Skocz do zawartości
IGNORED

Ubezpieczenie samochodu w podróży zagranicznej

morhol

Rekomendowane odpowiedzi

W tym roku chciałbym pojechać samochodem za granicę (dość długo - ok. pół roku). Pojazd mam dość leciwy, co nie znaczy że się sypie, wręcz przeciwnie o jego stan techniczny jestem spokojny. Tak to już w życiu bywa że w najmniej oczekiwanym momencie potrafi się coś wy*rać, dlatego na tę okoliczność chciałbym wykupić jakieś assistance. Czy szanowni forumowicze wykupowali, korzystali, polecają jakieś opcje? Czy może te wszystkie ubezpieczenia obiecują tylko na papierku a w razie złapania dwóch kapci na raz na autobahnie będę mógł tylko usiąść i zapłakać?

Chyba rozsądniej byłoby przeczytać chociaż jedną umowę (przykładowo tę najkrótszą) i ewentualnie do niej zadać pytania - szczegółowe bądź o bardziej ogólnym charakterze. Usiąść i zapłakać można nad takim podejściem. Albo można sobie od razu odpowiedzieć, że nie opłaca się wykupować żadnego ubezpieczenia. Ja w każdym razie, jak nie wiem za co płacę, to nie wyciągam moniaków. A tym bardziej banknotów. Minimum wysiłku się przyda, aby zrobić coś ze świadomością. Należałoby zacząć od przetłumaczenia na język polski terminu assistance, bo to jest zakres ubezpieczenia. Samochód jest w nim tylko przyczyną, a w polisie chodzi raczej o następstwa. Na począek spróbuj się dowiedzieć, ile kosztuje kilometr holowania, abyś mógł sobie wyliczyć jak daleko "zajedziesz" za sumę z ubezpieczenia. Podejrzewam, że jak postanowisz zdobyć taką wiedzę, to przeczytamy wpis od ciebie za jakiś rok :-)

W tym roku chciałbym pojechać samochodem za granicę (dość długo - ok. pół roku). Pojazd mam dość leciwy, co nie znaczy że się sypie, wręcz przeciwnie o jego stan techniczny jestem spokojny. Tak to już w życiu bywa że w najmniej oczekiwanym momencie potrafi się coś wy*rać, dlatego na tę okoliczność chciałbym wykupić jakieś assistance. Czy szanowni forumowicze wykupowali, korzystali, polecają jakieś opcje? Czy może te wszystkie ubezpieczenia obiecują tylko na papierku a w razie złapania dwóch kapci na raz na autobahnie będę mógł tylko usiąść i zapłakać?

Napisz gdzie się wybierasz czy to jest UE ? , Azja , Afryka ?

Zauważ że jak wykupujesz OC i AC to zawsze Cię pytają o to ile będzie samochód użytkowany za granicą. To jest ważne i wpływa na wysokość ubezpieczenia.

Napisałeś że będziesz za granicą 6 miesięcy, ale w jakim charakterze ? Czy to ma być objazdówka? , praca za granicą? czy może podróż maluchem z Egiptu do RPA ?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Zauważ że jak wykupujesz OC i AC to zawsze Cię pytają o to ile będzie samochód użytkowany za granicą. To jest ważne i wpływa na wysokość ubezpieczenia.

- Po co wspominasz przy tej okazji o OC?

- Czy masz możliwość negocjowania zakresu terytorialnego ubezpieczenia komunikacyjnego np. o Egipt?

- Czy pytanie dotyczy AC, czy jednak usług Assistance?

ubezpieczenie wyprawowe na 6 miesięcy z ubezpieczeniem na koszty leczenia i ew. ewakuacje to temat rzeka

naprawde sądzisz ze forum może tu pomóc ?

niestety znam jedynie ludzi którzy robia to " na wariata" ale jadą zawsze w kilka aut co jest ich głównym zabezpieczeniem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.