możliwość oczywiście przetestowania poszczególnych systemów w Twoim domu, niezależnie od akcji dotyczącej możliwości zwrotu Heosa.W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/115853-denon-heos-amp/#findComment-3287942

Jeśli nie jesteśmy audiofilami i zależy nam na miłym odsłuchu, to każde z tych urządzeń sprawdzi się idealnie.

Właśnie chodzi o to, że (trochę) jestem :).

Dzięki za wrażenia i opinię. O Simply Audio nie słyszałem, może być ciekawie. Mierzi mnie już trochę słuchanie muzyki w sypialni przy użyciu słuchawek, więc cały czas rozglądam się za czymś małym a funkcjonalnym, bez potrzeby budowania drugie systemu. Podstawą dla mnie jest możliwość przesyłania muzyki za pomocą WiFi z iPoda w tym przypadku.

https://www.audiostereo.pl/topic/115853-denon-heos-amp/#findComment-3287956

To przyjrzyj się produktowi Simple Audio. Wbudowany jest świetny jak na tego typu urządzenie wzmacniacz. Ewentualnie prawdziwie audiofilskie urządzenie - Naim UnitiQute 2.

Ewentualnie może zainteresuje Cię nowy system Naim MuSo. Jest to moim zdaniem najlepsze tego typu urządzenie, jakie jest dostępne na rynku, gra na poziomie wyższym niż np. Heos Amp z monitorkami w cenie około 1000 zł., dodatkowo jest łatwy w ustawieniu w mniejszych pomieszczeniach i znacznie mniej wrażliwy na akustykę pomieszczenia, niż klasyczny system z kolumnami. Nie namawiam, ale zapraszam na odsłuchy, można u nas wszystko porównać.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/115853-denon-heos-amp/#findComment-3288254

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.