Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio BX5 vs Silver 8 vs Silver 10

szaman777

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam aktualnie MA BX5 i zastanawiam się nad zmianą.

Grają ładnie ale zawsze może być lepiej.

Mój aktualny wzmacniacz to Pioneer A-70 (jednak do niego wróciłem ;) ) i on daje troszkę mniej basu niż miałem wcześniej. Tzn. jest ładnie ale wolałbym mieć jednak zapas.

Pokój 14.5 m2 z tym, że jest dość wysoki. ok. 3m

Jako, że brzmienie bx-ów mi w miarę odpowiada to postanowiłem zostać przy tej samej firmie tylko wziąć inny model.

Pytanie tylko który..

Silver 8 czy Silver 10?

A może jednak coś innego (ale w podobnej cenie).

Czy naprawde chcialbys miec silver 10 takie szafy w 14m2 ?? Jak lubisz sygnature dzwieku MA moim zdaniem pomys lepiej o GX100 i innym wzmaku.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Dziesiątki nie są wiele większe od tych co teraz mam. Kolumny miały by luz po bokach, gorzej z tyłem.

Nie przekonują mnie podstawkowce.

W grę wchodzą tylko kolumny podłogowe.

Witaj,

jeśli brzmienie odpowiada Ci, to proponuję kolumny Monitor Audio Silver 8 (Silver 10 będą zdecydowanie za duże do Twojego pomieszczenia) lub seria wyżej, czyli Gx w Twoim przypadku optymalny będzie model Gx200.

Na Twoim miejscu posłuchałbym jeszcze trochę innych brzmieniowo, ale moim zdaniem bardzo dobrze pasujących do elektroniki Pioneer kolumn Xavian NEOX2 oraz wprowadzanych w najbliższym czasie najnowszych Sonus faber Chameleon.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy poszczególnych możliwości. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Silver 6 rowniez swietnie sprawdza sie w tym pomieszczeniu.

Brzmienie Silver 6 jest bardzo bogate w wyzsza srednice, ktora moze sie okazac meczaca po pewnym czasie, ale znam ludzi ktorzy lubia ten typ przekazu.

Pisze o tym, bo bardzo mozliwe, ze 8 i 10 prezentuja podobny typ brzmienie i moze miec to dla Ciebie znaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.