Skocz do zawartości
IGNORED

Denon + Nad

tomkis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co myślicie o pożenieniu wzmacniacza NAD C315bee z odtwarzaczem DENON DCD520AE?

Zestaw miałby grać z EPOS M15 lub Dali Concept 6.

Zależy mi bardziej na klimacie, smaczkach, instrumentach akustycznych niż dynamice i basie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/116750-denon-nad/

Napisz proszę więcej informacji - przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, w jakim budżecie szukasz systemu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/116750-denon-nad/#findComment-3322151
  • Moderatorzy

cytat z klubu rotela:

Napisano dziś, 20:57

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Użytkownik sittek dnia 19.12.2014 - 15:00 napisał

Witaj nam skoczek w Klubie.

Jak wrażenia?Wzmacniacz kupiłem miesiąc temu. Stanowi on uzupełnienie posiadanego od kilku lat amplitunera. Z zamiarem zakupu szykowałem się już jakiś czas i w zasadzie w ostatniej chwili zrezygnowałem z kupna NAD 356 na żecz RA-12. Ostateczną decyzje podjełem po odsłuchu obu wzmacniaczy w sklepie i muszę przyznać, że odsłuch był gwoździem do trumny NAD-a. Nie sądziłem, że będzie tak duża rużnica w charakterze dźwięku. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena będąca wypadkową słuchanej przeze mnie muzyki i cech dźwięku przeze mnie preferowanych (dynamika, analityczność, stereofonia). Do podstawowych cech przemawiających za kupnem RA-12 zaliczyłbym:

• rozdzielczość dźwięku,
  • zdecydowanie jaśniejszy charakter,
  • bas bardziej konturowy,
  • wbudowany DAC,
  • wygląd (to chyba najbardziej subiektywna cecha).

W mojej ocenie dźwięk z 356 był bardziej zamulony i mniej rozdzielczy zwłaszcza w dziedzinie wysokich tonów. Byłem zaskoczony tak dużą różnicą między dwoma wzmacniaczami tym bardziej po przeczytaniu wielu pozytywnych recenzji opisujących takiego zdobywce nagród jakim jest NAD. Odsłuch wykonany był na dwóch zestawach głośnikowych i w obu przypadkach Rotel zagrał zdecydowanie lepiej.

Dlatego Panowie słuchajcie sprzętu przed kupnem (ale banał).

Za jakiś czas postaram się dokładniej opisać swoje wrażenia z użytkowania sprzętu. Jak na razie są zdecydowanie pozytywne.

Nawiązując do powyższej dyskusji związanej kabelkami to jestem za a nawet przeciw. W zasadzie to kto bogatemu zabroni wydać kilka kzł na kabelki. Ja do takiej grupy osób nie należę - jestem z tych niewieżących. Raz nawet wymieniłem kabelki głośnikowe na niby nieco lepsze (dostałem je w bonusie przy zakupie innego sprzętu) i dlatego twierdze, że nagonka (głównie sprzedawców) na ten produkt to czysty marketing :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

https://www.audiostereo.pl/topic/116750-denon-nad/#findComment-3322702

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.