Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór podłogówek do 2000

Andy1313

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Mam problem z wyborem kolumn. Sprzęt - wzmacniacz Marantz Pm 66SE oraz CD też Marantz. Chciałbym dobrać do tego niedrogie kolumny ale oczywiście żeby to wszystko fajnie grało. Mam obecnie monitory Audio Wave ale po przeprowadzce nie bardzo się nadają do pokoju 25 m2. Wcześniej miałem jakieś wynalazki więc nie mam rozeznania... Myślę o Tonsilach - Maestro, Siesta albo Pulse - bo nowe, ładne i niedrogie. Porady mile widziane :)

Pozdrawiam.

Tonsilów nie kupuj miałem maestro II 180 i obecne dali concept 6 znokautowały je praktycznie pod każdym względem lepiej wybrać coś z drugiej ręki bo kupisz po prostu lepsze ale jak mają być nowe to polecam concepty pytałem o cene tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nowe kosztują co prawda 2500 zł ale za 2000 mogą sprzedać z ekspozycji w kolorze jak moje Cherry Vinyl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja bym brał te - 1500 za komplet

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

musisz wejść do kilku sklepów i posłuchaj z podobnym sprzętem jaki masz. Pylon to dobra oferta , juz drugi rok z koleji na audioshow byłem zaskoczony jak to fajnie grało . Dali też polecam choć sam gram na Heliconach 400 MKII. Zasada jest taka że musisz wybrać sam , ma ci się podobać dźwięk , wygląd i musisz dopasować prestiż produktu do swojego ego .Nie ma jednej szkoły dźwięku , warto nie podejmować decyzji od razu , jak ci coś przypadnie do gustu przyjdź za kilka dni i potwierdź czy podoba ci się wdalszym ciągu. Jak kupisz i entuzjazm to jakimś czasie minie ytrudno bedzie ci towar wymienić na inny

Jak kupisz i entuzjazm to jakimś czasie minie ytrudno bedzie ci towar wymienić na inny

To jest święta prawda sam tego doświadczyłem z maestro (kupiłem nowe ) zawsze można sprzedać ale niestety idziesz w plecy a nie obraź się na mnie ale kupując kolumny do 2 k zł na pewno nie chcesz utopić paru stówek.Oczywiście nie chce też mówić ze ten model naszego rodzimego producenta to jakiś chłam ale niestety zachodnie firmy produkują lepszy sprzęt.Gdy Ja stałem przed podobnym dylematem parę lat temu wybrałem tonsila bo nowe a z zasady nie kupię starszych kolumn niż 4-5 letnich.Najlepszą rzeczą jaką możesz zrobić to

musisz wejść do kilku sklepów i posłuchaj z podobnym sprzętem jaki masz

Witaj,

trochę powyżej założonego budżetu, jednak moim zdaniem naprawdę warto dołożyć, gdyż moze to byc ostateczna kolumna, która w pełni Cię zadowoli. Mam na myśli Pylon Audio Sapphire 25.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania poszczególnych modeli. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.