Skocz do zawartości
IGNORED

koncowka mocy 2 x 200 jaka sugerujecie ?

michal535

Rekomendowane odpowiedzi

Domel - tak glownie ebay uk lub podobne strony w uk jako ze tu jestem a transportu z zagranicy jak juz pisalem , nie chcialbym ryzykowac...

Ri 3236-masz z nia jakies doswiadczenie ?

wlasnie przegladam 851w cambridge i jest to flagowy model kosztujacy na ta chwile nowy 1499 funtow

ciezko bedzie znalez uzywke w moim zasiegu cenowym,bedzie to raczej nierealne.ale bede sie rozgladal za nia...

zaluje ze nie kupilem parasound hca 2205a jakis czas temu.poszlo za niecale 600 funtow.duzy zapas mocy,5 kanalow.bylo by juz na dlugi,dlugi czas.lecz niestety szkoda mi bylo kasy bo byly wazniejsze wydatki.

czy ktos moze uzywal tej koncowki ?co o niej myslicie ?

Cambridge'owska szkoła grania. Lekko, jasno, rozdzielczo, szczegółowo, konkretny flagowy model. Poprowadzi głęboką i szeroką scenę. Bardzo precyzyjny z klarowną góra. Wart uwagi. Mocowo to jakieś 230/8, 380/4.

zaluje ze nie kupilem parasound hca 2205a jakis czas temu.poszlo za niecale 600 funtow.duzy zapas mocy,5 kanalow.bylo by juz na dlugi,dlugi czas.lecz niestety szkoda mi bylo kasy bo byly wazniejsze wydatki.

czy ktos moze uzywal tej koncowki ?co o niej myslicie ?

Napisz do zukzukzuk'a - on słuchał hca1200 bodajże, a to to samo, tylko 2 kanały.

Szkoda, że nie kupiłeś - wydaje mi się, że to była okazja jednak.

Powrót po dłuższej przerwie...

czy koncowki 5 kanalowe beda tak samo dobre w stereo jak koncowki dwu kanalowe ? czy moze czyms beda odbiegac w jakosci dzwieku...

po mojej wpadce z 5 kanalowym rotelem sam juz nie wiem ... chcialbym jednym kosztem zadowolic sie w stereo i kinie domowym.a nie chce znowu wydac kasy i znowu byc nie zadowolonym...

sadze ze 5 kanalowa w budowie monoblok byla by dobrym rozwiazaniem ale takie to juz zupelnie sa drogie i malospotykane(znalazlem sherbourn-1500-amplifier-inside-chassis.jpg

jedna sherburn 5/1500 ale poszla szybko...

5 x 200 8 ohm - porownywalna do wyzej wymienionego parasound ale byla tansza no i monoblock

jakie jest zdanie fachowcow na te zapytania ?

Dobre. To jest końcówka mocy klasy tego Rotela którego właśnie posiadasz. Nie żałuj ...

Justas, nie wiem, nie słyszałem, ale parasound hca 1200 (wzmak stereo) miał b. dobre recenzje, a 2205 to jego 5cio kanałowe rozwinięcie.

Jeśli słyszałeś, i wiesz, to spoko - tez go brałem pod uwagę, ale wziąłem ostatecznie nakamichi i nie żałuję.

Powrót po dłuższej przerwie...

znalazłem przypadkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może ktoś doradzi, poczytaj w necie? cena wydaje się być atrakcyjna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Domel- dzieki ale niestety jestem zagranica I kupowanie w ciemno I przesylka do uk jest dla mnie duzym ryzykiem.mimo wszystko dzieki za sugestie I dobre checi...:-)

Chyba dobrze pamietam ze ty kiedys sugerowales mi advance acoustic...?

Tak czy inaczej dzieki za sugestie...

Tak sugerowałem AA bo w tym kręgu się obracam, ale dużo dobrego słyszałem o wzmacniaczach Vincenta - pod podanym linkiem cena 50% nowego więc się opłaca jeżeli dobrze to gra

• 1 miesiąc później...

mala aktualizacja...

w miedzyczasie kupilem nakamichi avp1 7 x 150 8 ohm

bylo niezle lecz nadal brakowalo mi tego co ma moj 2 kanalowy rotel rb 981

wiec sprzedalem nakamichi i kupilem cos z czego jestem bardzo zadowolony...

ADCOM GFA 555 II stereo koncowka mocy , bardzo stary i ceniony model w usa 2 x 200 8 ohm chociaz pisza ze ta wartosc jest mocno zanizona. okreslilbym ten zakup STRZALEM W DZIESIATKE, jednak stary sprzet ma to cos w sobie co trudno znalesc w nowoczesnych konstrukcjach a jak jut to maja to kosztuja kolosalne pieniadze...

dzwiek jest rewelacyjny ! kazdemu moglbym polecic ten wzmacniacz...kombinowalem i kombinowalem,troche czasu to zajelo ale jestem w koncu zadowolony.dziekuje za pomysly i sugestie.pozdrawiam

• 1 rok później...

przygladalem sie rotel rmb 1080

Aktualna koncowka jest jak wyzej napisalem a chcialbym troche mocniejsza jak np rotel rb 990 bx lub rotel rmb 1080

W stajni Rotela nie ma takiego modelu jak "rotel rmb 1080"

Pozdrawiam

Tomasz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.