Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w doborze wzmaka do jml cobalt 826

dawidgrajek1982

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegow ,prosze o pomoc w doborze wzmaka do jmlab cobalt 826.Kwota to ok 5000 zl ,sprzet moze byc uzywany.Muzyka jakiej slucham to glownie rock i akustyka ,ale nie pogardze tez innymi gatunkami muzyki wiec wzmak powinien byc w miare uniwersalny.WZMAK POWINIEN GRAC DYNAMICZNIE Z SZYBKIM DOBRZE KONTROLOWANYM BASEM Z DOBRA SCENA.Moj typ to roksan k2 lub cos ze stajni arcama,ale wszelkie propozycje mile widziane szczegolnie od wlascicieli tych kolumn.Mam mozliwosc odsluch roksana i kilku arcamow,jednak prosze o sprawdzone typy nie chce po prostu tracic czasu .Z gory dziekuje za pomoc.

Miałem przez jakieś dwa lata Cobalty 816. Bardzo dobrze grały z lampą, u mnie akurat z Phastem ale słuchałem ich z Yaqinem MC 100 choć to wzmacniacz na KT88 o dość "zamordycznym" jak dla mnie brzmieniu ale nie było źle. Amplifon też całkiem ładnie się spasował z 816-tkami.

Podobało mi się też połączenie Cobaltów z Caspianem i MF A300.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Witaj,

na pewno Roksan Kandy będzie dobrą propozycją do Twojego systemu, posłuchaj najnowszej serii K3, jest trochę inna niż K2. Warto także posłuchać integrę Naim Nait 5si oraz Hegel H80, to mocniejsze, rockowe brzmienie, które w połączeniu z Twoimi kolumnami powinno Ci zapewnić dobry dźwięk. Na koniec dwa równiejsze wzmacniacze o charakterze trochę cieplejszym, jednak moim zdaniem swietnie nadające sie do zasilenia kolumn Focal - hybryda lampowa Voncent SV-227 (z wyminą lamp w przedwzmacniacza) oraz Arcam FMJ A39.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Hegel do tych Focali? Odważna propozycja.

Ja bym całował w lampę, kolumny pod pachę i pojeździj po ludziach z forum, sam się przekonaj.

Celował oczywiście :) z telefonu pisałem.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.