Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-SR 876 - problemy z ustawieniem?

daniel0011

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio zakupiłem amplituner Onkyo TX-SR 876.

Mam jednak problem z jego ustawieniem. Dodam, że jest to mój trzeci z kolei amplituner tej marki.

Problem polega na tym, że o ile w stereo jestem zadowolony (oczywiście jak na możliwości ampli),

o tyle w filmach brakuje mu "wykopu". Subwoofer aktywny który wcześniej podłączony był do słabszych

modeli i potrafił zatrzęść ziemią, podłączony do tego modelu ledwie daje o sobie znać. Dodam, że jest

to subwoofer aktywny, więc model ampli nie powinien mieć wpływu na jego grę.

Efekt jest taki sam nie zależnie od źródła, czy jest to zwykła telewizja czy film z dzwiękiem dolby.

W stereo subwoofer wogóle nie gra, w modelach 608, i 707 które posiadałem wcześniej grał.

Wszytko jest podłączone tak jak poprzednie modele, w większości kablami HDMI.

Włączona jest funkcja audyssey dynamic (light), dodane kilka decybeli w ustawieniach.

Czy ktoś miał taki model i może ma jakieś porady?

Ps.

Nie posiadam oryginalnego pilota, menu obsługuję pilotem od niższego modelu, lub

przez panel na ampli.

Ps.2

Czy ktoś ma może do sprzedania pilot? Albo namiary gdzie można kupić, bo w EIC już

niedostępny. Model to RC-690M

Pozdrawiam

Daniel

Czy przeprowadziłeś auto kalibrację?

W niektórych modelach Onkyo trzeba było zmienić fronty albo na SMALL albo aby grały nie pełne pasmo, domyślnie jest FULL BAND, spróbuj zmienić na 80 HZ

• 1 miesiąc później...

Witam,

Problem rozwiązał się, była to tylko i wyłącznie moja wina.

Po prostu pierdoła ze mnie.

W związku z wagą i rozmiarami sprzętu nie odsuwałem do całkowicie przy podłączaniu

Subwoofera i czytając napisy od góry zamiast po gniazdo SUBB, podłączyłem po gniazdo SURR,

czyli analogowe wyjscie na surroundy. Patrząc od góry napisy wyglądały identycznie.

Po własciwym podłączeniu wszystko gra jak należy.

Ps.

Ponawiam pytanie:

Czy ktoś ma może do sprzedania pilot? Albo namiary gdzie można kupić, bo w EIC już

niedostępny. Model to RC-690M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.