Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD, Kable, pod Sony ES 707 i 11v7

Sajmon Jabłoński

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was

Po kontakcie z użytkownikiem Pitrek608 pod 11v7 zakupię SONY ES 707. Pod ten zestaw muszę jeszcze kupić:

- kabel żeby podłączyć wzmak do pc

- kable głośnikowe myślę, że 1m lub 1,5m wystarczy

- Odtwarzacz CD

- kabel z odtwarzacza do wzmaka

I tutaj moje pytanie. Jaki CD zakupić oraz jakie konkretnie kable, żeby grało mi to jak najlepiej.

Pozdrawiam !!!

Moje pytanie, jaki budżet na poszczególne rzeczy? Szczególnie interesuje ile za CD chcesz dać.

Sony x222 lub X555 ?

Nad kablologią bym się nie zastanawiał. Kup coś znanych marek, żeby nie było jakieś gówno ze 5zł.

Głośnikowe przekroju 2,5mm^2 - najtaniej i dobrze - Procab LS25; drożej możesz się pobawić np w QED jakieś. Polecam Ci serdecznie zakup używanych kabli, masa takich jest na allegro i tu. Akurat większość osób ma takie po 2, lub 2,5m na stronę, więc i do Ciebie spokojnie starczą.

Jak chcesz cd sony do kompletu to zastanów się poważnie nad modelami X 3xx es w górę . Klocki te mają nie dostępne lasery i nie są tanie można łatwo umoczyć forsę

Rzeczywiście sporo QED jest na allegro.

Czy ten będzie dobry:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bo szczerze zastanawiam się jaki przekrój kabla wybrać 4 czy 1,5 bo nie wiem czy warto dopłacać ???

A czy taki kabel z jednej strony tylko może mieć banany, które wchodziły by do kolumn, a końcówki pod wzmacniacz były gołe. Czy może banany wejdą w wyjście głośnikowe sprężynowe na max 2,5 mm ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.