Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

widziałem coś z granitu i jakby brązu

no, no jozwa robi wrazenie:))))))))))), posazek z brazu to wiem co to jest w slangu , ale cos z jakby brazu?

Thoraxlabs

dzieki za ciekawy opis urzadzenia, czyli uwazasz ze do 6000 pln moze stawac w szranki po zrezynowaniu z iluminacji bulbami i pozostawieniu scalakow? ja po przypadkowym odsluchu calego zestawu na jednym z audio show strzelalem ze gra za jakas 1/5 wystawionej ceny , a glownym minusem byly wg mnie kolumny, ewidentne waskie gardlo zestawu, co nie zmienia faktu ze cd tez przez wielu moze byc okreslone jako niedoroba , ale wplyw zrodla na koncowy dzwiek jest najmniejszy

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Tomek, Thorax:

Znaczki bezpieczeństwa są chyba najmniejszym problemem. Powiedzcie mi, czy klocki Sonic Frontiers takowe posiadają?

Electro:

Nigdzie we wpisie Thoraxa nie wyczytałem, że słuchał LG bez lamp na wyjściu a jedynie, że takie jest jego przypuszczenie (świadczą o tym sformułomania "gdyby nie było" i "biłby"). A takie gdybanie jest w tym momencie o tyle bez sensu, że autor postu sam przyznaje, iż nie dowiedział się co siedzi w środku DAC'ów a ocenianie brzmienia na podstawie wyglądu wnętrza urządzenia jest manewrem dość ryzykownym...

Poza tym gratuluję wzroku. Przypuszczam, że Jozwa widział tego pilota, tak samo jak ja na zdjęciu. Ja np. mimo iż miałem dużo inżynierii materiałowej na studiach, dalej nie potrafię określić ze 100% pewnością czy ten materiał na zdjęciu to aby na pewno brąz. Ale rozumiem, że ty to potrafisz...

kazde,produkowane w naszym kraju urzadzenie elektryczne WINNo taki znak posiadac.

przekonal sie o tym niejaki Frydrysiak.dopytaj o szczegoly Zydelka.

chyba ze AA jest urzadzeniem DIY

Każdy produkt musi posiadać certyfikat. Nawet pasta do obuwia takowy posiada. Wyrób seryjny za jaki uwaza swo wyrób producent Lektora zobowiązany jest posiadać taki znak. By go otrzymać należy wysłac jeden egzemparz do "zniszczeni' w celu otrzymania takiegp logo/ Bez Lodo producenta łatwo udupić.

Czy zauważyliście co sie stało z Michasiek Frydrysiakiem (dawny Betley/Helion) :):):):) Ludzie co tych spraw zaniedbuja bierze cholera.

Tomek:

Nie chodzi mi o to czy urządzenia winny czy nie posiadać taki znaczek, tylko o to, o czym ten znaczek świadczy oraz czy urządzenia Sonic Frontiers oferowanego na naszym rynku taki znaczek posiadają.

Wogle nie mozna czegos bez takiego znaczka wprowadzać do obrotu na rynek. Pytanie czy powinne jest nie na miejscu, podobnie czy można palić przy tankowaniu benzyny.

O czym swiadczy!!!!!! Niby nic nie wnosi, ale importer, producent ponosi dodatkowe koszta. Przy cenie Lektora w stosunku do nakładu środków nie powinno mieć to znaczenia:):):):):)

Zydelek

oddac LG za darmo??????

producent by nie przezyl takiej straty!!lepiej bawic sie DIY,chodz nie wiem czy dlugo to potrwa,wymogi unii sa jednoznaczne.

wiec AA uprawia partyzantke.

A dlaczego uważasz, że czegoś nie rozumiem? Zadałem takie pytanie a nie inne z jednego powodu. Znaczek CE wymagany przez unię jest znaczkiem bezpieczeństwa - ma on oznaczać, że produkt podobno jest bezpieczny. A to jest g.... prawda i tyle. Dlatego zapytałem o czym ten znaczek ma śwadczyć a nie o wymogi formalne i durne unijne przepisy. Spotkałem się z niejednym przypadkiem tego, iż produkty oznaczone tym właśnie znaczkiem są produktami niebezpiecznymi. A o SF pytałem dlatego, że widziałem iż chciałeś kupować sprzęt tej firmy a osobiście widziałem skopcony zasilacz przetwonika CA tej firmy Digital Processor 2 MKII. I nie był to przypadek ale wada konstrukcyjna urządzenia. Dobrze, że właściciel był w domu... Więc albo SF ma znaczek który jest g.... wart albo nie ma. Dlatego uważam, że argument ten jest w tym przypadku nic nie wart chyba, że chodzi ci tylko o wykończenie firmy...

felix

mam swiateczny nastroj,daj sobie na luz.

jaki jest LG,juz wiemy.

moze producent w 20 ktorejs wersji go poprawi,i doczeka sie przepiswego certyfikatu.chyba,ze skapstwo do tego nie dopusci.

Tomek:

????????????????????????????????????????????????

Skąd WIESZ jaki jest Lektor????

Skąd wiesz, że potrzebuje poprawek????

Skąd wiesz, że nie dostał certyfikatu????

Dlaczego posądzasz właściciela firmy o skąpstwo skoro nawet go nie znasz????

Ja mam akurat mało świąteczny nastrój bo wczoraj musiałem uśpić psa :(. Ale to nie ma znaczenia w tej "dyskusji".

Stawiasz jakiś zarzut bez żadnych dowodów, po czym mówisz "daj sobie na luz", kiedy ktoś próbuje odbić piłeczkę. Proszę o jakiś rzeczowy argument bo twój świąteczny nastrój i dawanie sobie na luz jakoś mało mnie przekonuje.

'Nigdzie we wpisie Thoraxa nie wyczytałem, że słuchał LG bez lamp na wyjściu a jedynie, że takie jest jego przypuszczenie (świadczą o tym sformułomania "gdyby nie było" i "biłby").'

felix

Ty chyba czlowieku nie rozumiesz pisanego:)))))))))))))), thorax napisal ze gdyby AA nie silil sie na lampy i zrobil daca na scalakach jedynie to do 6000 pln bylby to pewnie dobry produkt , a nie ze sluchal daca bez lamp:), no naprawde daj sobie na luz i koncz, wstydu oszczedz:), chyba ze chcesz sie dalej osmieszac

W trybie stand-by cały czas podawane jest zasilanie +/-150V na żażenie lamp wyjściowych. Sekcja zasilacza odpowiedzialna za to napięcie ma niedostateczne chłodzenie co powoduje wylanie kondensatorów i prowadzi do zwarcia na tymże napięciu. Usterka pojawiła się raz (po ok. 2,5 roku użytkowania urządzenia) i została usnunięta (cała płytka zasilacza dokładnie wyczyszczona z pozostałości elektrolitu, wszystkie elementy przelutowane, uszkodzone elementy wymienione na nowe). Po ok. 2 latach historia się powtórzyła. Tym razem cała ta sekcja zasilania zostałą przerobiona (lekko przesunięta, dorobione dodatkowe otwory do wentylacji) co znacząco obniżyło temperaturę pracy układu. Od tamtej pory jest spokój ale zobaczymy co będzie dalej.

Electro:

Powiedz mi skąd Thorax wysnuł wniosek, że ten DAC bez lamp byłby wart tyle i tyle?? Bo moim zdaniem żeby to ocenić trzeba by było właśnie wywalić lampy, dorobić w ich miejsce tranzystorowy stopień wyjściowy i posłuchać a tego zdaje się nikt nie próbował?? Sformułowałem to tak, a nie inaczej dlatego, że to przyjąłeś wypowiedź Thoraxa jako pewnik - właśnie tak, jakby taki test przeprowadził. A on nie wie nawet na jakich układach zrobiony jest ten DAC. Dlatego pytam jeszcze raz- skąd taki wniosek i taka wycena??

Felix- jestem obecnie posiadaczem cd. ze stopniem lampowym. Sony jednak inzynieryjnie bije na głowę to nowe. Jest bardziej grymaśne i ...... nie chwal czegoś, czego nie uzywałeś.:):):):)Jako b.sądąwy w razie reklamacji udupiłbym producenta przy pierwszym ruchu:):):)

felix

a skad Twoje przekonanie ze jest warty 48 tys? no skad?

a skad Twoje przekonanie ze bez znakow bezpieczenstwa mozna dopuscic urzadzenie do obrotu? no skad?

itd. itp.

osluchasz sie ze sprzetem, najlepiej w swojej chacie i na swoich kolumnach i bedziesz wiedzial co do czego, pozniej spojrzysz na zdjecie wnetrza w necie i tez bedziesz juz mogl co nieco powiedziec, bo to ze niektore redaktory nie czuja obowiazku doksztalcania sie i rzetelnego opisu urzadzen nie oznacza ze na niezaleznym forum ktos za nich nie wykona tej pracy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.