Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA720AE vs Marantz PM5005 vs jakiś Onkyo

Hardi

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat Paradigmy serii monitor znam bardzo dobrze i sepleniące wokale to ich mocna strona, źle dopasowany wzmacniacz to pogłębianie tego problemu. Zapewniam cię że końcówka Cambridge Audio 851W (za 8999zł) gra z nimi tragicznie. Krew z uszu. Zensory mają również dobitną górę. Trochę mniej ostrą, ale również wyraźną. Po prostu mogłeś nie trafić ze wzmacniaczem, nie będę go bronił, ale mogę postarać się wyjaśnić przyczyny problemu.

W moim systemie DRA-F109 + Wharfedale 10.2 scena również nie jest budowana ambitnie, co najwyżej w szerz, głębokości nie uświadczysz, lokalizacja głośników jest łatwa do wychwycenia, a przestrzeń prawie nie istnieje.

Natomiast zestaw gra całkiem dobrze i sympatycznie, bardzo ładnie prowadzony dół, całkiem solidna podstawa basowa, dobrze ustawione na standach potrafią się ładnie odezwać. Bas dość miękki i zróżnicowany.

Ustawiając duże kolumny podłogowe za standami z Wharfedale 10.2 mógłbym cię łatwo oszukać -uwierzyłbyś że to grają podłogówki... :)

Zestaw kosztował 1700zł, a sprawuje się jak znacznie droższy.

Akurat Paradigmy serii monitor znam bardzo dobrze i sepleniące wokale to ich mocna strona, źle dopasowany wzmacniacz to pogłębianie tego problemu. Zapewniam cię że końcówka Cambridge Audio 851W (za 8999zł) gra z nimi tragicznie. Krew z uszu. Zensory mają również dobitną górę. Trochę mniej ostrą, ale również wyraźną. Po prostu mogłeś nie trafić ze wzmacniaczem, nie będę go bronił, ale mogę postarać się wyjaśnić przyczyny problemu.

W moim systemie DRA-F109 + Wharfedale 10.2 scena również nie jest budowana ambitnie, co najwyżej w szerz, głębokości nie uświadczysz, lokalizacja głośników jest łatwa do wychwycenia, a przestrzeń prawie nie istnieje.

Natomiast zestaw gra całkiem dobrze i sympatycznie, bardzo ładnie prowadzony dół, całkiem solidna podstawa basowa, dobrze ustawione na standach potrafią się ładnie odezwać. Bas dość miękki i zróżnicowany.

Ustawiając duże kolumny podłogowe za standami z Wharfedale 10.2 mógłbym cię łatwo oszukać -uwierzyłbyś że to grają podłogówki... :)

Zestaw kosztował 1700zł, a sprawuje się jak znacznie droższy.

Fajnie, że udało Ci się to jakoś dobrać i gra to tak, że można z przyjemnością słuchać muzyki. Ja teraz mam NAD-a i jestem z niego bardzo, bardzo zadowolony. We wtorek przyjadą do mnie Castle Knight 2 i mam nadzieję, że na tym zakończę poszukiwania. Potem jakoś kobietę trzeba będzie na CD pioneera w ratach namówić ale to już najmniej istotne. Ważne abym był zadowolony z Castle Knight, we wtorek będą u mnie. Jeszcze tylko i aż dwa dni hehe

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

• 3 tygodnie później...

Adam 38, przeczytaj wszystkie moje posty, a dowiesz się, że kupiłem i jestem bardzo zadowolony, doskonale współpracuje z moimi kolumnami i doskonale sprawuje się w muzyce, którą słucham, do rocka nie spotkałem nic lepiej brzmiącego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.