Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A656 jakie kolumny ?

wytrych59

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam wzmacniacz Braun A1 plus kolumny Magnat Motion880 oraz gramofon Braun P1 ten zestaw grał spoko dobry bas super przestrzeń oraz sopran.

Postanowiłem zmienić wzmacniacz na Pioneer A656 z kolumnami Magnata gra plastikowa beczka, kiepski bas w miarę dobry sopran.

Pytanie - na jakie kolumny zmienić moje Magnaty żeby to brzmiało dobrze - zaznaczam kolumny do słuchania płyt winylowych.

Muzyka jaką słucham to :Polski Rock lat `80 oraz muzyka dance z tamtych lat, czasem coś z muzyki poważnej.

Pozdrawiam wytrych59

https://www.audiostereo.pl/topic/118018-pioneer-a656-jakie-kolumny/

W sprzęcie z tych lat słaba kondycja basu może być oznaką wyschniętych kondensatorów na zasileniu. Często użytkownicy ignorują ten problem i potem czytamy dziwne opinię o sprzęcie.

To prawda że w starych gratach wysychają kondensatory , jednak w takiej katastrofie jaką są wzmacniacze Pioneera z tamtych lat i to bez względu na model wymiana kondensatorów niewiele da . Miałem w rękach prawie wszystkie Pioneery z dawnych lat (często najwyższe modele) i moje zdanie jest takie - Pioneer robił rzeczy ładne ,ale z graniem to niewiele miały wspólnego.

Proponuję zerknąć na to na czym kolega dotychczas słuchał...

Myślę ze to wiele tłumaczy, dlaczego tak a nie inaczej odebrał Pionka.

Obawiam się że podobne odczucia, kolega może mieć przy wielu innych wzmakach

...każdy ma swoje preferencje..

Darku nie przesadzaj. Pionki miały pewne problem z brakiem prądu i to była ich bolączka. Ja do dziś posiadam 3 sztuki A400X i po małych modyfikacjach sprawują się poprawnie. Do tego stopnia że żal mi się z nimi rozstawać.

Panowie przemieliłem kilka wzmacniaczy miałem Nad 3220 HK6550 i kilka innych najlepiej i najcieplej grał z nich wszystkich Braun A1 .

Fakt kolumny które posiadam do odsłuchu płyt winylowych nie są żadną rewelacją.

Do kina domowego używam Tonsil Scherzo 200 po podłączeniu tych kolumn wzmacniacz grał trochę lepiej.

Nad Luxmanem już jakiś czas się rozglądam jaki model możecie polecić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.