Skocz do zawartości
IGNORED

Ulubione potrawy-czym żywi się meloman?


SIRTOM75

Rekomendowane odpowiedzi

Tench, 16 Lut 2009, 23:15

 

>A co powiesz o parze mlodych ludzi w drogiej restauracji ktorzy do pstraga pili Beaujolais:)?

 

Że nie prenumerują "Twojego Stylu" ani "Gentelmana".

Bo o dobrych domach to już dawno nikt nie słyszał.

a jakie wino do flaków....ewentualnie golonki...

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14383-100003616 1234885974_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wladz, 17 Lut 2009, 16:52

 

>a jakie wino do flaków....ewentualnie golonki...

 

golonke gotuje sie najczesciej w bialym wytrawnym winie i tutaj niektorzy by mogli uznac za profanacje ale doskonlale to tłuste danie rownowazy Chablis.Jednak czerwone wytrawne jesli kto uwaza tez wskazane.Jednak moze za bardzo uwypuklic slony posmak miesa.

 

do zup hmmm, tylko szampańskoje ;).Mnie tam pomaga zmrozona finlandia do mocno goracych flaków.Nie cierpie popijac zimnym pivem niczego co jest bardzo gorace ,goryczka zabija smak.

pivo lubie z małymi przekaskami jakis paluszek ozeszek itp. natomiast jesli mialbym grilowac i jesc cos z miesa np golonke no to juz pozostaje wódka i to co lubie polski bimber,bez przepojki ;),

widze ze jestes tez w Anglii,bedac w Polsce brakuje mi calego repertuaru dobrych napitkow ktore sie tam znajduja i to za rozsadna cene.Wypilem chyba wszytskie rodzaje piva ,ginu i wiskaczow ktore sa tam dostepne łacznie z destylatami rodzimymi ;)takie polskie hobbi na wyspach.

to mięso jest odpowiednikiem niskiego basu...a teraz odrobinę sopranów..

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kuchnia dziś serwuje - bigos (gotuje się na wolnym ogniu od wczorajszego ranka, a w nocy sobie pomarzł na zewnątrz) do tego podlaski chlebek (z Siemiatycz co prawda, ale też dobry) a do popicia chilijski merlot. Mniam!

Dobry jest też kotlet + ziemniaczki podsmażone na patelni na masełku i posypane parmezanem + ogóreczki kiszone. Kotlet może być odgrzany z wczoraj, nieważne, te ziemniaczki z ogóreczkiem robią swoje:))) Satysfakcja gwarantowana!

Bylem 2 tygodnie i mialem okazje kupic pare rzeczy w Argosie. Z alkoholi warto sie napic champagne ktore sa o 50% tansze niz w polsce po przeliczeniu funtow:) Tam Mumm okolo 20 funtow, w polsce okolo 200zl... To samo sie tyczy Moetow i innych.

Ja nie przepadam za wodka do grilla;)Generalnie nie kocham tego trunku. Juz wole wlac do kieliszka troche syropu mainowego i tabasco lub napic sie Seagram'sa z tonikiem.

  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

    Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.



    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

      Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM


    • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

      Ostatnio dodane opinie o albumach

    • Najnowsze wpisy na blogu

    ×
    ×
    • Dodaj nową pozycję...

                      wykrzyknik.png

    Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
     

    Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

     

    Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

     

    Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

    Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.