Skocz do zawartości
IGNORED

Zaproszenie na Audio Show w Oławie

robtango

Rekomendowane odpowiedzi

annawroc. nie lam sie tymi wszystkimi dakami i innymi drogimi duperelami o istnieniu ktorych wiekszosc ludzi nie ma pojecia spotkanie ma na celu pokazanie sprzetu lampowego i tranzystorowego i jak niewiele ich rozni w odpowiedniej konfigoracji stad te ceny klockow. Ale beda tez zeczy za niewielkie pieniadze ktore graja wybornie wiem bo sluchalem i zapraszam. Z wrocka do Olawy rzut beretem :)

Na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) można zobaczyć najnowsze dzieło naszego konstruktora ... wzmacniacz MW2-KT88. Oczywiście zostanie zaprezentowany na żywo na AudioShow w Oławie ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Delta Studio-kilka moich sugestii zostało wdrożonych,poprawiła się czystość i barwa dźwięku.Jutro premiera .O reszcie ,jutro dopowie producent.Chcę dodać ,że impreza dla przyjezdnych będzie funkcjonować od godziny jedenastej,jednakże oficjalne otwarcie zaplanowane jest na godzinę czternastą.Jeszcze raz zapraszam i pozdrawiam wszystkich.

-->> Robtango

Cześć Robercie, nie wiem czy traktować mam siebie: jako "przyjezdnego" czy "tubylca". Chętnie podjadę aby się z Tobą spotkać, jak też z innymi zacnymi producentami dolnośląskimi. Może kiedyś utworzymy Dolnośląskie Centrum Dźwięku lub podobne ciało promujące osiągnięcia naszego regionu w dziedzinie audio?

Do zobaczenia

Witam Witku powiem ,że jestem jak najbardziej za taką inicjatywa.Dowodem na to bedzie jutrzejsza wystawa,która w jakiś sposób będzie promować część dolnośląskich producentów.Jeśli wszystko się uda, czego sobie i wszystkim życzę to nasze spotkania zagoszczą na trwale w naszym mieście i będziemy je kontynuować.Są małe plany ale czas pokaże.Pozdrawiam Cię Witku i całą ekipę Delta Studio.

Witam wszystkich. Po przygotowaniach i powrocie z Oławy mogę teraz dokładnie opisać co z moich produktów będzie można zobaczyc na wystawie.

Divine Acoustics będzie miało swoją siedzibę na piętrze. "Premierę" będa miały zestawy głosnikowe ALCYONE, będą przedstawione pierwszy raz mam nadzieję jak największej liczbie słuchaczy. Będzie to w sumie najtańszy zestaw głośników na wystawie.

System:

- transport CD /odtwarzacz CD Micromega Stage3

- transport CD yamaha CDX593 ( asekuracyjnie )

- przetwornik C/A Theta DSpro Basic II

- filtr audio Divine Acoustics

- wzmacniacz Nuda Veritas WT3

- wzmacniacz Copland Csa8

- kolumny Divine Acoustics ALCYONE

- okablowanie: Van Den Hul / Transparent Audio / Velum

W trakcie prezentacji elementy toru będą zmieniane, jak to zwykle bywa na takich pokazach...

Dodatkowo bedzie można zobaczyć stoliki Model1, Model3, RTV oraz podstawki pod głośniki AQUILA oraz DIONE.

Klimatu dodadzą podświetlane podstawki FUTURA.

Zapraszam wszystkich serdecznie z własnym materiałem muzycznym. Zdjęcia na www.hi-fi.ozimek.net.pl

Witam wszystkich zainteresowanych jutrzejszym spotkaniem w Oławie!

Uczestnicząc w przygotowaniach miałem już przedsmak czekających nas atrakcji. Na razie trwała walka z akustyką pomieszczeń. Jak zwykle jest to największy problem. Na szczęście było mnóstwo ustrojów akustycznych, którymi skutecznie staraliśmy się zapobiec pogłosowi itp.

Pisząc te słowa słucham już w domowym zaciszu kolumn Alcyone firmy Divine Acoustics, wyłudzonych od dystrybutora z Opola. Dzięki czemu coś więcej będę mógł powiedzieć o ich brzmieniu niż pozostali uczestnicy spotkania, ponieważ we własnym pomieszczeniu ma się punkt odniesienia potrzebny do opinii. Wbrew woli producenta nie napiszę nic przed imprezą, żeby nie sugerować uczestnikom charakteru brzmienia. Ale jedno jest pewne, że grają ogromnym „misiem” i wyglądają pięknie, szczególnie w egzotycznym fornirze (w opcji).

Jeśli chodzi o wzmacniacz Iharp Audio, to polubił się z kolumnami BC Acoustic Tibre i to właśnie z nimi będzie prezentowany na zmianę z Celestionami.

Moją opinię zamieszczę po zakończeniu imprezy. Do jutra!

witam wszystkich zaraz pakuje do auta kolumny Diwine Acoustiks po calonocnym grzaniu i zaczynamy ostatnie strojenie systemow. Jeszcze raz zapraszam wszystkich na odsluchy do osrodka kultury w Olawie z wlasnym materialem muzycznym. Do zobaczenia i uslyszenia na spotkaniu.

Wybieram się autkiem z Wrocka (start powiedzmy spod Delta Studio) koło 17.30 i mam cztery miejsca w autku, jak ktoś chętny na wieczorną część imprezy i podwiezienie - wpisujta się;)

Do zobaczenia!

jak na razie wszystko aktualne. Shinobi jak będziesz miał kłopot ze zdążeniem - daj znać - mogę podjechać bliżej. Być może zabierze się z nami Witek. Do zobaczenia pod Deltą.

Shinobi weź "Krakowskich Klezmerów" chętnie posłucham u siebie.

Witek pojechał z Kubłem. Są jeszcze zatem dwa miejsca (albo jedno wygodne:). Z Momokiem startujemy spod Delty, Shinobiego zdejmujemy pod PZU na Pl. Dominikanskim 17:40 , jeżeli komuś bliżej to tam jest druga stacja.

Robinson - według moich dotychczasowych doświadczeń, których niestety nie było zbyt wiele, a co gorsza były to tylko doswiadczenia "wyjazdowe" przetworniki Theta są zdecydowanie grzechu warte. Na dzisiejszym spotkaniu w Oławie Theta była zasilana z CD Yamahy i pracowała ze stosunkowo tanimi kolumnami co ograniczało jej mozliwości, ale pomimo tego było słychać, że nie wypadła sroce spod ogona. Theta ogranicza bardzo wyraźnie cyfrowe maniery w dźwięku z CD - staje się on gładszy i homogeniczny nie tracąc na konturowości i rozdzielczości. Ciekawie wypada porównanie odtwaracza CEC i połączenia CEC jako transport i przetwornik Thety (tą ostatnią kombinację słuchałem przy okazji wizyty u Sound & Line) - na klasowym sprzęcie to "odcyfrowanie" muzyki słychać bardzo wyraźnie. Cieżko byłooby wskazać jakieś wraźne cechy brzmieniowe Thety - nie wnosi ona do muzyki zbyt wiele od siebie - to raczej dobry sprzęt do oceny innych podłaczonych do niej klocków.

Robinson: jeżeli masz na mysli tego Basica II upgradowanego do wersji III na allegro, to za tę cenę zdecydowanie warto (oczywiście jeżeli to prawda z tym upgradem - ale to akurat można sprawdzić). miałem kiedyś Basica II, potem III a teraz Generation Va i o wszystkich mogę się wypowiadac w samych superlatywach.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dzieki za odpowiedz, mysle ze wezme jak nikt nielyknie tego IIIA na odsluch w domciu. Podpiac mam zamiar do CD63KIS Marantza , a tego do HV-1 Skorpiona i HD 600 sluchawki. Zoabczymy jaka roznica bedzie w stosunku do samego CD. Napiszcie co o tym myslicie, a moze zalozyc nowy watek ? jaki wybrac niedrogi kabel cyfrowy do mojego CD , bo o tych polaczeniach nie mam pojecia.

Pozdrawiam

Paweł

To raczej nie ma absolutnie nic wspolnego ze znakomitym! AS w Olawie wiec sugeruje nowy watek.

Na teraz pogratuluje tylko Robtango i pozostalym organizatorom - swietna impreza - zdecydowanie godna kontunuacji, tudziez nasladowania w innych rejonach kraju :) A wiecej napisze jak sie wyśpie.

Robinson -> mój znajomy z Olsztyna uzytkuje właśnie taka kombinację 63KI + Basic III. Gra to naprawdę dobrze. Wcześniej miał Basic II. Teraz planuje upgrade transportu. Jako dobry cyfrowy kable polecam ci Stereovox HDXV-ST, który kosztuje ok 500zł. Piotr z Fast Audio, mówi że jest lepszy od wszystkich cyfrowych NBSów kosztujących kilkanaście razy więcej. Jest to możliwe, bo za firmą Stereovox stoi facet od Illuminations - producenta jednych z najlepszych kabli cyfrowych na świecie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Witam

Przed sekunda wyslalem zdjecia z dzisejszej wystawy i mam nadzieje ze za jakas godzine beda juz do obejrzenia na www.iharpaudio.com/g-audioshow.html

Ze swojej strony bardzo serdecznie dziekuje wszystkim za przybycie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... Galeria z Oławskiego AudioShow 2004 ... miałem małe problemy techniczne z klawiaturą ... :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.