Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki 2.0 za 350-400zł

Gość haisenberg

Rekomendowane odpowiedzi

Gość haisenberg

(Konto usunięte)

Licze na waszą pomoc w dobraniu głośników w tej cenie jak zdaję się na wasze wrażenia słuchowe jeżeli ktoś posiadał kiedyś takowe. Odrazu napisze że nie interesuję mnie duża moc i dudnienie, natomiast lubie ciepłe i detaliczne brzmienie czyli raczej wszystkie "komputerówki" z chin odpadają, na tą chwile posiadam Genius SP-HF 1800a i dźwięk jest okropny pod każdym względem.

Przeczytałem wiele opini na ich temat i nie mogę się nadziwić w czym taki zachwyt, każdy no prawie każdy komentarz jest o tym że "miałem Creativ`y czy Logitech`y i nie porównania, super jakość itd.", nawet jako całkiem zielony nie wybrał bym żadnych z tych dwóch marek ani też żadnych tam Genius`ów, produkty tych marek nawet z górnej półki wyglądają jak jakieś pierdziawki do pokoju gimnazjalistki. Brałem pod uwage zakup czegoś z Edifierów ale ostatecznie zrezygnowałem i tej marki, na tą chwile jestem za takimi zestawami:

Samson MediaOne BT3 395zł

Alesis M1Active 320 USB 370zł

M-Audio AV30 II Studiophile 405zł

moja karta dźwiękowa to Asus Xonar D1 i integra Realtek AC`97 (różnica w dźwięku znikoma)

Alesis M1Active 320 USB 370zł

Woofer tylko 3" - no nie jestem przekonany do tak małego przetwornika na basie.

Samson MediaOne BT3 395zł

j.w.

M-Audio AV30 II Studiophile 405zł

... j.w.
Gość haisenberg

(Konto usunięte)

j.w.

... j.w.

autor nie rozumie co czyta chyba, co te j.w. jest też za cholere nie wiem co to ma znaczyć

autor nie rozumie co czyta chyba, co te j.w. jest też za cholere nie wiem co to ma znaczyć

j.w. miało oznaczać "jak wyżej". Przyznaję, że powinno być "jw." , bo tak się przyjęło w języku polskim, nie mniej jednak brak zrozumienia mnie dziwi, a nawet bawi.

Natomiast jeśli chodzi o logikę (dla czego to "jak wyżej" zostało umieszczone), to chodziło o to, że zestaw "Samson MediaOne BT3 395zł" ma ten sam problem, co "Alesis M1Active 320 USB 370zł", więc zamiast zrobić "kopiuj-wklej" zdania :"Woofer tylko 3" - no nie jestem przekonany do tak małego przetwornika na basie.", to napisałem skrótowo "jak wyżej". ... czy ja piszę tak niezrozumiale, czy Ty nie myślisz o tej porze? :)

... a czego nie rozumiesz w zdaniu:

???

To może napiszę innymi słowami: głośnik niskotonowy ma żałośnie małą średnicę, więc można zapomnieć o nisko schodzącym basie z małymi zniekształceniami, przy sensownej głośności, bo tak mała membrana, biorąc pod uwagę skok zawieszenia, nie jest w stanie fizycznie przepompować/"skompresować" dostatecznie dużo powietrza.

... kumasz co piszę, czy dalej "non capisco"?

Gość haisenberg

(Konto usunięte)

Na co mi większa średnica jak mam to gdzieś, przeczytałeś wszystko napewno, bo chyba nie, więc nie rób z siebie tu nie wiadomo czego,nie będe dokładał 200zł żeby se lepiej podudnić na większej o 1" średnicy.

Jestem otwarty na twoje propozycje skoro masz namiary na coś większego w tej cenie, zapytam przy okazji czy te trzy modele będą dobre by nagłośnić cały dom, nie chce czegoś co musiałbym siedzieć przy biurku żeby normalnie słuchać tego.

Na co mi większa średnica jak mam to gdzieś, przeczytałeś wszystko napewno, bo chyba nie,

Przeczytałem ... dla pewności dwa razy. Nie rozróżniasz widzę dudnienia (podbitego basu, z kiepską char. impulsową i dużymi zniekształceniami), od >basu< , czyli szybkich, czytelnych dźwięków z zakresu niższych częstotliwości, bez podbicia tego "dołu" wzgl. z reszty pasma.

Osobiście nie znoszę dudnienia, tak jak muzyki pozbawionej basu.

ps. jak kolumny wstawiasz w jakąś wnękę, w dodatku w rogu pokoju, to będą problemy z czytelnością basu i dudnieniem - winna akustyka. Nie mniej jednak u kuzyna i tak zminimalizowałem ten problem, regulatorem "bass" (przyciszając niższy zakres częstotliwości)

Gość haisenberg

(Konto usunięte)

regulacja niskich tonów a bass to co innego, to drugie nie powinno zmieniać brzmienia ani głośności, przynajmniej ja tak uwazam, jestem cierpliwy i ponawiam mą prośbe o coś w tej cenie nie chamiącego nikich tonów

regulacja niskich tonów a bass to co innego, to drugie nie powinno zmieniać brzmienia ani głośności, przynajmniej ja tak uwazam, jestem cierpliwy i ponawiam mą prośbe o coś w tej cenie nie chamiącego nikich tonów

523891_7_f.jpg

goniki-bluetooth-edifier-r1700bt.jpg

i do poczytania :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

P.S.

Ze swej strony polecam Creative Gigaworks II , kosztują 220- 240 zł. i brzmią rewelacyjnie .

Ukryta Zawartość

Focal_XS_Book_inside.jpg

Opis i parametry Powyższych Focali :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Gość haisenberg

(Konto usunięte)

sprawdze te Focal`e i benchmarki, tylko jedne sa zbyt drogie drugie raczej se odpuszcze bo za 70zł więcej są te, do pc to chyba tylko takie, natomiast jeszcze się wacham miedzy monitorami a Edifier`em, czy monitory studyjne nagłośnią cały dom i czy to nie będzie jakiś hałas bez detali itd., Creativ i Logitech wziołem na odstrzał już na samym początku

Edifier R1900TII

407800_0_f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.