Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz cd do NADa c356bee

beatle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie. Dzięki Waszym poradom udało mi się wreszcie wybrać pomiędzy NADem c356bee a Marantzem PM6005, po odsłuchach zdecydowanie NAD (moc!). Teraz mam jeszcze problem z doborem cd. Odtwarzacz NADa proponowany do tego wzmaka (c546bee) zbiera tutaj wiele negatywnych opinii. Zatem chciałbym trochę pokombinować i mam 3 kandydatury: Marantz cd6005, Denon dcd-720AE albo Rotel RCD-12. Dodam, że zdecydowałem się już na głośniki Epos K1. Słucham głównie klasyki (fortepian, symfonia), jazzu (głównie fortepian), prog-rocka (stare Genesis, Camel itp.) oraz dobrego metalu (Opeth, Burzum, Iron Maiden). Bardzo proszę o pomoc, bo już jestem bliski skompletowania zestawu wyjściowego:) Acha, proszę jeszcze o info co myślicie/radzicie w kwestii przedwzmacniacza gramofonowego do c356bee, czy brać standardowo polecany NAD PP375 za prawie 5 stów, czy szukać czegoś innego?. Mam na razie stary gramofon Technicsa SL-Q200, choć w przyszłości pewnie zmienię.

Będę wdzięczny za dobre rady:)

pozdrawiam

Marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/116667-odtwarzacz-cd-do-nada-c356bee/

Marcinie,

zacznę od prostszej sprawy - przedwzmacniacza gramofonowego. PP375 to dobre urządzenie, które naprawdę jest warte swojej ceny, tak więc spokojnie mogę zarekomendować taką konfigurację. Jedynie w takim przypadku zamykasz już drogę do zakupu inne karty rozszerzającej np. przetwornika. Twoja decyzja. Jako alternatywa na pewno warto spojrzeć na bardzo dobre przedwzmacniacze gramofonowe Pro-Ject.

Kwestia odtwarzacza CD - ja osobiście pozostałbym jednak przy C546 BEE. Jeśli bierzesz pod uwagę negatywne opinie o awaryjności, aktualne egzemplarze już nie borykają się z tym problemem. Biorąc pod uwagę inne odtwarzacze w podobnym budżecie, NAD nie wyróżnia się teraz większą awaryjnością. Może rzeczywiście Marantz jest tu przykładem bardzo niezawodnego urządzenia, natomiast pod względem brzmieniowym proponuję po prostu posłuchać poszczególnych rozwiązań.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki. Ale może ktoś podpowiedziałby coś o c innej firmy do wzmacniacza NADa. Mam duże opory wobec tego c546bee, słuchałem go na tym wzmaku a potem posłuchałem Denona 720 i "wydawało mi się", że ten drugi zestaw brzmiał lepiej. Ale jestem niestety mało doświadczony i może właśnie tylko "wydawało mi się" a tak naprawdę przy takim multifirmowym połączeniu są jakieś straty jakości dżwięku, które wprawniejsze ucho wychwyciłoby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.