Skocz do zawartości
IGNORED

Roksan KANDY K2 za 2000zl, czy warto ?

depechefann

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem 500£ za K2 to bardzo dobra cena.Wzmacniacz mocny i uniwersalny.Czy wibitny czy nie to sam ocenisz jak posluchasz.Wez pod uwage ze kazdy ma inne preferencje i dla jednego bedzie `bardzo dobry`(dla mnie) a dla innego `ot jeden z wielu` i tyle.

Pozdr.

Baltlab jest mega, miałem koło 2 lat - tylko wymaga sporo od otoczenia w zestawie. Teraz mam Audiolaba i jego uważam za top 5 w tym przedziale z Baltlabem, AMC, Mingdą i Vincentem

A prosze powiedz jak już o Baltlabie mowa, czy scena w tym wzmaku i snsonie dobranych kolumnach była mocno za linią kolumn bo tak gdzieś w recenzji jakiejś niby poważnej czytałem. No i czy średnica rwie się tak hej do przodu, czy raczej się nie wychylała. Wolał bym aby się wychylała albo i rwała bez prężenia się na słodkości, ciepłote czy zaokrąglenia nut ;) :) EPOCA 3 to krok w dobra stronę ?

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Gdyby Ktoś był zainteresowny ROKSAN jest na wyprzedazy w UK

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1150 >< 5.49 to daje 6313 - to tak gwoli dokładności ceny ale na innej stronie znalazłem (kupowane osobno ) po 499 to już coś - swoją drogą osobno taniej niż w komplecie ? komplet zawiera bodajże jednego pilota ....- mniejsza roksana kandy pamiętam jako zestaw grający bardzo angażującym dźwiękiem i piękną głęboką sceną - przejście na exposure powodowało efekt rozjechania na boki i pustki w środku ale to takie bezpośrednie wrażenie i zasadniczo dużo twardsze granie( do rocka w sam raz) - Kandy natomiast był bardziej uniwersalny i czarujący wokale wręcz dramatycznie ujmujące ale z basem nie było najlepiej niby równo ale bez zaznaczenia rytmu stopy - niemniej z właściwie dobranymi kolumnami frajda - krążę wokół tematu niczym bąk bo o ile wzmacniacz na kolana mnie nie rzucił to cd już prawie tak - obecnie gram na wzm AMC kandy był już prawie zawijany ale....fajnie grał z nowymi atc 7 ponoć zgrywa się z sonus faber TT ale nie słyszałem a to raczej ciepło grające kolumny więc nie wiem

Panowie a jak wygląda sprawa gwarancji na sprzęt zakupiony w U.K. ? czy przewiduje ew. naprawy na terenie R.P. ?

Napisz i zapytaj ... z tego co się orientuję to jest różnie w zalezności od marki sprzętów i polityki firmy.

Gość numik

(Konto usunięte)

A prosze powiedz jak już o Baltlabie mowa, czy scena w tym wzmaku i snsonie dobranych kolumnach była mocno za linią kolumn bo tak gdzieś w recenzji jakiejś niby poważnej czytałem. No i czy średnica rwie się tak hej do przodu, czy raczej się nie wychylała. Wolał bym aby się wychylała albo i rwała bez prężenia się na słodkości, ciepłote czy zaokrąglenia nut ;) :) EPOCA 3 to krok w dobra stronę ?

E2 ma cechy, których szukasz, z E3 nie porównywałem, słyszałem "że to już nie to" i E2 jest the best;p;p. Średnica super, wokale, melodyjność, natomiast tak - scena jak ciut cofnięta

Panowie a jak wygląda sprawa gwarancji na sprzęt zakupiony w U.K. ? czy przewiduje ew. naprawy na terenie R.P. ?

Jeżeli chodzi o sieć sklepów richersounds to musiałbyś wysłać kurierem do uk,

. Średnica super, wokale, melodyjność, natomiast tak - scena jak ciut cofnięta

A może wiecie bo tu rozprawka o Roksanie idzie jak z ta scena w modelu Caspian. Wychodzi trochę do przodu, szczególnie w zakresie wokali bym chciał, aby się przybliżało przed linię kolumn, a już na linii to absolutnie minimum.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

A proszę Cię uprzejmie - Caspiana słuchałem zaraz po k2 i co jak co ale scena nie zachwyca i jest to pierwsze co rzuca się na uszy w porównaniu do k2 robi się płasko i szeroko i za kolumnami jakieś 50-60cm ale w jednej linii drugie to bas z pewnością lepszy niż w k2 szybszy wypełniony ale taki trochę oderwany od reszty góra nie jest tak szczegółowa a zwiewności i drobiazgu z k2 próżno szukać jest więcej wypełnienia ale krawędzie zaokrąglone -wracając do sceny to w skrócie caspian to kino (ale nie full hd) kandy to teatr - caspian bardzo muzykalny ale to zupełnie nie moja bajka po tym jak Alison Moyet została spłaszczona to prawie śmiać mi się zachciało bo różnica w cenie znaczna z resztą kilku kolegów posiadaczy k2 nie wpadło nigdy na pomysł przesiadki na większego brata jeśli już to na innych producentów ale to moje SUBIEKTYWNE wrażenia by ATC SCM7

Swego czasu bylo duzo pisane na tym forum odnosnie ATC.Wiekszosc ludzi zgodnie twierdzila ze sa to kolumny raczej trudne do napedzenia,szczegolnie wlasnie 7-ki.Wiec to moze byc przyczyna ze po przesiadce z K2 na Caspiana miales mieszane uczucia.K2 jest mocniejszy i gra bardziej do przodu od Caspiana.

Robin102 znam oba wzmaki.Kandy slyszalem wiele razy a Caspiana mam ponad 2 i pol roku.Zapewniam Cie ze jak podepniesz pod tego drugiego w miare latwe kolumny to zagra o klase lepiej od Kandy praktycznie pod kazdym wzgledem.

Kwestia bedzie tylko w Twoich preferencjach(czy Ci podejdzie czy nie)

Pozdr.

Kosztuje 3 razy więcej a zagra o klasę ( na wyprzedażach w UK za k2 499f za caspiana 1899 ) równie dobrze można zestawiać możliwości k2 ze wzmacniaczami ze stajni hegla ale to już przepychanka i nie ten wątek - myślę tylko że zwyczajnie ekonomicznie cena k2 jest teraz okazyjna a z tym że każdy wzmacniacz zagra zupełnie inaczej w różnym zestawieniu zgadzam się w pełni - kiedyś byłem niesprawiedliwy dla zacnego atolla z fatalnie dobranymi głośnikami i mi wstyd

Marcepan tu sie z Toba zgadzam w 100%-cena na K2 bardzo okazyjna.Pisalem o tym pare postow wyzej.Kolega Robin pytal o roznice wiec wyrazilem swoje subiektywne zdanie na temat tych wzmacniaczy(krociutko)

Pozdr.

Robin102 znam oba wzmaki.Kandy slyszalem wiele razy a Caspiana mam ponad 2 i pol roku.Zapewniam Cie ze jak podepniesz pod tego drugiego w miare latwe kolumny to zagra o kalse lepiej od Kandy praktycznie pod każdym względem.

Kolumny mam takie że pianocraftem :) da się nimi sterować, choć wiadomo nawet skuteczne kolumny lubią silne prężnie grające wzmaki. Wzmacniacz nigdy nie jest za duży :) Wysoka skuteczność moich klumn jak cholera i to nie tylko na papierze. Bas zrywny i punktualny mają, choć nie zapuszczający się jakoś mocno nisko. Może to i dobrze bo w zamian jest świetnie kontrolowany i kolorowy. Nic mnie tak nie drażni jak bas dla basu i oby był bas nie ważne jaki oby bas. Nawet taki z szafy :)

Szukam wzmaka który zagra taką pełniej otwartą średnicą co jak któryś z kolegów na forum to ujął w innym wątku chyba o MF A300 średnica na twarz słuchacza :) Na dziś ma takie przyzwyczajenie z NADa C350, gra otwartą dziarska średnicą, mniejsza już o jej kulture, ale ten stary NAD o niczym nie zapomina na średnicy. Coś co zastąpi NADa musi też grać średnicą i scena raczej ciut do przodu, wokalami też ciut do przodu. Nie musi być lukrowana, słodzona i inne kulinaria nad nią robione w kierunku lampowej ułudy. Czytelna i otwarta.Tego Roksana Kandy w pierwszej wersji dawno temu z 10 minut w sklepie warszawskim kiedyś słuchałem, ale to było lata temu. Jakis suchy i jazgotliwy mi się wydał, ale może źle to odebrałem, albo tamte wzmaki inne były od K2. Chyba na kolumnach B&W był odsłuch.

ps

to za ile ten K2 w tym UK z przesylką wychodzi w promocji ?

Który to sklep Panowie ?

Gość

(Konto usunięte)

A dziś słuchany był k3 :-) a nawet więcej i jeszcze bardziej ( to gdyby ziko zerknął)

Zerknąłem :-)

Dalej jestem nawet więcej ... oczywiście, że wzmacniacz w różnych konfiguracjach różnie gra ... dlatego nigdy nie oceniam...

Co do brzmienia K2 kontra Caspian z Twojego opisu...jestem za K2

Bylem prawie przekonany do zakupu K2...w ostateczności kupiłem moja Jolę

K3 ładny...mowisz, że brzmi lepiej od K2?

Pozdrawiam serdecznie

A dziś słuchany był k3 :-) a nawet więcej i jeszcze bardziej

No to zeznawaj pod przymusem co tam bylo z niego słychać i z czym grał :)

Na fotach wygląda pięknie, bardziej się podoba niż K2 oj bardziej :)

A dziś słuchany był k3 :-) a nawet więcej i jeszcze bardziej ( to gdyby ziko zerknął)

Słuchales k3? Jak się ma do k2 i caspiana?

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Ziko moje truizmy zamierzone (aby zarzewia nie było ) uważam że każda subiektywna ocena (byle autentyczna ) jest na wagę złota - dosłownie bo wiemy z jaką korzyścią odsprzedajemy sprzęt - co do K3 jest ostro więcej basu ale to już takiego dla efektu magiczności k2 brakuje scena już taka bardziej niedbała i głębia też nie poraża dla mnie kolejny sprzęt co to teoretycznie gra prawidłowo i niech sobie gra (niekoniecznie u mnie w domu) po pierwszym odsłuchu k2 miałem rumieńce ale dziś bladość no a ten gadżet blutuf to totalny spadek rozdzielczości- porażka pierwsze wrażenia z audio show potwierdzone niestety a wygląd - ładny że aż brzydki odwrotnie niż k2 - ale może ktoś jeszcze coś wysłucha - zaplanowane lepsze stało się wrogiem dobrego

Kolego Marcepan jest takie stare porzekadło, że lepsze może być wrogiem dobrego czy jakoś tak. Często z trudem przychodzi nam odbiór nowych produktów, często w czambuł uważamy, że starsze wersje byly lepsze,a w wielu uczciwych firmach nowe jest obiektywnie lepsze tyle , że my mamy przyzwyczajenia i pamięć, soniczną też :) i też się rozwijamy też smakujemy i też się uczymy. To, że kiedyś odsłuch K2 wywołał WOW ! to nie znaczy, że dziś też by wywołał jak bys najpierw sluchał K3 a potem za czas jakiś starszego K2. Mozę być tak , ze dziś jesteś człowiekiem już bardziej osłuchanym, bardziej wyrobionym, rozeznanym i żeby zrobić te same wow co kiedyś zrobił na Tobie k2 to już niestety trzeba by K5 ;)

Macie rację Panowie ale transmisji bezprzewodowej nie daruję tu jestem konserwa to tak jak by do szykownego kożucha przypiąć zwiędły kwiatek i nie jest to tylko moje zasadnicze podejście wszyscy wiemy że dodatkowe obwody elektryczne nie służą niczemu dobremu więc po kiego czorta ta niebieska dioda ? jeśli wnosi degradacje brzmienia ? nie rozumiem polityki firmy jeśli ktoś zechce zakupi odtwarzacz sieciowy albo kombajn - daję słowo że mój denon x2000 to podobna sensacja bezprzewodowa a ile dodatkowych uciech ! się zaplułem jadem ale tak po cichu liczyłem

No dziwny ten świat sprzętu audiofilskiego. Na wystawie AS 2014 łapałem się za łepetynę jaki to tera pokręcony czas, że urządzenia lampowe żyją w symbiozie z cyfrowymi jakimiś DCAmi, srakami i co tam jeszcze. To nie jest normalne ;)

• 4 lata później...

Witam 

Posiadam zestaw Advance Acoustic mpp 202 maa 402. Słyszałem, że brzmi podobnie do Roxana K2. Kolumny to Klipsch RF 62.

Gdyby ktoś z okolic Poznania był zainteresowany posłuchaniem zestawu chętnie udostepnię w zamian za odsłuchanie Roxana K2.

Pozdrawiam forumowiczów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.