Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz plus kolumny podłogowe do rocka (2,5tys)

Marek Matwiejczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chce kupić wzmacniacz plus kolumny, do 2,5tys to mój budżet, lekko przekraczalny, pokój 24m2, rodzaje muzyki to szeroko pojęty rock, metal (75 procent) i inne np adele, lana del rey, michael jackson (25 procent.)

Zarówno wzmacniacz jak i kolumny mogą być używane.

Z tego co wyczytałem, to ciekawy dźwięk mogą mieć :

Stx fx 300

jbl es 100

tonsil maestro II 180

tonsil fiesta/siesta

widziałem również dali zensor 5 za 2tys, co do wzmacniaczy nie mam pojęcia, tak samo jak to czy te kolumny które wymieniłem nadają się w ogóle pod moją muzykę

Dzieki programowi Reduktor Szumów dowiedziałem się że :

Marantz 5003 dobrze spisuje się z jamo s718 i

Rotel Ra 10 z Jamo s608

Prosze o opinie i przykłady zestawów, najlepiej takich które są dostępne do kupienia bo już wiem że jamo s718 nigdzie nie ma tak samo jak używanego rotela ra 10.

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje oraz wielkość pomieszczenia, sugerowałbym Ci wybór bardzo dobrych, polskich kolumn Pylon Audio Pearl 25, które zasiliłbym wzmacniaczem Denon PMA-720AE, ewentualnie BC Acoustique EX-302 lub minimalnie drożej, ale zdecydowanie najlepiej NAD C326 BEE.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzieki za odp :)

Mieszkam ok 200km od sklepu ale to nie jest az tak daleko, ciekawe propozycje, choc z parametrow faktycznie wychodzi ze ten nad bedzie najlepiej napedzal te kolumny pylon audio pearl 25, troche drogo i nowe, ale interesujaco, ciekawe jak brzmi, czekam na inne opinie i zestawy.

Co sadzicie o AE evo3? Sa za troche ponad 1tys do kupienia uzywki, beda nadawaly sie lepiej do mojej muzyki niz pylon pearl 25? Jaki ew. wzmak do tego?

Do rocka i metalu myślę, że AE evo 3 to b. dobry wybór. W ogóle mnie się ta kolumna podoba - gra trochę twardo, ale za te pieniądze to b. rzetelne granie.

Tylko, że za 1000 PLN to grubo ponad ceny rynkowe. Ja je kupiłem dla rodziców za 100 funtów na ebay.co.uk, grają z Marantzem p7000 .

Jeśli masz kogoś w UK pogadaj - może pomoże. Tutaj masz nawet neo 3 za 50GBP (śmiech) i nikt nie licytuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

Do rocka i metalu myślę, że AE evo 3 to b. dobry wybór. W ogóle mnie się ta kolumna podoba - gra trochę twardo, ale za te pieniądze to b. rzetelne granie.

Tylko, że za 1000 PLN to grubo ponad ceny rynkowe. Ja je kupiłem dla rodziców za 100 funtów na ebay.co.uk, grają z Marantzem p7000 .

Jeśli masz kogoś w UK pogadaj - może pomoże. Tutaj masz nawet neo 3 za 50GBP (śmiech) i nikt nie licytuje

Ukryta Zawartość

jedna kolumna ma uszkodzony głośnik. pewnie dlatego :)

Ukryta Zawartość

Dzieki za odp

nie mam nikogo w UK ale 1tys to i tak malo, i mozliwe ze to lepszy wybor niz pylon, a co myslicie o wzmacniaczu do tych AE evo3 - nad c356BEE? Uzywka 1400zl lub widzialem tez aprops firmy marantz model pm8000 za 1200zl co o tych wzmakach myslicie? Dobre polaczenie z AE?

Dzieki za odp

nie mam nikogo w UK ale 1tys to i tak malo, i mozliwe ze to lepszy wybor niz pylon, a co myslicie o wzmacniaczu do tych AE evo3 - nad c356BEE? Uzywka 1400zl lub widzialem tez aprops firmy marantz model pm8000 za 1200zl co o tych wzmakach myslicie? Dobre polaczenie z AE?

Napisz do gościa z ebaya - może wyśle Ci do PL jak dobrze zagadasz? W tej chwili jeden licytujący i cena 50 gbp, 15hh do końca aukcji. A Ty chcesz/jesteś gotów wydać na poprzedni model 1400 PLN...

Powrót po dłuższej przerwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.