Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w doborze wzmacniacza

zloty7III

Rekomendowane odpowiedzi

widzę, że temat szybko się potoczył - i dobrze. Kasiora zostanie w kieszeni, aż się rozmnoży na "nie nisko budżetowy wzmak" :)

jaki zakres cenowy i ewentualnie model. Niestety z kolumnami nie mogę wyjechać blisko środka pokoju , bo to nie studio lecz pomieszczenie mieszkalne.no i mam sentyment do pioneera ale to już nie koniecznie.

Wszystko jest kwestią jakie masz preferencje w odsłuchu... Ja stawiam na stereofonie, przestrzeń i naturalność. Mój Acoustic Advance Map-800 w połączeniu z Vandersteen 1Ci zapewnia mi to w 100% ale udało mi się to osiąnąć po odsłuchach... Dlatego nigdy nie odpowiadam kup to i to - będzie super, ponieważ każdy ma inne preferencje... Jedynie co polecam to wstępne testy!

Gość

(Konto usunięte)

Warning...jak ktoś przyjdzie do Ciebie i powie, że on nie słyszy tych wszystkich pięknych efektów przestrzennych...nie zacznij dalej kombinować ze zmianą sprzętu...on ma prawo słyszeć inaczej i nie musi słyszeć tego co Ty przy Twoim ustawieniu zestawu...

Pozdrawiam

Warning...jak ktoś przyjdzie do Ciebie i powie, że on nie słyszy tych wszystkich pięknych efektów przestrzennych...nie zacznij dalej kombinować ze zmianą sprzętu...on ma prawo słyszeć inaczej i nie musi słyszeć tego co Ty przy Twoim ustawieniu zestawu...

Pozdrawiam

Oczywiście, zgadzam się z tym! dlatego napisałem, że musi sam testować odsłuchy...

Popieram tylko nowe.

A stare możesz wziąść na odsłuch do salonu i sprawdzić czy nie będzie gorzej z tym co byś miał kupić.

Na tym forum celowo nagania się ludzi na stary szrot.

Nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz, szrota to możesz kupić lub zabrać darmo ze złomowiska. A sprzęt godny polecenia zawsze ma swoja wartość. Ale najpierw musisz przejść odpowiednio długą drogę aby to zrozumieć.

Wymień jego niedostatki w kontekście moich monitorów lub co by było do nich lepsze i co wniesie.

po pierwsze według mojego ucha temu pioneerowi brakuje dynamiki i zejścia niskich tonów, i cała seria prócz 607r tak właśnie grała

ja wybrałem Yamahę AS1000 bo właśnie szukałem wzmacniacza dynamicznego z dobrym dociążeniem dołu

teraz pytanie do Ciebie, czy brakuje Ci tylko dobrej sceny a reszta Cię zadowala ?

• 2 tygodnie później...

po pierwsze według mojego ucha temu pioneerowi brakuje dynamiki i zejścia niskich tonów, i cała seria prócz 607r tak właśnie grała

ja wybrałem Yamahę AS1000 bo właśnie szukałem wzmacniacza dynamicznego z dobrym dociążeniem dołu

teraz pytanie do Ciebie, czy brakuje Ci tylko dobrej sceny a reszta Cię zadowala ?

Miałeś rację suchotnik. Kupiłem a-30 i inna bajka ktoś napisał że to referencja w tej klasie , jak kosztował 1400 , a ja kupiłem za niecały 1000 , znowu na trochę jestem szczęśliwy

Popieram tylko nowe.

Na tym forum celowo nagania się ludzi na stary szrot.

Zależy co masz na myśli pisząc szrot. Jeśli kupujesz roczne CD w stanie igła, za 1/3 ceny od audiofila, to w moim odczuciu ma to sens większy, niż kupowanie za 1k jakiegoś nowego Denona, Onkyo itp., który postoi u Ciebie góra miesiąc.

Zależy co masz na myśli pisząc szrot. Jeśli kupujesz roczne CD w stanie igła, za 1/3 ceny od audiofila, to w moim odczuciu ma to sens większy, niż kupowanie za 1k jakiegoś nowego Denona, Onkyo itp., który postoi u Ciebie góra miesiąc.

Na popularnym portalu aukcyjnym wszystko jest "roczne" i w "stanie igła", tyle tylko że zostało znalezione na niemieckim śmietniku i ma co najmniej 20 lat.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Na popularnym portalu aukcyjnym wszystko jest "roczne" i w "stanie igła", tyle tylko że zostało znalezione na niemieckim śmietniku i ma co najmniej 20 lat.

Nie wszystko, o ile nie ma się oczu z tyłu.

Na popularnym portalu aukcyjnym kupiłem np. nowe Spendory z pełną gwarancją dystrybutora, w idealnym stanie za 55% ceny. Kupiłem Creeka w identycznym stanie, za 1/3 ceny. Sam sprzedawałem kilka razy kolumny w stanie igła w mocno obniżonej cenie.

Coś jeszcze chciałbyś dodać?

pozdrawiam śmietnikowca :)

A widzisz... i to jest dobre. :)

Po jakimś czasie...

Zaraz, zaraz.... Ty masz Harbeth. To zmienia postać rzeczy. Dziś mało kto docenia starą angielską szkołę grania. Jesteś mi jak brat. Od tej chwili możesz pisać co chcesz. :)

Nowej serii Pioneera w tym A 30 nie znam, nie słuchałem nie mam pojęcia jakie są różnice brzmieniowe w stosunku do tego który miałeś wcześniej. Ja od Pioneera odszedłem, choć ewentualnie DVD bym zakupił i ciekawi mnie nowy DAC.

Nowej serii Pioneera w tym A 30 nie znam, nie słuchałem nie mam pojęcia jakie są różnice brzmieniowe w stosunku do tego który miałeś wcześniej. Ja od Pioneera odszedłem, choć ewentualnie DVD bym zakupił i ciekawi mnie nowy DAC.

Jest tak jak piszą w recenzjach. A w moim przypadku na mistral bow3 z dolnym pasmem 55 hz na 307 basu nie było , a teraz jest i to szybki oraz słychać więcej szczegułów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.