Skocz do zawartości
IGNORED

jaki kabel na interkonekt?

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma problema, ale za szybko nic nie będę organizował, bo za dużo czasu mi zeszło.

Dzisiaj wysłałem pozostałe listy polecone-priorytetowe i paczki priorytetowe, więc jeśli poczta nic nie sknoci, to jutro każdy z zamawiających powinien mieć już kabelki w domu.

Czekam na recenzje jak wg Was sprawuje się Klotz LaGrange, a szczególnie ciekawy jestem opinii o głośnikowym Klotzu.

Pozdrawiam

Nikt jeszcze nie polutował? To może ja zacznę.

LaGrange gra podobnym charakterem jak IY106 Klotza. Jest jednak od niego lepszy jeśli chodzi o bas. Nie jest to może jakaś referencja, ale jednak jest głębszy, a dźwięk wydaje się mieć więcej masy.

IY106 wydaje się być przez to bardziej dobitny w zakresie średnicy, ale po kilkukrotnym przełączaniu stwierdziłem, że to wynika raczej z przesunięcia środka ciężkości w kierunku niższych rejestrów w LaGrange.

Krótko mówiąc oba kabelki są bardzo udane. Prezentują żywy charakter dźwięku, ale co ważne nie są "ostre". Oddają całkiem fajnie barwy i co najważniejsze nie sieją górą, co nie znaczy, że jej brakuje.

Chyba zostaną u mnie na dłużej (może nawet do następnego wtorku ;)

Tez mam na neutrikach - fajne wtyczki, pierwszy raz je kupiłem. Troche trzeba sie pomeczyc, zeby wcisnac w nie LaGrange.....

Co do kabla - mi też sie podoba, dzisiaj pół dnia słuchałem jeszcze raz moich ulubionych płyt :)

Troche sie pospieszylem.

W jakiej cenie sa rca Neutrika?

Pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie trzeba nic dopłacać. Słowo się rzekło, a paczka również nie kosztowała majątku.

Tańsze Neutriki są po 6,4PLN/szt. natomiast te z ruchomą masą za około 60PLN/2szt.

Te z ostatniego wpisu to chyba te droższe, chociaż nie widzę przy nich plastikowych uchwytów na kabelek.

Witam.

>rekin

Przesyłka dotarła. Bardzo dziękuję.

Niestety, nie mogę jeszcze polutować bo w moje wtyki Klotz nie wchodzi. Brakuje 0,5 mm. Muszę poszukać innych.

Jak tylko będę mógł to opiszę swoje wrażenia.

Pozdrawiam.

rodzice poinformowali mnie ze kabelek dotarl. ja niestety jestem od niego jakies tysiac km wiec troche szasu uplynie zanim pojawi sie nowy interkonekt zrobiony z niego. za to neutriki profi juz leza i czekaja.

rekin, jeszcze raz dziekuje za sprawnie i wzorowo zorganizowana akcje

pozdrawiam

Witam wszystkich

Troszkę zaspałem, ale jeśli mnie wzrok nie myli to chyba dobrze trafiłem.

1. Czy tu można się zapisać na 2m Klotza LaGrange, i ile kosztuje metr?

2. Gdzie można kupić takie ładne wtyki Neutric po 6,4?

Dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam

Wtyki te co były na tej fotce to sa Neutriki Profi - te droższe, te tańsze wyglądaja troche inaczej, ale też są ładne. W Warszwie można je dostać w sklepie Jana Pawła róg Solidarności za 6,50zł.

=>rekin,

paczke otrzymalem wczoraj po poludniu. Zapakowana znakomicie. Serdeczne dzieki.

Tak przy okazji, jak wyglada kwestia finansow bo o ile sobie przypominam kalkulacje robiles biorac pod uwage wysylke listem. Jakby cos trzeba bylo doplacic to ino mrugnij.

Przy okazji akcji z kablami Klotza, podobnej zreszta do akcji z kablami Gotham pewnie pojawia sie jakies opinie na temat ww. wymienionych. Bardzo jestem ciekawy jak te kabelki widza (slysza) inni.

Tak na goraco najpierw porownanie tkz. organoleptyczne Klotza LaGrange z Gotham GAC 2V1.

Klotz - jedna zyla + ekran - nie ma dylematow jak lutowac,

Klotz wydaje mi sie tak na oko jakis taki mniej miedziany (ciemniejszy kolor miedzi) i przy tym mam wrazenie ze jest bardziej sztywny - mam na mysli zyle sygnalowa.

Gotham - dwie zyly + ekran - wiecej mozliwosci jesli chodzi o sposoby lutowania. Po zdjeciu izolacji miedziane druciki pieknie blyszcza i robia wrazenie jakby byly jasniejsze niz te u Klotza. Pewnie to autosugestia ale jakies takie czystsze sie wydaja i bardziej elastyczne.

Co do dzwieku to powiem na razie tyle, ze poprostu nie jestem pewien. Za malo sluchalem tego Klotza, ale mam wrazenie ze gra podobnie jak Gotham, moze cos tam na basie jest inaczej ale naprawde trudno mi wylowic jakies znaczace roznice. Pewnie bierze sie to stad, ze nastawiony psychicznie bylem na znaczaca zmiane dzwieku a taka nie nastapila jak na razie.

Konkludujac, zarowno Klotz jak i Gotham i pewnie jeszcze kilka innych kabli w podobnej cenie sa dobra alternatywa dla tych, ktorzy chca sie troche pobawic lutownica i miec z tego satysfakcje. Samodzielnie zrobiony interkonekt, ktory gra przyzwoicie poprostu cieszy. Jesli do tego sie doda koszty tej zabawy na poziomie no powiedzmy okolo 30 -40 zlotych, to frajda tym wieksza.

Biorac pod uwage gotowe interkonekty w cenie do okolo 150 zlotych, zarowno Klotz jak i Gotham nawiazuja rownorzedna walke, a przy tym to sa nasze dzieci wiec i tak bedziemy je kochac pomimo ich ewentualnych ulomnosci.

Do tego co tutaj napisalem prosze podchodzic z dystansem, bo to moja subiektywna opinia a sprzet na ktorym slucham muzyki jest mocno budzetowy a na dodatek

ja slyszecisze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.