Skocz do zawartości
IGNORED

Odległość kolumn od telewizora.

Swistak0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, z powodu małej ilości miejsca w pokoju zmuszony jestem postawić swoje kolumny w odelgłośći 13 cm od telewizora i 15 od monitora komputerowego. Producent głośników zaleca odległość 50 cm. Sprawdzałem już jak sprawy się mają na odległości 13 cm i nie mam żadnych zakłóceń!!!. Tak więć wydaję mi się, że jest po problemie natomiast nasuwa mi się pytanie czy pomimo tego, że nie mam zakłóceń może to mieć jakiś "niewidoczny" negatywny wpływ na telewizor i monitor???? Jak tak to co radzicie zrobić...?? Pzdr.

Hehe, tak, tak - maja szczescie. Ja to slucham muzyki z kolumn podlogowych (tak jakby "odziedziczonych" po ojcu) w moim pokoiku ~9m kwadratowych. Moglbym ze sprzetem przeniesc sie do salonu, ale czesto siedze na kompie wieczorami, a biurka tam nie ma jak za bardzo wstawic (moze kiedys cos wymysle). To tak odnosnie narzekania :)

A odpowiedz na twoje pytanie - skoro nic sie nie dzieje, to mysle, ze jest ok. Sam mialem przez jakis czas kolumne blisko monitora i nie mialem zaklucen.

• Redaktorzy

Hi

Moi Rodzice postawili sobie monitorki zrobione na teslach pod telewizorem (leciwy soniak) na soliku. Po dwóch latach kupili nowy telewizor a skrzynki wylądowały na regale ;-((

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.