Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać wzmacniacz używany do 2 tyś

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Rotela RA980BX i wszystko działa jak należy. Trzeba tylko kupić sprawny egzemplarz, żeby nic nie szwankowało (czyli najlepiej z gwarancją rozruchową, żeby go odsłuchać czy nawet zanieść do serwisu na przegląd zerowy). Poza tym ten model Rotela kosztuje do 1200zł. Tyle, że wzmacniacz powinieneś dobierać do konkretnych kolumn, więc sugeruję, żebyś napisał jakie masz kolumny.

Ach, nie przeczytałem poprzedniej strony - tam napisałeś jakie masz kolumny. Gdybym miał wybierać: Denon, HK czy Rotel RA980BX to zdecydowanie wybrałbym Rotela. Na prawdę fajna maszyna. Ma dużo kontrolowanego basu, mocy mu nie brakuje. Kawał solidnego klocka.

Denon pod wzgledem zasilania jest nie do przebicia. Ostatnio nawet słuchałem go z tymi Tannoykami V4. Im brakuje troche srednicy i dociążenia na dole.

?👈

Gość aqs

(Konto usunięte)

trochę obawiam się o kondensatory i czy sprzęt 24 letni nie padnie, bo 980bx to wiekowy jest, czy ktoś słuchał harmana hk680 i rotela 980bx który zagra lepiej

Denon pod wzgledem zasilania jest nie do przebicia. Ostatnio nawet słuchałem go z tymi Tannoykami V4. Im brakuje troche srednicy i dociążenia na dole.

i jakie wrażenia napisz coś więcej warto się pakować w tego Denona cena 2tyś Rotel 1tyś Harman do 1tyś

Gość rydz

(Konto usunięte)

trochę obawiam się o kondensatory i czy sprzęt 24 letni nie padnie

Pioneerom które posiadam strzeliło od zakończenia produkcji 34 lata , zachowane są w oryginale , grają u mnie od ponad 4 lat niemal dzień w dzień po kilka godzin .

Może to zdanie powyżej da do myślenia , z jakiej klasy elementów elektronicznych były produkowane . :)

i jakie wrażenia napisz coś więcej warto się pakować w tego Denona cena 2tyś Rotel 1tyś Harman do 1tyś

Moim zdaniem warto, ale z tymi tanojami nawet nie wykorzystasz jego potencjalu.

?👈

Gość aqs

(Konto usunięte)

zna ktoś może tego sprzedawcę http://allegro.pl/rotel-ra-980bx-okazja-idealny-i5045301277.html ,fajnie wygląda ten Rotel , ale sprzedawca ma negatywy. I co sądzicie o rotelu RA-01

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.