Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwsza konfiguracja

musicfullwave

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich fanów dobrego brzmienia,

chciałbym wreszcie to dobre brzmienie mieć na wyciągnięcie ręki i liczę na to, że poradzicie mi co kupić za rozsądne pieniądze.

Zależy mi na tym, żeby wzmacniacz był uniwersalny, ale w miarę mocny, gdyż później będę chciał go wykorzystać jako końcówkę mocy, zestaw ma służyć do oglądania filmów, muzyki, też z opcją podłączenia miksera. No i głośniki - wystarczy mi stereo na początek - więc co proponujecie? Chciałbym czysty, głęboki bas i przestrzenną górę, tak żeby oglądając np. koncert czuć ten power.

Proszę pomóżcie, bo już zgłupiałem od czytania innych wątków.

Wynalazłem też takie modele wzmacniaczy:

- Jolida 1704RC

- Yamaha AS500

- Arcam FMJ A19

lub inne jakie polecacie. Będę wdzięczny za zaangażowanie w temat.

pozdrawiam

mfw

https://www.audiostereo.pl/topic/116406-pierwsza-konfiguracja/

Yamaha ani Arcam nie mogą pracować jako osobna końcówka mocy, natomiast Jolida posiada tylko jedno wejście liniowe, co dość mocno ogranicza jej funkcjonalność jako wzmacniacza zintegrowanego.

Kierując się tymi kryteriami, które wymieniłeś zwróciłbym raczej uwagę na Audiolaba 8200A.

Dziękuję Ci bardzo za sugestię, widzę jednak, że to produkt mocno koneserski i znalazłem tylko jedna ofertę sprzedaży, czy jeszcze przychodzi Ci coś do głowy?

Może ktoś inny może tez podzieli się swoim doświadczeniem?

Wręcz przeciwnie, ten Audiolab jest modelem dość popularnym i często pojawia się w ogłoszeniach. Starszy model 8000A również będzie dobrym wyborem o tej samej funkcjonalności. Są tez jeszcze inne możliwości, ale usielibyśmy wiedzieć jaki w ogóle jest na to budzet.

Kolego, właśnie go sobie zakupiłem audiolaba 8200a. Sporo jeszcze się naczytałem na jego temat no i masz rację. Wiec juz połowa sukcesu.

Teraz jest pytanie pod tytułem jakie kolumny dobrać. Czytałem juz o proximie i innych highendowych producentach...,ale... Tak jak wzmacniacz będzie bazą, której nie będę chciał się pozbywać, tak do kolumn nie chciałbym się przywiązywać, gdyz docelowo będą na pewno inne, bo pomieszczenie się zmieni. Na chwilę obecną chodzi o nagłośnienie pomieszczenia do 20m kwadratowych. Nie chce przeznaczać tez na nie zbyt dużej sumy pieniędzy, wiec może jakiś kompromis pomiędzy jakością i ceną? Co możesz polecić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.