Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z GDN 17/50/2

kamil1141

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nowe Maestro II 180, mam je od jakiś dwóch tygodni . Wczoraj właczyłem kawałek o dość mocnym basie i tu sie zaczoł problem. W jednej kolumnie głosnik niskotonowy grał inaczej niz pozostałe , dzwiek był zniekształcony jak by troche popiardywał. Przy naciskaniu palcami w okolicach kopułki coś trze , w innych niskotonowcach wszystko pracuje ładnie. Zrozumiał bym taki defekt jak bym nie wiadomo jak głośno je katował, chodziły moze na 30-40% mocy wzmacniacza, w sumie moze z 8h. Moze to byc wada fabryczna czy cos jest innego na rzeczy?

https://www.audiostereo.pl/topic/117698-problem-z-gdn-17502/

Jak masz nowe to na reklamację nie ma co się zastanawiać

poza tym sam miałem dość długo maestro takie jak twoje i czasami też lubiłem sobie posłuchać głośniej i nigdy z głośnikami nic mi się nie stało a w mojej muzyce basu jest dość dużo

Kolego, a jaki masz wzmacniacz i czy pewny jesteś jego 100% sprawności? Może podbiłeś bas w takim stopniu że przy 40%mocy wysiadał i popierdywał? Czy membrany latały jak szmaty? - jeżeli tak to świadczy o słabej wydolności Twojego wzmacniacza.

Co do tego tarcia, to upewnij się że przy naciskaniu membrany siła Twoich palców/nacisku rozkłada się równomiernie po okręgu wokół kopułki. Ciężko to wytłumaczyć... Po prostu sprawdź ucisk w różnych pozycjach.

Jeżeli rzeczywiści trze, to reklamuj, chociaż trudno uwierzyć że taką fuszerkę odwalili......

wzmacniacz to yamaha ax 570 . Bas był podbity do 2+ bo nie słuchalem glosno , to nie mozliwe zeby nowy glosnik przy takim obciazeniu sie uszkodził :/ wciskam go równomiernie tak jak pisałeś, trzy pozostała nie tra tylko ten jeden.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.