Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki głównie do muzyki (półotwarte lub zamknięte) - do 500zł

Vishnu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio moje Creative Aurvana Live, które wcześniej posiadałem zepsuły się, więc stwierdziłem, że czas kupić nowe słuchawki, jednak nie znam się na tym, dlatego chciałbym prosić o pomoc.

Szukam słuchawek półotwartych lub zamkniętych do użytku głównie w domu, czasami w autobusie/tramwaju. Słucham głównie muzyki elektronicznej (Drum & Bass, Trance, Chillstep), ale zdarzy mi się także słuchać rocka/metalu, tak więc szukam słuchawek w miarę uniwersalnych, ewentualnie z ciut lepszym basem (bez przesady). W miarę podobał mi się sposób w jaki grały Creative'y Aurvana Live, więc może coś w tym stylu byłoby ok (nie znam się na tym za bardzo). Karta dźwiękowa jaką posiadam to Asus Xonar DX, więc chciałbym w miarę możliwości słuchawki, które ta karta pociągnie. Raczej nie mam w planach kupna lepszej karty / wzmacniacza, a poza tym czasem chciałbym także użyć wspomnianych słuchawek do telefonu. Słuchawki nie muszą być jakoś super drogie, w sumie im tańsze tym lepsze, z tym, że maksymalna kwota to 500zł, tak jak w temacie. Nie chcę przepłacać za słuchawki, których ta karta i tak nie uciągnie i będą brzmiały jak zwykłe marketówki za 50-70zł. Liczę na pomoc i z góry dzięki ;).

Witaj,

tylko minimalnie powyżej budżetu, a moim zdaniem jedne z lepszych nauszników na rynku w kwocie do 800-1000 zł. - spójrz na AKG K500. Powinny Cię w pełni usatysfakcjonować. Nie jest to co prawda słuchawka, która uwypukla skraje pasma, stara się grać efekciarsko, raczej stawia na neutralność, świetne wypełnienie oraz muzykalność. Jest to model, którego charakterystyka i budowa pozwalają na długie odsłuchy bez zmęczenia.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja od siebie polece Beyerdynamic DT770 PRO, zamkniete, uzywam z Xonarem D2, dostalem za jakies 560zl. Moim zdaniem graja bardzo fajnie, swietne do elektronicznej chociaz imo nie nadadza sie do tramwaju. Probowalem kilka razy I tramwaj kompletnie zaglusza w nich bas (ogolnie wibracje w jakichkolwiek pojazdach powoduja constant bas przez co nie czuc tej roznicy miedzy basem a jego brakiem co powoduje ze go zwyczajnie nie czuc). Ale do domu fajne, mozna znalezc sklepy gdzie mozna ich odsluchac przed zakupem (ja np. odsluchiwalem pdzed kupnem), bardzo wygodne, duze nauszniki. Tak na powaznie to widze ze watki w tym stylu dostaja rozne odpowiedzi w zaleznosci od tego kto akurat siedzi na forum bo rekomendacje sa zawsze kompletnie rozne :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.