Skocz do zawartości
IGNORED

RDAC SHIIT CZY ASUS - KTÓRY DAC

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

witajcie,

nie wykluczam też Atolla 100 i .......cd Marantza 6005. Shiit to bifrost, a Asus do 2.500 zł.

Mam Audiolaba 8000 i Dali Z5, lubię dyscyplinę, niezłą detaliczność i w miarę "twardy dynamiczny krótki mocy" bas :). Ciut mięska i zła, chcę to zło słyszeć gdy Rogucki miał taki zamiar :).

Wszystkiego nie da się w 1 miejscu porównać.

Będę wdzięczny za Wasze doświadczenia i podpowiedzi, co zdecydowanie mogę skreślić z listy wg Was.

https://www.audiostereo.pl/topic/119348-rdac-shiit-czy-asus-kt%C3%B3ry-dac/

Cześć

Chcesz daca z "mięsem" i kontrolowanym basem -przesłuchaj audio-gd na kości sabre,słyszałem u znajomego i właśnie tak grał,niestety nie pamiętam modelu ,jeden z tańszych,jak dla mnie trochę za ostro i dobitnie,ale może o taki dzwięk ci chodzi.

Gość numik

(Konto usunięte)

Cześć

Chcesz daca z "mięsem" i kontrolowanym basem -przesłuchaj audio-gd na kości sabre,słyszałem u znajomego i właśnie tak grał,niestety nie pamiętam modelu ,jeden z tańszych,jak dla mnie trochę za ostro i dobitnie,ale może o taki dzwięk ci chodzi.

dzięki, jest w q21, a tam się wybieram

Sabre w przypadku Audio Gd gra barwnie i dosyć szczegółowo.

Żadne pasmo nie wychodzi przed szereg. Bas nie jest rozlazły tylko pod Twój gust - zdyscyplinowany i jeśli reszta toru pozwala - odpowiedni szybki i niski.

Polecam posłuchać NFB1 lub NFB28 v2015 ( praktycznie to samo tylko ten drugi ma wyjście regulowane i słuchawkowe ).

Na pewno żaden z powyższych nie wniesie od siebie za wiele.

Grają w miarę neutralnie.

Najlepiej posłuchać u siebie.

Schiit Bifrost posłuchaj koniecznie. Jest dostępny w Q21. Kupiłem go i nie żałuję. W tej cienie podobno nie ma konkurencji.

Można go również modyfikować poprzez upgrade, który zapewnia firma. W Uber Analog podobno warto zainwestować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słuchałem Asusa i r-daca i jak dla mnie Schiit był najlepszy. Duża detaliczność i bardzo dobre wejście USB. Bas również bardzo w porządku, nie przytłacza. Nie wiem tylko, czy będzie aż tyle mięsa, ale posłuchać na pewno warto.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość numik

(Konto usunięte)

Schiit Bifrost posłuchaj koniecznie. Jest dostępny w Q21. Kupiłem go i nie żałuję. W tej cienie podobno nie ma konkurencji.

Można go również modyfikować poprzez upgrade, który zapewnia firma. W Uber Analog podobno warto zainwestować. http://schiit.com/products/uber-analog

Słuchałem Asusa i r-daca i jak dla mnie Schiit był najlepszy. Duża detaliczność i bardzo dobre wejście USB. Bas również bardzo w porządku, nie przytłacza. Nie wiem tylko, czy będzie aż tyle mięsa, ale posłuchać na pewno warto.

dzięki, właśnie czytałem opisy i wygląda to super, jak pojedynek schiit - rdac, z asusem i audio-gd z małymi szansami. Trzeba pamiętać, że rdac z zasilaczem liniowym za 300 zł gra znacznie lepiej niż na odsłuchach. Jadę do q21 w sobotę, więc będzie fajnie, a że kupuję rela t5 to on już mi dół załatwi :)

Nie będę się upierał, który lepszy.

A Sabre zawsze będzie bardziej kliniczny od pozostałych.

Taką ma urodę i jest bardzo dobrym przetwornikiem.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.