Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Głośnikowe do Xindak PAM i Klipsch RF-82II

Chickenski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie czy możecie mi coś doradzić z kabli głośnikowych 500zł - 1500zł do mojego zestawu?

Aktualnie mam kable głośnikowe Kruger&Matz, w cenie 90 zł, kupione chyba ze względu na konfekcje.

Posiadam do tego interkonekty Kimber Timbre i VDH The Name, podpiete pod ifi mini i źródło komputer, lub odtwarzacz CD.

Słucham głównie Rocka lata 60'-70' , a zależy mi by trochę uspokoić górę, bardziej w stronę dynamiki.

Pozdrawiam.

Jakieś propozycje, zastanawiam się nad polskimi Equilibrium Cello, chyba że w moim systemie nie ma sensu na "droższe kable" i po prostu wybrać coś do 300-500 zł

Wiem, że to nie jest odpowiedź na twoje pytanie, ale na twoim miejscu zrobiłbym test z mocniejszym wzmacniaczem - np. Marantz PM7005 lub PM8005.

-Mocniejszy bo Klipsch podaje oczekiwaną czułość w pomieszczeniu odsłuchowym, czyli w porównaniu do innych kolumn trzeba odjąć ponoć (amerykańskie fora) ~6dB.

Podejrzewam, że u Ciebie z braku prądu ginie cały dół, a nie góra jest zbyt krzykliwa.

-Brzmienie Marantzów z Reference mogę polecić ze swojego doświadczenia.

Mam RB-81II z PM6004, a sprawdzałem z Xindakiem A06 i była krew z uszu.

Inna sprawa, to ile masz te kolumny? Pytam bo Reference wyjęte z pudełka brzmią słabo - potrzebują kilka tygodni, żeby się dotrzeć (średnio-nisko tonowiec).

No raczej wygrzane, użytkuje je już ponad 2 lata.

wiem że dźwięk może zależeć od wszystkiego, od pomieszczenia czy źródła, choć nie uważam żeby komputer jako źródło i IFI dsd nano to było coś złego.

wiem że dźwięk może zależeć od wszystkiego, od pomieszczenia czy źródła

Zapodaj sobie płytkę np tak z "brzegu" ;) Mike Oldfield-Man On The Rocks-jak tam coś ci będzie piszczeć,skrzypieć,i "debilny text-krew z uszu" to popracuj nad pomieszczeniem,a kable po 30-50 pln za 1m,- to już full-wypas.

Materiał na płycie,pliku-i pomieszczenie-to jest "awaria"-reszta to "pryszcz"(nawet przy tych kolumnach)-a znam je dokładnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.