Skocz do zawartości
IGNORED

A może Pioneer U-05S DAC? Czy ktokolwiek słyszał?

dyzio4

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie kupiłem więc zobaczę organoleptycznie jak to z nim będzie. Przyjedzie do mnie w środę.

To świetnie;) Mam nadzieje że podzielisz się opinią na jego temat ;)

PS. W Białymstoku zakup?

Opinia w Audio dobra, ale w AV już oceniono go gorzej , zwłaszcza w porównaniu ze streamerem PD 70 pracującym jako DAC , co jest co najmniej dziwne . Czekamy na opinie uzytkowników!

• 3 tygodnie później...

Właśnie kupiłem więc zobaczę organoleptycznie jak to z nim będzie. Przyjedzie do mnie w środę.

dyzio mógłbyś opisać wrażenia z jakimś punktem odniesienia może?

dyzio mógłbyś opisać wrażenia z jakimś punktem odniesienia może?

Zanim kupiłem Pioneer słuchałem: Primare DAC30, CA SM 6, coctailaudio x40, Musical Fidelity M6scd i M3scd głównie jako DAC oraz Audiobyte Black Dragon.

Dla mnie osobiście Pioneer zagrał najlepiej. Bardzo detaliczne ale bez bólu analitycznego. Nie gra sterylne ale muzykalnie. Ma bardzo fajną barwę, trochę ociepla system, nie jest liniowy i bardzo dobry bas. Wg mnie najbardziej był podobny do Dragona a zupełnym przeciwieństwem Primare.

dzieki za info

a jak wypada jesli chodzi o dociążenie, masę i przestrzeń?

Przestrzeń jest mocno wyczuwalna. Wszystko jest dobrze ulokowane na scenie. Wokale dobrze zaakcentowane. W przestrzeni ulokowane krok przed muzyką. Klarowny damski wokal momentami przeszywający ale nie ostry. Jeżeli chodzi o dociążenie to najlepiej z tych wszystkich, które powyżej opisywałem. Z tym, że warto pamiętać, iż gra cały zestaw a nie tylko DAC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.