Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie podłogówki do Musical Fidelity A3 do dużego salonu?

marcinh76

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam po dłuższej przerwie...zdecydowałem się napisać kilka zdań- już po sprzedaży Audiovectorów mi1 signature a po- już ponad tygodniowym posiadaniu dużych M3......Otóż na początku byłem trochę zawiedziony, gdyż na pierwszy rzut oka (a raczej ucha) podstawki audiovectora mają coś takiego, że grają dosłownie wszystko z każdego źródła i płyty...Wszystko brzmi ciepło, miło, przyjemnie....Jest takie radio satelitarne szwajcarskie grające tylko muzykę pop, które często puszczam ciszej na wszelkiego rodzaju imprezach i gra cudnie, płyta teoretycznie gorzej nagrana (dopiero teraz wiem , że gorzej) – ok ,ściana szczegółowego, dynamicznego, miłego dźwięku.... Po podłączeniu Audiovectorów M3 początkowo zdziwienie, jakby mniej jakości, informacji -radio gra bardziej płasko…Kolumny są wciśnięte w pokoju 17m2 gdzieś między stół a akwarium- tutaj upatrywałem gorszego brzmienia…Ale z kolejnymi płytami było coraz lepiej, gdyby były to nowe kolumny to pewnie powiedział bym, że się wygrzewają….A może po prostu musiałem przyzwyczaić się do dźwięku podłogówek ale drugą noc prawie całą spędziłem na poznawaniu na nowo, nie małej kolekcji nagrań i nie mogłem przestać….Kolumny grają bardzo neutralnie -oddają to co jest na płycie- pierwszy raz w życiu rozumiem, że faktycznie są płyty które nadają się do kosza, wiem jak brzmi orkiestra symfoniczna… Bas potężny, rewelacyjny- pod warunkiem że został tak nagrany, dynamika cudo- ostatnia płyta Bjork wciska w stołek….Świetnie brzmi klasyka rocka -Beatlesi, Doorsi…. Oczywiście nowe mocno rockowe nagrania typu Slipknot również ale np. „Ten” Pearl Jamu nie dało się słuchać…Kolumny mimo że kupione na próbę, zostaną dłużej, chyba że trafię coś ze stajni Audiowectora z dopiskiem sygnature właśnie może z Mi lub Si serii…. ale gdzieś kiedyś wyczytałem , że te starsze modele są najbardziej udane, może dlatego, że porównując z podstawkami, które sprzedałem grają neutralnie co dla niektórych jest pożądane…

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.