Skocz do zawartości
IGNORED

Pomóżcie wybrać zestaw kina domowego :-)

Rogal

Rekomendowane odpowiedzi

P.S no ja do 25m2 zdecydowanie kupił bym podłogowce,i to w miare spore,bo przestrzeni jest sporo do nagłosnienia,a jeszcze jak ktos słucha wszystkiego to juz nie ma o czym mówic.

"Pytanie zasadnicze:

1. Czy wymienione ampli mają funkcje timera (sleep mode) i budzenia ?

2. Słyszałem że Yamaha (znów tylko słyszałem :-) ) ma mało widoczny/ciemny mało czytelny wyświetlacz ??

3. Słyszałem o "jakimś uczącym się" pilocie w Denonie - że niby będe mógł z niego przełączać TV ?? i że ma

iluminescencyjne guziki (pilot) ?? Czy ma ta Yamaha ??

Sorry, że trochę truje. Opowiedzcie o ampli yamahy od strony użytkowina - czy ma przyjazny "

1.to nie mikro wieza do kuchni :)

2.nie prawda:)

3.nie ma ale pilot jest uczacy,choinkowe piloty sa niezbyt fajne moim zdaniem

od strony uzytkowania ampli yamahy sa niezłe,ale nie tylko one bo inne tez sa dobre wiec to nie jest problem.

pozdr

nic dodać nic ująć panowie

a propos wyświetlacza Yamahy (mnie się bardzo podoba jego miodowy kolor), który ma 4 stopnie podświetlenia. Jeżeli zaś chodzi o detale to wyświetlacz odtwarzacza (zwłaszcza w bezpośrednim porównaniu z amplitunerem) Yamahy wypada blado, bo jest mały po prostu. Ale ja i tak ściemniam na maksa, bo niepotrzebna mi choinka (i tu ponownie zgodzę się z elfanem).

Aha: w jakimś audio.de było 3 tygodnie temu porównanie amplitunerów do 400 EUR i Yamaha 550 dostała 9.5 na 10 a Denon 1705 9.2 (o ile się nie mylę - ale na to nie patrzyłbym w ogóle)

Harman to dobry wybór,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to jedyny w Twoich granicach cenowych model. Brałbym w ciemno. Albo poczekałbym na coś innego ze starszej serii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Elfan> nie sadze abym zawiodl sie na tym konkretnym sprzecie KD, ktory aktualnie posiadam i chyba nie zmienie. Moj zawod dotyczy wpajanego mi przez sprzedawcow przekonania, ze za male pieniadze poslucham muzyki z zestawu KD. Moj zawod dotyczy rowniez tego, ze adaptacja pomieszczenia dla potrzeb KD okazala sie w moim przypadku niewykonalna (tu uklon do siedzacek obok Malzonki :-), a kompromisy ktore musialem wdrozyc stawiaja cala inwestycje pod znakiem zapytania. Moj zawod polega wreszcie na tym, ze tzw. "pozycje wielokrotne" z repertuaru DVD okazaly sie wcale nie takie swietne jezeli chodzi o dzwiek wielokanalowy. Czyli w koncu na tym, ze jakos ta frajda z KD nie okazala sie taka wielka. Czy wydanie od razu 2 razy wiekszej kasy dalo by mi wiecej radochy? Smiem watpic.

I ciesze sie w tym kontekscie, ze nie przeinwestowalem. I nie mam (moze dodam asekuracyjnie: na razie) tu ochoty na dalsze inwestycje, bo niewiele zmienia. Wiec wcale apetyt nie rosnie mi w miare jedzenia. Co nie zmienia faktu, ze jak gdzies przeczytam sponsorowana dobra recenzje czy to mojego amplitunera czy moich srebrnych chinoli to mam radoche. Jestem prozny, jak wszyscy. Dlatego mnie Elfan nie wk... bo dzien mi sie w pracy nie udal, zmarzlem i znow wyszedl mi w ogrodzie ten p... kret. A swoje Bowersy wymieniam, bo tu mnie jeszcze troche rajcuje i jakos mi nie zal tych 2 tysiakow dorzucic do upatrzonych kolumienek... Chociaz tak pieknie teraz Jarrettem graja, ze sie jeszcze zastanowie :-)))

Zobaczymy. Mowiac szczerze, to ten stary Lux swietnie sie zgral z tymi Bowersami i mam taka, jakby to powiedziec, niechec do ich rozlaczania... dlugo pracowalem nad synergia i tu ja znalazlem... teraz smutek...

Bosze panowie załami was na koniec dzisiejszego dnia - ja tera w domu mam tylko jamnika Sharpa :-). Niestety takie życie polaka, że q.r.w.a się dorabia dopiero na strość...

Słucham na Sennheizerach HD 650-ąt :-).

Więc tak byłem na osłuchu sprzętu w slkepiku, spedziłem tam troszkę czasu z ulubioną muzyką.

Sprzęt odsłuchowy to Onkyo 501E + DVD Onkyo 402 + Magnaty Vintage 120. Sprzęt na moje odczucia nie ma niskich częstotliwości ale to chyba normalne ale reszta jest ok, trochę sorpany były za "szeleszczące". W przyszłym tygodniu jade na odsłuch tego plus sub paradigma (cholera nie pamietam modelu). Czy głosniki kody 51 będą miały bardziej miękki, soczysty sopran ?? Czy wogóle koda i te magnaty to ta sama półka (bo z tego co mówił sprzedawca to magnat jest klase wyżej).

Powiedzcie mi bo teraz generalnie wybieram między ampli Y-550-ką a tym Onkyo 501E (tylko taki wybór z różnych względów) co jest bardziej sensowne ?? bardziej przyjazne dla mnie ??

DVD Y-550 bardzo odmawiał ze względu na dużą awaryjność, chociaż na półce ma dla upartych którzy chcą mieć ampli i dvd z tej samej stajni. Za to polecał DVD pionka model chyba 420 z Divix`em (divix-a bo ja chcę).

A druga rzecz czy orientujecie się gdzie w Wawie mozna odsłuchać Kody 51 ??

Kocio na Bemowie (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), wpierw zadzwon czy maja do podlaczenia na szybko.

Ukryta Zawartość

Na moje ucho Onkyo bardziej do muzyki (neutralność) a Yamaha do kina (efekciarstwo). Uwaga! Cokolwiek sobie wyobrażasz, to pewnie i tak znacznie częściej będziesz słuchał muzyki niż KD. A w onko'wym kinie może ci ewentualnie basu brakować. Jeśli zdecydujesz się na subwoofer (kiedyś), ten problem zniknie :)

Ja Magnatów nie słuchałem.Jesli chodzi o brzmienie f51 to soprany zwłaszcza u mnie(tuning)sa za te pieniadze sa naprawde super.Sa lekkie miekkie i nie kłuja po uszach.A dlatego sprzedawca mówił ze magnaty sa lepsze i wogóle bo chciał poprostu ci je sprzedac i tyle,ja tez chce sprzedac ale jest miedzy nami jedna wielka róznica,ja nie jestem sprzedawca w sklepie i to nie moj zawód a on z tego zyje :D.

POzdr

Vorpane nie wiem kurcze dlaczego ale według mnie jest zupełnie odwtornie :D.Ale tak to jest jak kazdy inaczej słyszy i na innym sprzecie i w innym pomieszczeniu itd itp

>> elfan.

Nawet Jesko pisał, że Onkyo ma zbyt grzeczny bas w kinie, który czasem się gubi. Pisał też o neutralności, a przecież posiada go (model 600) od dość długiego czasu. A jeśli chodzi o efekciarstwo Yamahy, to w kinie jest ono IMHO bardzo wskazane i mi się podoba. Ale niestety dla Y, więcej muzyki raczej się słucha, niż kina.

No sory ale ja go słuchałem i dosc dokłądnie wiec wiem jak jest,dla mnie gral z wyeksponowana góra i srednimi z schowanym basem,czyli lekko techniczne brzmienie.Yamaha grała jak dla mnie przyjemniej i bardziej neutralnie od Onkyo,a kupowałem ampli i cena była ta sama wiec po co miałbym krecic.Ale tak jak wczesniej powiedziałem,ze to zalezy tez od innych rzeczy co jak gra.I muzyki słucham na niej naprawde duzo wiec nie moze byc źle :) o KD nie mówiac bo jest lepiej niz bardzo dobrze:)

Pozdr

P.S i powiem Ci jeszcze ze jak naprawde duzo muzyki sie słucha to sie kupuje nie ampli do KD tylko wzmak bo to tego został stworzony tak samo jak ampli do KD,to cos jak kupowanie ferrari do jazdy po wiejskiej drodze albo traktorem po autostradzie,ani jedno ani drugie nie pasuje do powierzonych mu czynnosci :D

Pozdr

No właśnie te opinie - wczoraj w sklepie byłem ja, sprzedawca i inny klient zajmujący się robieniem muzyki i mało się nie pobili ze sprzedawcą na temat Yamahy :-). Mówił, że jak chce to mi sprzeda dvd550s ale żebym do niego nie miał pretensji jak się ciągle będzie psuć :-( . Dał mi dobre upusty, przynajmniej on tak twierdzi:

1. Onkyo ampli 501-E - 1400zł

2. DVD pionka 420 lub 402 nie pamiętam dokładnie z Divix`em za 650zł

3. Magnaty Vintage 120 - 1000zł - ponoć są warte 2000zł :-)

4. Mogę też od niego wziąść rozkompletowany zestaw Kody 51 - ale cene ma mi podać w przyszłym tygodniu...

Dzięki za ten kontakt na Bemowo !!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bardziej się opłaca od modelu 501. No i taniej. Brałbym, mimo że używany.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.