Skocz do zawartości
IGNORED

MingDa MC34-A lub wersja PL

Grendel2012

Rekomendowane odpowiedzi

Przypominam Łańcuch rozrządu w samochodach jest dożywotni,zwłaszcza w japońskich,pasek należy wymieniać.

Mam japońską mazdę CX7 i łańcuchy potrafią się rozciągać, nie ma już części dożywotnich

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Mam japońską mazdę CX7 i łańcuchy potrafią się rozciągać, nie ma już części dożywotnich

Mój teść kupił nową CX-7 przed 3 laty,zamienił w tym roku na mitsubishi outlandera z powodu awarii silnika ( 2,2 diesel ).

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Panowie to forum audio nie moto ;)

btw. nie mam problemu z łańcuchem, ale znam osoby co miały i silnik w benzynie więc troszkę mniej problemów

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Mój teść kupił nową CX-7 przed 3 laty,zamienił w tym roku na mitsubishi outlandera z powodu awarii silnika ( 2,2 diesel ).

Rozciągnięty masz ? Musiałeś wymienić ?

tw. nie mam problemu z łańcuchem, ale znam osoby co miały i silnik w benzynie więc troszkę mniej problemów

Panowie a w której Mingdzie jest łańcuch lub pasek rozrządu? :) To forum o sprzęcie audio a nie auto-moto :)

• 4 tygodnie później...

Panowie czy ktoś wymieniał lampy mocy EL34 a konkretnie E34L JJ na lampy 6CA7 Electro Harmonix?

W zasadzie to nie mam MingDy MC34, tylko Yaqin MC-10L, ale miałem te lampy.

6CA7 EH są to naprawdę bardzo dobre lampy, znacznie szybsze i bardziej dynamiczne niż EL-34 - lepiej kontrolują dolne pasmo.

Czytałem,że cechą charakterystyczną lamp 6CA7EH jest muzykalność połączoną z rozmachem i werwą. Czy po wymianie swoich E34LJJ mogę spodziewać się też lepszej rozdzielczości i "otwarcia" góry.

Ja kiedyś próbowałem i było "za szybko" i "za chudo". Opis w klubie Mingdy: "...Tak jak się spodziewałem -- dynamiki takiemu graniu nie można odmówić. Bas -- jest go wystarczająco dużo jak dla mnie, jest też lepiej kontrolowany (z lepszym konturem), co jest fajne z moimi Dynaudio, które dają dźwięk odrobinę poluzowany, ocieplony. Wysokie tony -- jak dla mnie trochę za wrzaskliwe, za głośne (może to wina po części CA stream magica 6, który jest trochę zbyt wyrywny w tych obszarach). I wreszcie tony średnie. Nie ma chyba co owijać w bawełnę -- odchudzone, bez wypełnienia, nasycenia i tej faktury, dla której (jak sądzę) kupuje się "lampę" (przynajmniej ja). Wokale, smyczki i dęciaki straciły tę magię. Od razu muszę dodać, że wygląda to tak w porównaniu z El34, a nie w skali bezwzględnej. Bo w skali bezwzględnej nie jest źle -- oczywiście. Wypełnienie i nasycenie podobne do mojego (taniego) tranzystora..."

Oczywiście to moje subiektywne odczucia. Wybrałem w końcu TungSol EL34B.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.