Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc w wyborze

Kriss.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie. Przed kupnem kolumn słuchałem ich ze wzmacniaczem NAD C356BEE, i po prostu spodobało mi się to połączenie, tym bardziej że słucham najczęściej muzyki elektronicznej trance/house/klubowa.

Szukam tego wzmacniacza ale używanego, ale na allegro pojawił się model C355BEE ( w pełni sprawny z pilotem ). Gdzieś zasłyszałem, że nie ma różnicy między nimi w graniu. C356 ma możliwość dołączenia DACa, ale to mi nie jest potrzebne no i różnią się chyba pilotem.

Czy warto brać ten wzmacniacz (NAD C355BEE) ? Sprzedający wycenił go na 1300 zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/116733-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-wyborze/

Różnice pomiędzy C355 i C356 są nieduże, tak więc jeśli podobało Ci się brzmienie C356BEE, możesz spokojnie brać C355. Zwróć tylko uwagę, żeby urządzenie było w pełni sprawne i nie naprawiane, najlepiej z polskiego sklepu z dokumentacją.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki za odpowiedź

Tak też myślałem. Pewnie ja tym bardziej różnicy nie zauważę. Tym bardziej, że to już miesiąc minął jak słuchałem, a w domu pewnie i tak by troszkę inaczej zagrało.

Pozdrawiam

A jeszcze tak na marginesie, Przeglądając ogłoszenia natknąłem się na model C372. Teoretycznie jest to wyższy model i jako używany też można w podobnych pieniądzach kupić. Z wyglądu jest nawet OK tylko pilot trochę brzydki :P

Ale głównie chodzi o dźwięk. Warto się tym zainteresować ?

Brzmieniowo wolałbym C355 niż C372, chyba że potrzebujesz większą moc.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Moc raczej styknie ;) Mam kolumny Quadral Shogun X , No i słuchałem ich w połączeniu z C356 i spokojnie dawał radę. Więc chyba skuszę się na ten wzmacniacz C355. Tylko faktycznie muszę dopytać czy na pewno nie było przy nim nic robione,

Bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.