Skocz do zawartości
IGNORED

Piloty do sprzętu audio

mike27

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, w sumie bym sie nie dziwil, ze jest az tak "prądożerny". Ten podświetlany wyświetlacz, dzwiękowe przesyłanie danych ... To ja już wole coś standardowego, byle obsługiwało wszystko co się da :)

Baaaaaaaaa jest już mowa w broszurze o kameleon 10!!!!!!!! full wyposarzenie, wszystkie dostępne bajery-dodatki (stacja do ładowania, jakieś inne dodatki do czego jeszcze dokladnie nie wiem)

Model to URC-8210 broszura o nim to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) hmmmmmmmmmmm

ja to zawszę musze kupić to zaraz wchodzi znacznie doskonalszy model :-(((((((

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz: "zauważyłem na obu jest ikonka "poweru" więc teoretycznie powinny dawać się wyłączyć"

A czy nie chodzi raczej o odpowiednik przycisku Power w urzadzeniu, ktore oblugujemy? :) A nie pilota :)))))))

A czy słyszeliście coś o tym pilocie i co to jest warte?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe, że pilot Focus na stronie Dipola jest tańszy niż na stronie producenta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Nie wiem czemu Elmak nie został przy dotychczasowej stylistyce pilotów, a ściślej mówiąc przy starym układzie klawiszy. Kupiłbym tego Focusa, ale właśnie układ klawiszy to jawna kpina. Widać, że firma zrobiła ukłon w stronę tych, którzy kupują oczami. Pilot jest super, dopuki leży i ładnie wygląda, gorzej jest wtedy gdy trzeba go użyć, a w nocy to już jest pewnie masakra.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Z tego co pamiętam - Oscar ma mniejszą bazę kodów, to już nie to...

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

req => co do wzmacniacza HarmanKardon - w w spisie kodów w sekcji ampl. są następujące "numerki" odnośnie HarmanKardon: 0110 1004 1089 1189 1192 1269 1289 - a więc sporo, jest w czym wybierać. Ale jakby co to zawsze można skorzystać z funkcji uczenia.

Sam spis kodów zajmuje prawie 14 stron instrukcji, tak więc baza kodów jest naprawdę duża.

Fakt, pierwszy komplet baterii fabrycznie włożony do pilota wymieniłem po miesiącu i włożyłem drugi (zresztą był dołączony w zestawie) - juz parę miesięcy temu i jak do tej pory działa, myślę że nie jest aż tak żle jeśli chodzi o prądożerność. Ale nigdy nie jest tak dobrze żeby nie mogło być lepiej - i pewnie tak jest z drugą generacją Kameleona.

tomjan:

jak twój Kameleon jest czuły na wstrząsy (chodzi mi o włączanie się podświetlenia), mój leży na biurku, przechodzę a on się sam zapala, bardzo czuły jest, co chwila się zapala podświetlenie. Jak to wygląda u Ciebie????

Dostałem odpowiedź:

"W tej chwili dostępna na rynku polskim jest linia KAMELEON I Generacji,

czyli Kameleon 6 i Kameleon 4.

II Generacja linii Kameleon będzie dostępna na polskim rynku na Święta

grudniowe.

Ceny rynkowe obu dostępnych modeli to:

K6 - 499 zł

K4 - 399 zł

zakup możliwy w sklepie internetowym www.elsport.and.pl "

Personalnie wydaje mi sie ze Universal Remote wyglada bardziej konkretnie:

Ukryta Zawartość

Kameleon jest troche przebajerowany. Nie wiem jednak jak z dostepnoscia na polskim rynku.

[obrazekLUKASZ-187686_1.jpg]

post-3442-100002689 1170260051_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem podobny problem pare lat temu. Liczba pilotów doprowadała mnie do szału. Aż trafiłem na obniżkę ceny w Niemczech na uniwersalny pilot Rotela z ekranem LCD. Sprzętowo to to samo co sprzedaje albo sprzedawał Cambridge Audio pod nazwą M1. Obsługuje 8 urządzeń i nie posiada bazy kodów ani zadnych "twardych" klawiszy. Zanim coś da się zrobić trzeba go nauczyc. Banalnie proste i wygodne. Po prostu wgrywasz kody z kolejnych pilotów. Mozna wgrywac jako sekwencję kodów, wtedy uruchamiając takie makra podpięte pod dowolny klawisz wydajesz kilka komend na raz. Jest prądozerny (starcza na 1 miesiac) wieć trzeba akumulatorków. Ale wg mnie warto.

Jedyna wada to że trzeba trochę uważać na ekran LCD. leipiej żeby nei spadł na twardą powierzchnię. No i starszej wersji nie mozna zmieniać wyglądu poszczególnych ikonek. Więc jest problem ze specyficznymi klockami np. tuner SAT lub innymi w czasie obsługi/ zmian parametrów obrazu itd. Natomiast znakomicie sprawdza się w podstawowych zadaniach typu.

Nowa wersja sprzedawane przez Crisp Solutions (pod nazwą U Command coś tam) ma wiele udogodnień. Szkoda ze nie mozna tego pilota wpiąć pod komputer i ułożyc wlasnych kodów itd jak w Pronto.

ulan => faktycznie jest dosyć czuły na "wstrząsy", mój leży na dosyć niskim barku, i jeżeli przechodzę obok normalnym krokiem to reaguje, i podświetla się - ale mnie to nie przeszkadza, zwłaszcz wieczorem. Poza tym juz się nauczyłem i np. słucham jakiejś płyty, popijam piwo, stawiam butelkę z piwem na barku a Kameleon nie podświetla się. Trening czyni mistrza !

Co do cen w www.elsport.and.pl to chyba ktoś upadł na ziemię i to mocno się potłukł w mózg. Jak kupowałem a RTK to za Kameleona zapłaciłem 370 zł (i to z przesyłką za zaliczeniem) , a tu jakaś kosmiczna cena. Jeżeli miałbym za k6 zapłacić prawie 500 zł to bym chyba nie kupił (i już 370 uważam za wysoką cene jak na jego możliwości)

tomjan: wiesz co ostatnio odkryłem, że jak się go postawi bokiem opartego o coś, jest jakby mniej czuły i juz tak nerwowo nie reaguje i nie podświetla się z byle powodu :-)

Ja też mam K6. Jak już tu ktoś pisał jest problem z szybkim wyładowaniem baterii. Musiałem dokupić komplet akumulatorów wraz z ładowarką. Przed zakupem pilota poprosiłem firmę RTK o przysłanie instrukcji obsługi żeby sprawdzić co potrafi to urządzenie.

Peter Daniel:

cena tych pilotów Universal Remote Control, Inc. (URC), jest chora, za animatora chcą 150 $ a za customera 200$, biorąc pod uwagę że Kameleon na zachodzie kosztuje poniżej 100$, wolę nie myśleć ile w Polsce kosztowałyby...

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Ukryta Zawartość

OSKAR firmy ELMak

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.