Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch F1 + 3 konkretne modele wzmacniacza. Który wybrać?

pinson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Forumowiczów :)

Posiadam Kolumny Podłogowe Klipsch F1. Chciałbym do nich zakupić wzmacniacz do kwoty 600zł.

Troche informacji.

Gatunek Muzyki: Klubowa, Energy2000, Kawałki Radiowe Eska, Maxxx, Niszowa również ;)

Pokój: Obecnie będą grały w małym pokoju. Docelowo po zmianie pomieszczenia będzie to ok 25m2 (na poddaszu)

Źródł: Laptop + karta dźwiękowa MAYA U5. Format: MP3.

Czego oczekuje: Przyzwoitego grania jak na ten gatunek muzyczny. Ma być Funnowo :) Nie jestem audiofilem, przesiadam się ze starej wieży Panasonic AK więc pewnie i tak będę zadowolony :)

Moje typy:

1. Pioneer A-676, Cena: 620zł (Drugi właściciel od nowości, stan b.dobry, 100% sprawny, oryginał, super utrzymany wizualnie...takie info otrzymałem od sprzedającego)

2. Onkyo 8850, Cena 650zł (Tutaj plus że mógłbym go odebrać osobiście, stan 100% sprawny, oryginał, sprzedawca czyścił selector, ponieważ zdarzało mu się przełączyć. Warto się w to pchać?)

3. Sony TA-F5...ES. Który? (Ciężko dostać, od osoby prywatnej)

4. Ewentualnie Harman Kardon HK 630, Hk 6500?

Oczywiście mógłbym dołożyć i kupić wzmacniacz drożysz tudzież lepszy. Ale czy ma to sens? Wolał bym coś z tej półki cenowej.

Który wzmacniacz zagra najlepiej z muzyką której słucham?

Duże będą różnice w odsłuchu pomiędzy ww wzmacniaczami?

Pozdrawiam Serdecznie i liczę na fachową pomoc.

Rozumiem, że te Klipsch grają ciepławo, mocnym basem? Nie odsłuchiwałem ich, opieram się na opiniach.

Po przesiadce z wieży odczujesz spory skok. Właściwie przepaść.

Ja do ciepławych Tannoy M2 kupiłem Sony 570ES, polecony mi tutaj. Dam znać jutro lub pojutrze jak gra i czy warto.

Pioneer napewno bedzie za jasny do tych kolumn i cena 620zl za ten model to duzo za duzo, bezpieczny zakup to sony ta f 550 lub 570es, kenwood ka 990D (na tranzystorach) tu przed zakupem trzeba zdjecie wnetzra bo czasem ludzie sprzedaja inny model niz opisuja, Denon PMA-980R tez bedzie w miare bezpiecznym zakupem

A jak ten Onkyo 8850? HK630? Moze Denon 860?

Żaden. Skąd bierzesz takie propozycje ? Przecież do swoich kolumn potrzebujesz wybitnie ciepło grającego wzmacniacza !

Zdecydowanie ten Pioneer 656/676.

Klipsche lubią zasyczeć dlatego z Pioneerem powinien być dobry balans, ew. Sony F5xxES też by się nadał.

Yamahy/Denona/Onkyo zdecydowanie odradzam do tych kolumn.

Zdecydowanie ten Pioneer 656/676.

Klipsche lubią zasyczeć dlatego z Pioneerem powinien być dobry balans, ew. Sony F5xxES też by się nadał.

Yamahy/Denona/Onkyo zdecydowanie odradzam do tych kolumn.

Dlatego pytałem.

Jeżeli Klipsch syczą, to odpada też Sony z końcówką x90.

Jest na Toshibach jak Yamahy i nie będzie przyjemnie.

Gość numik

(Konto usunięte)

Sugerowałem się tylko i wyłącznie opiniami danych modeli. Jak widać niepotrzebnie. Podrzucił byś jakieś sensowne propozycje?

wymiana kolumn :), ja 3 minuty wytrzymałem z Klipsami;p;p. Pioneer do kolumn ok, ale do tej muzy nie bardzo, postawiłbym na HK - wg mnie optymalny wybór z powyższych, CA i Rotele też raczej out, Marantze też zapiszczą raczej. Droższych nie potrzebujesz. Możesz też kupić tańszego HK i jakiś DAC za 3 stówy - nie znam tej karty, DAC może pomóc

Wymiana kolumn nie wchodzi w grę. Nowe z gwarancją za 1200 zł z przesyłką myślę że nie ma co wybrzydzać ;)

Opinie są mocno podzielone. Im więcej firm tym większy mam mętlik.

Uszczuplijmy wybór do Pioneer, Sony, HK.

HK, tutaj pytanie jakie modele ewentualnie?

Gość numik

(Konto usunięte)

Wymiana kolumn nie wchodzi w grę. Nowe z gwarancją za 1200 zł z przesyłką myślę że nie ma co wybrzydzać ;)

Opinie są mocno podzielone. Im więcej firm tym większy mam mętlik.

Uszczuplijmy wybór do Pioneer, Sony, HK.

HK, tutaj pytanie jakie modele ewentualnie?

w tych cenach brzmienie Pioneerów i HK-ów;p jest w miarę stabilne, podobne między wzmakami danej marki - Sony nie ma dla mnie swojego brzmienia, ja zlewam sony w stereo. Pioneer daje wg mnie ciut za miękki dźwięk do tej muzy, wg mnie HK zdecydowanie i nie za ostro i dynamika, kompromis chyba najlepszy wg mnie, poza tym Sony daje największe ryzyko wyostrzeń, jeszcze NADy bym rozważył, może jako faworyta

http://allegro.pl/harman-kardon-hk-630-hk630-wzmacniacz-amplituner-i4974358094.html

http://allegro.pl/nad-510-i-512-wzmacniacz-i-cd-i4959890795.html

http://allegro.pl/nad-c315bee-wzmacniacz-stereo-i4984035083.html

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gorszych sie nie dalo wybrac? ;p

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki Panowie za zainteresowanie tematem.

Ten NAD 315BEE w testach ma 2x51W (8ohm), HK630 40W (8ohm) a Pioneek 80W. Usłyszę tą różnice? Lubię głośne odsłuchy.

Znalazłem jeszcze taki w Warszawie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wart zainteresowania?

Z Sonym jest taki problem że modele 570es są ciężko dostępne na aukcjach, a kolumienki mi stoją i się marnują ;) Więc dam sobie z nim spokój.

Dobra Panowie. Coś tam wybrane. Co zagra fajniej? Głośniej? Funnowo ;) ?

1.http://allegro.pl/harman-kardon-hk-630-hk630-wzmacniacz-amplituner-i4974358094.html

2.

Ukryta Zawartość

3.http://olx.pl/oferta/pioneer-a-676-CID99-ID8rzPJ.html#fdf2426627

4.http://audio.com.pl/testy/nad-c315bee:2 tutaj minusem jest CENA :/ Ale jeśli ma być Bardzo Dobrze to dołożę i kupie :)

Decydujemy i kupuje :)

Pozdro!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z nich wszystkich najlepszy będzie HK 6500. Sugerowałem raczej coś ciepło grającego, ale skoro lubisz "łupanko" to HK6500 się nada.

Z nich wszystkich najlepszy będzie HK 6500. Sugerowałem raczej coś ciepło grającego, ale skoro lubisz "łupanko" to HK6500 się nada.

Dokładnie lubię coś z "kopem". Nie jestem wymagający... Słuchając wieży TECHNICS'a SA-EH590 byłem zadowolony. Więc pewnie i z tego zestawu będę również :) HK6500 mogę odebrać osobiście, więc duży +.

Pioneer 676 - nie wiem czemu ale myślę poważnie i nad nim.

Gość numik

(Konto usunięte)

Dokładnie lubię coś z "kopem". Nie jestem wymagający... Słuchając wieży TECHNICS'a SA-EH590 byłem zadowolony. Więc pewnie i z tego zestawu będę również :) HK6500 mogę odebrać osobiście, więc duży +.

Pioneer 676 - nie wiem czemu ale myślę poważnie i nad nim.

o widzisz - ja ciut za Nadem, Justas za HK - oba łupią ciut inaczej, oba będą wg mnie ok, oba lepsze wg mnie od Pioneera, ale wiem jak ciężko odpuścić coś na co ma się ochotę;p

Zakupiłem wzmacniacz Harman Kardon HK6500. Jestem zadowolony z zakupu. Bardzo Fajnie to Wszystko Gra :) Dziękuje Wszystkim którzy pomogli przy wyborze.Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.