Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do maks. 3000 zł do 40m2

exdany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,kiedys zastanawialem sie nad kinem, teraz doszedlem do wniosku ze slucham wiecej muzyki niz ogladam filmow. Czy mozecie cos polecic do kwoty 3 tys ? Pokoj dosc duzy bo 40m2 zalezaloby mi wiec na kolumnach podlogowych a dzwiek bedzie lecial tylko i wylacznie z komp. Kupowac amplituner czy wzmacniacz ?

Ps. Czy nie stereo oprocz tego ze brakuje w nim efektow przestrzennych mocno odstaje od kina przy ogladaniu filmow ?

https://www.audiostereo.pl/topic/117892-stereo-do-maks-3000-z%C5%82-do-40m2/

Jeżeli słuchanie muzyki jest dla ciebie ważniejsze to oczywiście inwestuj w stereo przede wszystkim kup wzmacniacz i jak zależy ci na radiu to dodatkowo tuner.Do filmów taki zestaw też nie wypada źle ale oczywiście bez fajerwerków. Za 3 tys znajdziesz wśród używek niezłe komponenty .Napisz czego oczekujesz od brzmienia i jakiej muzyki słuchasz a na pewno ludzie dobrze ci polecą

Co do wzmacniacza jest to idealne rozwiązanie dla Ciebie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ma wbudowany DAC i wejścia USB, jeżeli chcesz łączyć się bezprzewodowo z kompem to polecam taką przystawkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i do tego takie kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) prawie się mieścisz w 3 tys :)

ewentualnie, jeżeli nie chcesz wykroczyć poza budżet i kupić tylko nowe sprzęty to wtedy wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

zwróć uwagę na wzmacniacz Denon PMA-720AE z kolumnami Pylon Audio Pearl 25 oraz do tego dobierz jakiś przetwornik USB DAC tak, aby podłączyć komputer do wzmacniacza i uzyskać możliwie najlepszą jakość dźwięku.

Zapraszam serdecznie jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy. To tylko jedna z wielu ciekawych propozycji, jakie możemy przedstawić.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Oczywiście, że prawda. Sprzęt zazwyczaj dobierasz pod rodzaj muzyki jaki słuchasz. Ja np. gustuje w muzyce Dead Can Dance, Kraftwerk itp. gdzie scenę i przestrzeń mam bardzo dobrze dopracowaną.

A propos

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przypadkiem znalazłem. No cena powala 170 funtów przy obecnym kursie nie cały tysiąc złotych.

Ukryta Zawartość

Jeżeli słuchanie muzyki jest dla ciebie ważniejsze to oczywiście inwestuj w stereo przede wszystkim kup wzmacniacz i jak zależy ci na radiu to dodatkowo tuner.Do filmów taki zestaw też nie wypada źle ale oczywiście bez fajerwerków.

Dobre stereo jest 100 razy lepsze nawet do filmów niż przeciętne kino domowe. Przez lata byłem zwolennikiem kina domowego, jednak wyrosłem z tego i dojrzałem do stereo. Oczywiście wiele też zależy od tego kto jakich filmów ogląda, ja lubię dobre kino w którym ważna jest treść, muzyka jest w podkładzie, a efekty specjalne albo nie istnieją, albo spełniają rolę trzeciorzędną.

W dobrym stereo nie brakuje żadnych efektów przestrzennych.

amen

Wolisz kino - kupujesz amplituner KD. Wolisz stereo - kupujesz wzmacniacz stereo.

W dobrym sprzęcie stereo efektów przestrzennych Ci nie zabraknie - zwłaszcza że muzyka była nagrywana do takiego właśnie odsłuchu.

Gość numik

(Konto usunięte)

Wolisz kino - kupujesz amplituner KD. Wolisz stereo - kupujesz wzmacniacz stereo.

W dobrym sprzęcie stereo efektów przestrzennych Ci nie zabraknie - zwłaszcza że muzyka była nagrywana do takiego właśnie odsłuchu.

sorki, ale zwykły Marantz 1401 do filmów jest 100 razy lepszy od mojego Audiolaba, przetwarzanie dźwięku przestrzennego czinczami do wzmaka daje słaby efekt, Gwiezdne Wojny bolą. Nie wiem tylko czy autor muzę puszcza z kompa a filmy już z blureja;p;p, czy wsio z kompa. Jeśli wsio z kompa to faktycznie wsio ryba i wystarczy stereo. Jeśli filmy z odtwarzacza to moja propozycja - wzmak z funkcją końcówki mocy - np. rzeczony dobry w stereo Audiolab 8000 (1200 zł), jakiś używany amplituner kina domowego na allegro z front pre-out za 350 zł, reszta na używany zestaw Dali i jakiś DAC na przykład i za jakieś 3.200 jest dobre stereo z kompa i dobre multi;p;p z odtwarzacza

Gość numik

(Konto usunięte)

A on chce słuchać muzyki ...

Nie każdy się podnieca hollywoodzkimi wybuchami ...

ale można połączyć obie sfery bo TEŻ ogląda. Ja spieram się ze stwierdzeniem, że stereo nie odstaje. Odstaje i to bardzo wg mnie. Ja też się bie jaram, ale Gwiezdne Wojenki jednak lepiej, a czasem lubię. No i jeszcze raz - nie wiem czy wsio z kompa czy tylko muza. Ja jestem za jednym - jak w podobnej kwocie można mieć i to i to na DOBRYM poziomie to czemu nie :). Ja zamierzam teraz machnąć jakiś starszy KD z pre-out albo soundbar na filmy, po co się ograniczać

Jednym z pytan bylo czy stereo odstaje od kd w ogladaniu filmow.autor pytania sam stwierdzil ze nie uzyska takiej przestrzennosci ale oczewiscie fani stereo napisza ze stereo jest najlepsze do wszystkiego...czas zdjac klapku z oczu- a raczej uszu

Kd jest najlepsze do filmow.do muzyki stereo

Jak ktos pisze ze do filmow dobre stereo da efekt tak dobry jak kd to mu chyba slon na ucho nadepnal.jezeli by tak bylo to kd by sie tak sie rozwinelo.

Ale coz dla kogos kto jest zapartym fanem stereo nie da sie tego wytlumaczyc

Co do fajerwerkow z Hollywood ?-nie ogladales ich nigdy justas... ?

co podniecania - troche cie chyba ponioslo...hehe

Jak ktos pisze ze do filmow dobre stereo da efekt tak dobry jak kd to mu chyba slon na ucho nadepnal.jezeli by tak bylo to kd by sie tak sie rozwinelo.

nie mogę się z tym zgodzić, z tym nadepnięciem na ucho, tym bardziej, że jestem muzykiem i realizatorem dźwięku ;-) przyzwoite stereo da większego kopa niż przeciętne kino, a całkiem przyzwoite stereo można kupić w cenie przeciętnego kina, przez lata używałem kina 5.1 oczywiście głośniczki (celowo nie piszę głośniki) były dość małe i z tworzywa sztucznego, teraz mam kolumny stereo, które są większe i ważą więcej niż całe kino razem wzięte, i teraz jest o wiele większa potęga brzmienia... poza tym gość napisał, że więcej słucha muzyki niż ogląda filmów więc wybór jest oczywisty, ja mam podobnie i dlatego zrezygnowałem z kina a poszedłem w stereo... wszystko też zalezy od tego kto jakie filmy ogląda, w moim przypadku jesto to kino tznw. bardziej ambitne, w którym liczy się treść, przesłanie itd. a hiper mega efekty albo wcale nie istnieją ale jest ich mało

nie mogę się z tym zgodzić, z tym nadepnięciem na ucho, tym bardziej, że jestem muzykiem i realizatorem dźwięku ;-) przyzwoite stereo da większego kopa niż przeciętne kino, a całkiem przyzwoite stereo można kupić w cenie przeciętnego kina, przez lata używałem kina 5.1 oczywiście głośniczki (celowo nie piszę głośniki) były dość małe i z tworzywa sztucznego, teraz mam kolumny stereo, które są większe i ważą więcej niż całe kino razem wzięte, i teraz jest o wiele większa potęga brzmienia... poza tym gość napisał, że więcej słucha muzyki niż ogląda filmów więc wybór jest oczywisty, ja mam podobnie i dlatego zrezygnowałem z kina a poszedłem w stereo... wszystko też zalezy od tego kto jakie filmy ogląda, w moim przypadku jesto to kino tznw. bardziej ambitne, w którym liczy się treść, przesłanie itd. a hiper mega efekty albo wcale nie istnieją ale jest ich mało

Ale chyba ze sprzetem to troszke na bakier. A widziales takie dorosle zestawy kina? Nie takie plastiki z media.

Naskrobane wirtualnie

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

tak widziałem... ty jednak nie rozumiesz o co mi chodzi... KD to 6 kolumn, stereo 2 kolumny, ZAWSZE gdy mamy do dyspozycji tę samą kwotę, to kupimy 2 kolumny dużo wyżej klasy niż 6, podobnie ma się sprawa wzmacniaczy, wzmacniacz stereo będzie dużo lepszy od amplitunera 5.1 który jest w tej samej cenie

czyli sprawa rozbija sie o budzet a nie o jakosc dzwieku dlatego wychodzisz z takiego zalozenia...

piszesz ze w twoim wypadku jest tylko kino ambitne z trescia i przeslaniem...hm...nawet hiper mega hity maja tresc i przeslanie tylko trzeba to dostrzec...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.