Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory zamiast Arcus TS-80

PatLove

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie posiadam system jak w tytule:

-Denon PMA-250

-Monitory Arcus TS-80

-CD NAD 5320

-kable Procab LS25

-interkonekty Nameless Black Mini Line 0,6m

Jak na pierwszy super budżeowy system zagrał dość ciekawie-przejżyście, dynamicznie, w miarę szczegółowo(nie mylić z detalicznie bo detali właśnie trochę zabrakło) i na pewno dużo poprawniej niż plastikowe wynalazki znajomch za dużo większe pieniądze. Jak wiadomo "apetyt rośnie…" i po mimo, że nadal jestem na początku swojej drogi, to już mniej więcej wiem jak chciałbym żeby grał mój następny system-bardzo delikatne ciepło, kopliwie, dynamicznie, szczegółowo i przestrzennie tak żeby było czuć że poszczególne dźwięki i wokale "wychodzą" z kolumn. Nie piszę o ilości basu itd bo chcę żeby scana była zrównoważona i poprawna, nie przesadzona w żadną stronę.

Na pierwszy ogień do wymiany lecą monitory(pozniej wzmacniacz) i teraz pytanie-czy cos z tego bedzie wyraźnie lepsze w każdym aspekcie brzmienia od TS-80, pozwoli "wskoczyć poziom wyżej" i bedzie zgodne z profilem brzmienia, który chce uzyskać?

-Canton Karat 100

-Canton Karat 920

-TSM LA SCALA

-Eltax Silverstone 160

-Acoustic Energy EVO 1

-Monitor Audio Bronze 1

Czekam rownież na Wasze propozycje. Na przykładzie tych monitorów, które podałem powiedzmy budzet to ok 500pln (ale nie jest to w żaden sposób sztywna kwota i jeśli cos bedzie na prawdę warte dolozenia 100pln,200pln czy nawet wiecej to też ok) ale im mniej tym lepiej, dlatego bardzo mile widziane przeze mnie sa licytacje i głownie na nie sie nastawiam, gdzie czasami sprzet sprzedaje sie duzo ponizej swojej realnej wartosci.

https://www.audiostereo.pl/topic/118861-monitory-zamiast-arcus-ts-80/

Napisałem przecież, że budżet nie jest w żaden sposób sztywny(oczywiście bez przesady...) natomiast wzmacniacz też jest do wymiany z tym, że w późniejszym czasie i będzie dobrany pod nowe monitory.

Moje kolejne typy:

-AE Aegis Evo 1

-Dynaudio Audience 5

Moze cos z tego?

Skąd jesteś? Może jest szansa żebyś podjechał do mnie, aby wyrobić sobie opinię na temat używanego sprzętu, a i być może wybrać coś dla siebie (wyzbywam się części prywatnej kolekcji). :) Jak coś, to dawaj na priv. :)

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Po odsłuchu wybór padł na AE Aegis Evo 1, z tym że odsłuchiwałem je na Exposure, który jest jak na razie poza moim zasięgiem finansowym...

Z jakim wzmacniaczem je spiąć żeby "zagrały"? Zakup wzmacniacza planuję dopiero gdzieś na wrzesień ale rozglądał się będę cały czas, może akurat trafię na okazję. Mój budżet na chwilę obecną to ok 600pln(niewykluczone, ze do września budżet się zwiększy ale max będzie to 800-1000pln), a aktualne typy po lekturze zagranicznych for to:

-Cambridge Audio: A5, 500a lub 640a

-NAD: c320, 322bee, c340 lub c350

Co o tym myślicie? Za czym innym ewentualnie się rozglądać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.