Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio podłogowe RX, a silver

arekm

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze dużo tu oryginalnych postaci. Każdy słucha po swojemu, ta muzyka w 5.0 to sacd, dvdaudio? Pozdrawiam

mialem na mysli koncerty...ale i tak wole stereo...choc czasem cos tam wlacze dla odmiany...

Mam np ac.dc live at the River 5.1 DTS i czasem sobie puszczę..ogólnie preferuję HD master nad DTS jest spora poprawa gdyż DTS maksymalnie puszcza po optyku do 1500kb a po hdmi HDMASTER(TRUE HD) nie ma takiego ograniczenia.lecz znowu ampli staje się ograniczeniem niby ok ale jest slabiej . Wszystko zawsze się sprowadza że 99procent słucham w stereo czyli asus essence st i wzmacniacz lampowy..AMP to marantz6008 i raczej kino w zasadzie, czasem podlaczam na fronty wzmacniacz pod preampa wtedy wzrasta dynamika ale to nie jest jeszcze to...od kina oczekuje żeby wszystkie głośniki zagrały tak jak moja lampa bezpośrednio z karty dźwiękowej..bo preamp w marantzie szału nie robi..

.

dodam ze zadne 5.1 mnie nie satysfakcjonuje tak jak zwykle stereo...

Nie ma!

No to mnie zmartwiłeś...

Dziś pojechałem ze swoim wzmakiem na odsłuch Focali...

Arie 926 w black piano prezentowały się wyśmienicie. Na pierwszy ogień poszedł Chriss Botti & Sting w utworze "Seven Days"

Później Seal z "Kiss from a Rose", Mike Oldfield z "Shadow on the Wall" i na koniec Pink Floyd "High Hopes".

Brzmiały dobrze, przy kręceniu głośności w górę bardzo dobrze. Generalnie jasne ale nie krzykliwe, fajna scena, czuć bas. Szybki i zwarty... Dobra separacja tonów, aczkolwiek po kilkunastu minutach odsłuchu zacząłem zastanawiać się czy na dłuższą metę nie będą one zbyt męczące. Góra pasma na dłuższą metę za bardzo dominowała...

Szczególnie dało się to słyszeć, kiedy zaproponowano mi porównanie z Pylon Audio Saphir 31.

Te same utwory zabrzmiały lepiej, bardziej szczegółowo z mięsistym basem. Mimo, iż schodził nisko nie męczył. Uwypuklił się środek pasma, scena stała się głębsza. Detaliczność - dla mnie bajka. Tylko ten design i gabaryty :(

Stwierdzam jednak, iż mają potencjał a producenci nie mają się czego wstydzić...

Na koniec, zupełnie przypadkowo posłuchałem podstawkowych Martin Logan Motion 35XT.

Te maleństwa zagrały praktycznie tak samo jak poprzednie Pylony... Detaliczność, soczystość, scena, bajka! I co najważniejsze nie traciły nic przy niskiej głośności...

Zastanawiam się jak zabrzmią pełnowymiarowe podłogówki z serii Motion...

Witam

Kupiłem dość niedawno Silvery 8 po tym jak polecił mi je szy_a. Najpierw odsłuchiwałem Silvery 6 w których góra i średnie były naprawdę dobre, ale już bas był bardzo płytki, krótki i taki jakiś dziwny. Silver 6 odsłuchiwałem w sklepie, porównując je bezpośrednio z Elacami FS197 w których z kolei wysokie były jazgotliwe na górze a środek wycofany - w tym poście opisałem dokładnie porównanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ponieważ znałem już charakter brzmienia Silver 6 w których brakowało mi "dobrego" basu, a koledzy na forum przekonali mnie, że w Silver 8 jest dużo lepiej, zamówiłem je bez odsłuchu i nie żałuję. Rzeczywiście bas w Silver 8 jest dużo lepszy, a reszta pasma jest co najmniej tak samo dobra, albo i lepsza jak w Silver 6. Tak więc jeżeli zastanawiasz się pomiędzy dwoma w/w modelami podpowiadam Silver 8. Wiadomo jednak, że zawsze warto posłuchać i samemu się przekonać, każdy ma inne preferencje:)

Pozdrawiam i życzę powodzenia w odpowiednim wyborze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.